palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tehetséggondozó szervezetek tevékenységének támogatása itthon és a határontúlon

A pályázat hazai és határon túli, tehetséggondozó szervezetek támogatására nyílt meg. Célja, hogy hazai és határon túli intézményeket tevékenységét segítse anyagilag annak érdekében, hogy a hazai és a határon túli jó képességű diákokat, fiatalokat fejlesztő tehetségsegítő programokat folyamatosan működtetni lehessen, illetve a tehetséggondozás hagyományát megőrizze ezekben a közösségekben. A nyertesek 2 és 4 millió forint között kaphatnak anyagi hozzájárulást a pályázat által.

A pályázat útján igényelhető támogatás 100% intenzitású és vissza nem térítendő. A pályázaton legalább 2.000.000 Ft, illetve legfeljebb 30.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A pályázati felhívás alapján az évente vagy rendszeresen megrendezésre kerülő, nagy hagyományú tudományos/tehetséggondozó programok és versenyek az elbírálás során előnyben részesülnek.

Pályázhatnak:

  • A határon túli önálló jogi személyiséggel rendelkező magyar civil szervezetek, valamint önálló jogi személyiséggel rendelkező, komplex
    kulturális intézmények és
  • Magyarországon bejegyzett egyesület, alapítvány, közalapítvány, gazdasági és nonprofit gazdasági társaság melynek alapító okiratában a célok és/vagy a tevékenységek között az oktatás/nevelés és/vagy a tehetséggondozás szerepel

Megvalósítási időszak: 2022. július 1. és 2023. június 30.

Benyújtási határidő: 2022. március 21. 23:59 óra.

További információ a pályázatról.