palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tél a Hargitán fotópályázat

A Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület fotópályázatot hirdet Tél a Hargitán címmel. Az egyesület fő célja, hogy felhívja a környék lakosságának a figyelmét a fenntartható fejlődés és a környezeti nevelés fontosságára. Jelentkezhet minden olyan fotós életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül, aki érdeklődést mutat a téma iránt. Olyan téli tematikus fényképek beküldését várjuk, amelyeket a Hargita-hegység területén készítettek.


Főbb témakörök:

  1. A táj szépsége: tájképek a hegységről, az erdőről, rétekről, mezőkről. A képek hangsúlyozzák a Hargita-hegység természetes szépségét.
  2. A természetes táj és az ember: a természet és az ember által gyakorolt hatásra fordítsanak figyelmet a képeken keresztül. Jelenítsék meg a hegység funkcionális jellemzőit a turizmus, a sport és egyéb szabadidős tevékenységek helyszíneként, valamint az ember és a kapcsolódó fogalmak (fakitermelés, kereskedelem, közlekedés stb.) káros tevékenységeinek ezekre való hatását.
  3. Az erdő ökoszisztémája: a képek készítésénél az erdő életvilágára fektessenek hangsúlyt. Az értékelésnél azok a képek lesznek előnyben, amelyek a növény- és állatvilágot együttesen mutatják be élőhelyeikkel együtt.

Nyeremények:

A győztes eltölthet egy 2 személyes hétvégét a homoródfürdői 6-os villában, továbbá megajándékozzuk a beküldött képekből összeállított fotóalbummal. A második és a harmadik helyezett ugyancsak egy-egy fotóalbum tulajdonosa lesz, melyet szintén a beküldött képekből állítunk össze.

Egyéb információk:

Kérjük, a képeket a hargitahegyseg@hargitamegye.ro e-mail címre küldjék. Beküldéskor tüntessék fel nevüket és telefonszámukat, valamint a fénykép készítésének helyszínét. Csak azokat a fényképeket fogadjuk el, melyek a hegység területén készültek. Ha a fotó a verseny kiírása előtt készült, de beleillik a témakörbe, szintén elfogadjuk.

A képeket a következő facebook linken lehet nyomon követni:

www.facebook.com/hargitahegyseg

A beküldés határideje: 2013. március 4.

Eredményhirdetés: Március 11-én, a képek elbírálása után.

A nyerteseket telefonon és e-mailben értesítjük.

Forrás: http://hargitahegyseg.hargitamegye.ro