palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Természetes kő az építészetben 2012

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Kőszövetség „Természetes kő az építészetben 2012” díjra közös pályázatot hirdet.  A Magyar Építész Kamara és a Magyar Kőszövetség a „Természetes kő az építészetben 2012” díjjal az olyan maradandó értékeket képviselő építészeti, városképi munkákat kívánja elismerni, ahol az építész, a tervező a természetes követ innovatív módon, magas műszaki színvonalat képviselve alkalmazta.A pályázat beadási határideje: 2012. április 02. hétfő 12 óra
Helye: Magyar Építész Kamara (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2. )

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Kőszövetség a „Természetes kő az építészetben 2012” díjjal az olyan maradandó értékeket képviselő építészeti, városképi munkákat kívánja elismerni, ahol az építész, a tervező a természetes követ innovatív módon, magas műszaki színvonalat képviselve alkalmazta.

A pályázat célja:

A természetes kő:

  • mint ősi, nemes és környezetbarát építőanyag hagyományos értékeinek felmutatása,
  • időtálló voltának, értékadó szerepének, korszerű alkalmazásának bemutatása régi, vagy új környezetben vagy épületben,
  • felhasználásának népszerűsítése, minél szélesebb körű elterjesztése.

A díjra pályázhatnak: Az építésztervezők, építészirodák és szakági tervezőik az elmúlt két évben átadott, magas színvonalon megvalósított köz- vagy lakóépülettel, rehabilitált (köz)terekkel, (köz)parkokkal, utcákkal.

A pályaművek benyújtása:

A pályázatra benyújtandó:

  • két darab, A0-as tablóra kasírozott, a meglévő tervekből, részletrajzokból, és / vagy     fényképekből összeállított, a létesítményt bemutató pályázati anyag,
  • egy max. 4 A4 oldal terjedelemben megfogalmazott ismertető leírás (és ennek max. 10     soros összefoglalója).

A pályázat beadási határideje:    2012. április 02. hétfő 12 óra.
Magyar Építész Kamara ( 1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.)

A pályázat díjazása: Magyar Kőszövetség „Természetes kő az építészetben 2012-díja”. A díjazás egyéb feltételeinek kidolgozása jelenleg folyamatban van. Díjazás hasonló jellegű, mint korábban, de a pontos adatok csak később állnak rendelkezésünkre.

A Bírálóbizottság

  • a Magyar Építész Kamara elnöke, Noll Tamás Ybl-díjas építész és, a MÉK által delegált Csontos Csaba építész,
  • a Magyar Kőszövetség elnöke, Bene Zoltán és az általa delegált Kelecsényi Gergely, a Kőszövetség tagja
  • A Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HGBC) részéről Baross Pál.

Díjátadás: A pályázat eredményének kihirdetésére a Construma / Decorstone szakkiállítás folyamán a Magyar Kőszövetség „Kő dizájn” című konferenciáján kerülne sor, ennek szervezése szintén folyamatban van, az időpontot és a helyszínt később pontosítjuk.

A pályaművek bemutatása
A beküldött tablók megtekinthetőek lesznek a „Kő dizájn” konferencián, továbbá a díjátadást követően Magyar Építész Kamara kiállítótermében is bemutatjuk őket.
A Magyar Kőszövetség hivatalos kiadványában, a Kő folyóirat XI. évfolyam 2. számában cikket közöl a sikeres pályaműről és alkotójáról.

További információ: a mek@mek.hu  email címen kérhető.

Forrás: http://www.mek.hu