palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tervezz borosüveggel! művészeti pályázat

A Patricius Borház pályázatot hirdet fiatal alkotók számára. A feladat borospalackokból kortárs alkotások készítése. A fiatal designerek, iparművészek pályázhatnak képzőművészeti alkotással, ezen belül interaktív –azaz környezeti hatásokra reagáló – megoldással, szoborral és alkalmazott művészeti megoldással: kerti bútorral, árnyékolást, vagy útjelölést, útbaigazítást segítő objektumokkal.

 

A szakmai zsűri által kiválasztásra kerülő három-öt nyertes pályázó műve kerül majd megvalósításra, ők fejenként nettó 100.000-Ft díjazásban részesülnek, illetve minden pályázó egy-egy díszdobozos borválogatást kap a borászat termékeiből. A művek elkészítéséhez a borászat finanszírozza az anyagköltséget és biztosítja a felhasználható borospalackokat, igény esetén az alkotáshoz helyszínt és szállást is biztosítanak a borászat területén.

A pályázati terveket 2012. szeptember 10-ig várják a pályázat2012@patricius.hu e-mail címre. A nyertes alkotásokból október 13 – november 30. között ingyenes kültéri kiállítást rendeznek Bodrogkisfaludon, a borház területén Patricius Design Terasz címmel.

A pályázat  kiírásával a borház célja, hogy felhívja a figyelmet a Tokaji régióra, az egyedülálló zempléni természeti környezetre, az újrahasznosítás fontosságára, valamint a borászat, a borkultúra és a kortárs művészet kapcsolódási lehetőségeire, melynek a Patricius Borház hosszú évek óta elkötelezett híve.

Letölthető dokumentum:

Tervezz borosüveggel! pályázat