palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tervezz posztert a 2010. évi Európa-napra!posztertervezési pályázat

iloveeurope_poster-kicsiSzínpompás múltú és kihívásokkal teli jövő elé néző előkelő idős hölgy. De mit jelent számodra Európa ma? Egész pontosan mit szeretsz Európában és az Európai Unióban? Hogyan fejeznéd ki az érzéseidet? Ha grafikus vagy, vagy grafikusnak készülsz, szeretnénk, ha a 2010. évi Európa-napra készülő poszterünkhöz tanújelét adnád Európa iránti szeretetednek. Légy tehát kreatív! Pirulásra tudod késztetni a hölgyet?

Ezt a versenyt az Európai Bizottság rendezi. Ha a te posztered lesz a kiválasztott, le fogják fordítani az EU 23 hivatalos nyelvére, és mind a 27 uniós országban terjeszteni fogják. Meghívást is fogsz kapni Brüsszelbe, az Európa-napi ünnepségekkel egyidőben tartott díjkiosztó ünnepségre. De ez még nem minden. A pályaműveket nagy szaktekintéllyel bíró európai tervezési és kommunikációs szakemberek fogják elbírálni, a nyertes 2000 euro, a két második helyezett pedig egyenként 1000 euro értékű jutalomban fog részesülni.

A verseny két szakaszban fog lebonyolódni:

  1. Minden beadott tervezetet egy európai zsűri fog értékelni, aki végül ki fogja választani a 12 legjobbat.
  2. A 12 legjobb tervezetet ezután a verseny honlapján fogják közzétenni, ahol a közönség szavazhat a kedvencére. A zsűrinek az első helyezett kiválasztására nem lesz befolyása.

Részt vehetek? A versenyt a grafikai tervezés iránt érdeklődő fiataloknak rendezzük. A részvételhez valamelyik EU-tagország 1985 után született lakójának kell lenned. A poszter beadásánál még nem kell igazolnod életkorodat és lakóhelyedet, de ha bejutsz a döntőbe, fel fognak erre kérni.

Mit kell tennem? Tetszésed szerinti technikával egy posztert kell alkotnod az Európa-napi ünnepségeken történő felhasználásra. Az elkészített munkádnak meg kell jelenítenie a verseny témáját: ♥ Europe, de ezeket vagy más szavakat nem kell a munkádba belevenned. Kívánságod szerint értelmezheted a témát. Mindenképpen gondolj arra, hogy a saját nyelveden jól hangzó szójátékok nem feltétlenül fordíthatók le más nyelvekre, ezért talán a legjobb, ha kerülöd őket.
Ha a posztered szöveget ismagában foglal, azt az EU 23 hivatalos nyelvének egyikén kell megírnod. Sokat segítenél, ha megadnád a szöveg angol vagy francia fordítását, erre van is hely a nevezési űrlapon. A munkádat A2 papírméretnek (420 × 594 mm) megfelelő nagyságban kell elkészítened.
Kérjük, földrajzi térképek részeit ne használd fel. A nyertes posztert végül az EU logójával fogják kinyomtatni: kis EU-zászló és alul a „The European Union” felirat. A logót nem kell rátenned a poszterre, de az elkészítésénél figyelembe veheted.

Hogyan adjam be a poszteremet? Egyszerűen. Csak küldd el a munkádat elektronikus úton (a verseny honlapján keresztül) 2009. november 30-a éjfélig (brüsszeli idő szerint). Használhatsz JPG vagy GIF formátumot, de ha bejutsz az első 12 közé, arra fogunk kérni, hogy küldd el a munkádat PDF és InDesign formátumban is, hogy nagy felbontású nyomatokat készíthessünk róla.
A fájl nem lehet nagyobb, mint 3 MB (megabájt). Meg kell adnod a nevedet, lakcímedet, telefonszámodat, születési dátumodat és e-mail címedet. A verseny összhangban van az EU adatvédelmi rendelkezéseivel.

Hogyan fogják elbírálni a munkámat? Egy független zsűri fogja kiválasztani a döntőbe jutott 12 munkát. A munka eredetiségén és művészi minőségén kívül a zsűri tagjai azt is figyelni fogják, mennyire jól fejezi ki a poszter azt, amit TE szeretsz Európában, és hogy meg fogja-e szólítani fiatal európai polgártársaidat.
A 12 munkát ezután internetes közönségszavazásra bocsátják (a verseny honlapján). Az EU-tagországok bármely polgára vagy lakosa szavazhat – de csak egyszer –, és a szavazást egy független tisztségviselő fogja ellenőrizni.

Kik a zsűri tagjai? A zsűri az Európai Bizottság képviselőiből, és európai grafikai tervezési és kommunikációs szakemberekből fog állni. A zsűritagok nevét a verseny honlapján fogjuk közzétenni.

Mikor választják ki a nyertest? A döntőbe jutott 12 pályázót decemberben fogják kiválasztani, és ők erről levelet fognak kapni. Az internetes közönségszavazás 2010 januárjában fog lebonyolódni.

Mi történik, ha nyertes leszek? A nyertes munka a 2010. május 9-ei Európa-nap hivatalos posztere lesz. Le fogják fordítani az EU 23 hivatalos nyelvére, és terjeszteni fogják mind a 27 EU-tagországban .
A nyertes 2000 euro, a két második helyezett pedig egyenként 1000 euro értékű jutalomban fog részesülni. Mindhárman ingyenes utazást is nyernek Brüsszelbe, a 2010 májusában tartandó díjkiosztó ünnepségre.
A döntőbe jutott 12 posztert az Európai Bizottság vagy az EU-képviselők által uniós országokban rendezett kiállításokon is bemutathatják, és reklámanyagokhoz (pl. egéralátét, képeslap stb.) is felhasználhatják.

Mi van a szerzői jogokkal és a szellemi tulajdonnal? A verseny nyertesei a poszterükhöz kapcsolódó minden szerzői jogukat és szellemi tulajdonjogukat átadják az Európai Bizottságnak. Így tehát a Bizottság a posztereket tetszése szerinti helyen és módon teheti közzé.

Mi történik, ha bekerülök az első 12 közé, de nem felelek meg a versenykövetelményeknek? A 12 döntőbe jutott pályázó listáján kívül egy további rövid lista is fog készülni. Ha a döntőbe jutott 12 valamelyike nem felel meg a versenykövetelményeknek, kicseréljük a másik lista legelső poszterével.

Miért kérnek arra, hogy adjam meg Facebook profilom vagy más kapcsolathálózati webhelyeim elérhetőségét? Kapcsolathálózati profilod elérhetősége ismeretében tudunk veled kapcsolatot tartani a verseny idején. A kapcsolathálózati webhelyeken arra is buzdíthatod internetes barátaidat, hogy szavazzanak a poszteredre!
Ide kattintva töltheted le a hivatalos versenyszabályokat.

További információ: http://www.designeurope2010.eu/index.php

Forrás: http://www.designeurope2010.eu/