palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

TestFeszt – Litera tábor Tatán és pályázatai

A Litera pályázatot hirdet fiktív Tata-sztorik írására. Olyan történetek beérkezését várjuk, amelyek sosem estek vagy eshettek volna meg a tatai írótábor lakóival, avagy csak a jövőben történhetnének meg. Gondoljanak el egy egyhetes irodalmi tábort a tatai Öreg-tó partján, vagy az ahhoz közel eső, kb. 100-180 fő befogadására alkalmas ifjúsági tábor épületében, a sportpályákon, a faházakban.

Képzeljenek a helyszínre egy vagy több neves írót (valódi létezését nem firtatjuk), és egy rendkívüli, különös, novellába illő történetet.

A pályamű terjedelme: 2 flekk (3000 karakter)
Beküldés: literatata(kukac)gmail.com

Beérkezési határidő: 2013. június 10. éjfél (az Ünnepi Könyvhét utolsó napja)

Első díj: A legjobb ingyenesen vehet részt a táborban.

FELHÍVÁS

Fényképek és dokumentumok

A Litera felhívást tesz közzé, melyben arra kéri a valaha a FIJAK, illetve a JAK tatai táborában vendégeskedő írókat és érdeklődőket, ha birtokukban van bármelyik tatai alkalomról fénykép, videó, jellemző tárgy, küldjék be külön a tábor számára nyitott emailcímünkre: literatata(kukac)gmail.com.

A táborokról ugyanis, mint kiderült, csak korlátozott számban maradtak meg fotók. Kéri Piroska fényképei és a József Attila Kör gyűjteménye mellett, melyeket hamarosan láthatnak blogoldalunkon, biztosra vesszük, hogy bőven fellelhetőek még tábori kincsek.

TATA sztorik
Ugyancsak felhívást intézünk az egykori táborlakókhoz, osszák meg tatai élményeiket az olvasóval. A kb. 2flekkes (3000 karakteres) írásokban olyan, a valóságban is megesett történeteket várunk, amelyek szereplője egy-egy jelentős író-költő, aki valaha a tatai tábor vendége, résztvevője volt.

A sztorikat a literatata@gmail.com címre várjuk.

A beérkezett dokumentumokat, fotókat, videókat és a valós Tata-történeteket blogoldalunkon közöljük!

Információ: literatata(kukac)gmail.com – Telefon (Litera): 266-5407  

Forrás: http://www.litera.hu