palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

The Village Doc Festival 2012

The Village Doc Festival 2012. A Libero Laboratorio Egyesület örömmel jelenti be a harmadik, fenntarthatóság témakörére épülő fesztiváljának megrendezését, a „The Village Doc Festival”-t.

Nevezési felt ételek: A fesztivál nemzetközi, bármiféle professzionális vagy életkorra vonatkozó megkötés nélkül. A nevezés díjtalan.

A verseny
A versenyre 120 percnél rövidebb dokumentumfilmmel lehet nevezni. Minden formátum és technológiai megoldás megengedett, amíg az írói hozzájárulás és hangsúlyos elbeszélő hajlam megmutatkozik.

A harmadik The Village Doc Festival nyitott a következő témájú filmekre:

  • a fenntarthatóság különböző aspektusai, legyen az társadalmi, környezeti vagy kulturális, úgy mint a környezeti erőforrások értékelése és megőrzése, a krónikus szegénység megszűntetétes, ivóvízhez való hozzáférés, élelmiszerszabadság, mezőgazdasági egyensúly a termőföld kizsákmányolása helyett, termelői jogok és környezet iránti tisztelet, energia előállítás és kereskedelem, a migráció jelensége, a városi fejlődés kutatása, szolidaritás és közösségi élmény, tapasztalat.
  • olyan valóság ábrázolás, amit a média opportunista politikai indokkal, földrajzi távolsági okokból, kulturális rövidlátás, vallási vagy állami cenzúra miatt elhallgat.

Jelentkezés

Minden rendező legfeljebb két filmmel pályázhat.

Kizárólag 2009. január 1. után forgatott filmekkel lehet pályázni.

Filmekként egy online jelentkezési lapot kell kitölteni, amely megtalálható a www.thevillagedocfestival.com oldalon.

A visszaigazolás emailben történik.

A jelentkezési határidő 2012. május 1.

A pályázati anyag benyújtása és válogatás: Az online jelentkezési lap kitöltését követően, de mindenképp 2012. május 1.-e előtt a pályázati anyagot el kell juttatni a szervezőhöz.

Ez kétféleképpen történhet:

A.)  DVD-n, postai úton, zárt borítékban

Cím: THE VILLAGE DOC FESTIVAL
C/O LIBLAB
VIA TICINO 9A
20081 ABBIATEGRASSO (MILAN)
ITALY

B.) Elektronikus úton, AVI, MPG4, MOV, MPG2 formátumban, legalább 640×480 pixel felbontásban, 256 kbps sebességgel.

A jelentkezési lap kitöltését követően, a jelentkezőt emailen értesítjük a további teendőkről. Eredeti példány elküldésére, csak a kiválasztást követően kerülhet sor, amennyiben a film bemutatásra kerül.

A beküldött pályázati anyagok nem kerülnek visszaküldésre, azokat a THE VILLAGE DOC FESTIVAL archívumába megőrizzük.
Mindamellett, hogy a filmkészítők tulajdonában marad mindenféle tulajdonnal kapcsolatos jog, az elküldött és bemutatott anyagokkal kapcsolatban, a THE VILLAGE DOC FESTIVAL-nak joga van szabadon és korlátlanul felhasználni a beküldött anyagokat a következőkben felsorolt célokra:

  • részleges publikáció a www.thevillagedocfestival.com weboldalon (amennyiben nem áll rendelkezésre az író/producer/ forgalmazó által meghatározott trailer)
  • film vetítése a THE VILLAGE DOC FESTIVAL alatt, vagy más, hasonló, a fesztivál támogatói által rendezett kulturális eseményen (például közönség bemutatón, tematikus estéken, stb.). Ezek az események non-profit jellegűek
  • KIZÁRÓLAG FORGALMAZÓI SZERZŐDÉS NÉLKÜL: szerződési ajánlattétel a következő célokkal: csatornákon való sugárzás, streaming, házi videó. A szerződési ajánlattétel a fesztivál támogatói által történik.

Ajánlott továbbá a fesztivál sajtóirodája számára különböző magas felbontású képi és információs anyagok megküldése (képcsomag, vagy képkockák a filmből, a rendező arcképe, filmtörténet, szinopszis, rendezői ajánlás, poszterek, a producer életrajza).

Ajánlott ugyanakkor a filmben található párbeszédek angol nyelvű szövegének megküldése, feliratkészítés céljából.

A fesztivál vezetőségét semmiféle felelősség nem terheli az audiovizuális tartalmak esetleges sérülése vagy elvesztése esetén. Minden rendező, producer és egyéb más funkcionális résztvevő felelős a saját dokumentumfilmje tartalmáért és épségéért, és kifejezetten meghatalmazza a THE VILLAGE DOC FESTIVAL-t a filmek másolására, illetve vetítésére, kizárólag kulturális illetve sajtómegjelenés céljából, mindenféle anyagi kompenzáció nélkül.

Nyeremények és díjátadás

A verseny 4.500 euró összdíjazású, amit a zsűri oszt szét a nyertesek között, az audiovizuális produkció támogatására, illetve a szükséges eszközök beszerzésére.

A díjátadásra várhatóan a fesztivál záró-estjén kerül sor.

A zsűri által hozott döntés végleges.

A verseny internetes oldala

A fesztivál vezetősége fenntartja a közzététel jogát az elküldött és kiválasztott anyagokra vonatkozóan a fesztivál honlapján (www.thevillagedocfestival.com). Ugyanakkor a publikációk a jelentkezési határidő lezárta után esedékesek, és csak és kizárólag a filmek promóciós céljából alkalmazandók, a média, illetve a közönség felé.

Felelősségvállalás (Olaszországi jogok alapján)

A jelentkezés és a pályázati anyag megküldése egyben a fesztivál szabályzatának teljes körű elfogadását vonja maga után. A résztvevők egyben személyes adataik szolgáltatásához is hozzájárulnak Legislative Decree n.196/2003 törvény értelmében a fesztivál szervezői a személyes adatok őrzői. A kiválasztott dokumentumfilmek tartalmainak meg kell felelniük mind a SIAE előírásainak, mind a hatályos szerzői jogok törvényének. A THE VILLAGE DOC FESTIVAL szervező elutasítanak minden felelősséget az esetleges megsértések tekintetében, és fenntartják a jogot a versenyből való kizárásra, vagy a díjak utólagos visszavonására. Sértő, vagy bármiféle negatív megítélést magával vonó tartalom, vagy az elvárható etikai kódex megsértése a versenyből való kizárást és közzététel megvonását vonhatja maga után. Minden vitás, meg nem határozott esetben a fesztivál szervezői által hozott döntés végleges.
Végezetül, jogi vitás ügyek esetén a milánói bíróság az illetékes eljáró hatóság.

Forrás: http://www.thevillagedocfestival.com/