palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tiszta szavak ereje 2014 versíró pályázat

Éden Művészeti Hálózat pályázat„Tiszta szavak ereje 2014” saját kötet és pénz-fődíjas versíró pályázat. Az Éden Művészeti Hálózat „Tiszta szavak ereje 2014”címmel saját kötet és pénz-fődíjas versíró pályázatot hirdet. A verspályázat témája kötetlen, tehát bármilyen verssel lehet nevezni! A versenyre 14 éves kortól nevezhetnek az amatőr, elismerésre és megmérettetésre vágyó, alkotószellemű versírók a világ bármely pontjáról. Nem csak új versekkel, régiekkel is lehet nevezni a versíró pályázatra. Kötettel rendelkező költők is pályázhatnak!!

Nem lehet pályázni szonett-koszorúval, valamint a versek terjedelme nem haladhatja meg a három A/4-es oldalt 12-es betűmérettel!! A verset vagy verseket wordben kérjük!!

A pályázaton a zsűri tagjainak családtagjai és az Édentől Északra csoport tagjai nem vehetnek részt!!
A verseket kilencfős, izgalmas összetételű zsűri bírálja el!

Nevezési határidő:  2014. július 14. 

A nevezési díj utolsó feladási időpontja július 16. 20 óra, de feladás, utalás után azonnal jelezzék e-mailben mindezt, hogy érvényes legyen a nevezés!!

Nem elegendő számú pályázati vers esetén a nevezési időt meghosszabbítjuk!

Kérnénk a pályázókat, hogy a versküldést és a befizetést lehetőleg ne az utolsó napokra hagyják, mert ez az eredményhirdetés csúszását eredményezheti!! Várjuk a pályázók mihamarabbi nevezését. Köszönjük.

Díjazás:

 • I.   díj: Az első helyezést elért szerzőnek elkészítünk egy A/5-ös méretű, 50 oldalas, puha kötésű, kettő színből álló, borítójú verseskötetet 20 példányban.
 • II.  díj:  7 000 Ft + 7 ezer Ft értékű könyvcsomag
 • III. díj : 10 000 Ft értékű könyvcsomag
 • IV. díj: 7 000 Ft értékű könyvcsomag
 • V.  díj: 5 000 Ft értékű könyvcsomag

Különdíj:

A legjobb helyezést elért – nem az első ötben szereplő – 25 év alatti versíró 5000 Ft értékű könyvcsomagot kap.

A verset a tenyforras@gmail.com e-mail címre kell küldeni. A levélben kérjük a pályázók életkorának feltüntetését és postázási címüket, valamint pár soros nyilatkozatot arról, hogy a beküldött mű saját szellemi termék!!

Nevezési díj: 1000 Ft/vers.

Az Éden Művészeti Hálózat a nevezési díjakból befolyt összeget az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan irodalmi estek színházbérleti díjára, tehetséges alkotók versantológiákban való szerepeltetésére, támogatására fordítja!!

Legutóbb a „Rejtélyes lélekrezdülések” antológia megjelenését: http://edentol.gportal.hu/picview.php?prt=412510&gid=2582534&index=13

valamint 10. Éden Versklub rendezvényét támogattuk, amely a Lélekrezdülések 2013 című pályázattal volt kapcsolatos – a helyszín a Spinoza Színház Téli Kertje volthttp://edentol.gportal.hu/gindex.php?pg=35371684&gid=2929043

A nevezési díjat rózsaszín postai utalványon, a következő címre lehet elküldeni, legkésőbb az utolsó feladási időpontig. Kérésre számlaszámot is tudunk adni:

Beri Róbert
Budapest
II. ker. Érmelléki út 15. als. 2.
1026

Kérnénk mindenkit, hogy adatait a csekken olvashatóan tüntesse fel!

Pályázni akár több verssel is lehet, a nevezési díj ebben az esetben értelemszerűen annyiszor 1000 Ft, amennyi verssel nevez a pályázó.

 A legjobbnak ítélt beérkező 40-50 alkotást a következő zsűri bírálja el:

 • Beri Róbert – költő, az Éden Művészeti Hálózat vezetője, a Comitatus folyóirat főszerkesztő-helyettese
 • Csák Gyöngyi – költő, író, a Magyar Írószövetség tagja
 • Gyimesi László – költő, irodalmár, a Magyar Írószövetség tagja
 • Lajtai Gábor – költő, a Napsziget Irodalmi Folyóirat szerkesztője
 • Payer Imre – József Attila-díjas költő, esszéista, irodalomtudós
 • Petz György – költő, író, Szépírók Társasága egyesület
 • Serfőző Attila – költő, író, festőművész, a Héttorony irodalmi portál vezetője
 • Szinay Balázs – író, költő, irodalomkritikus a Comitatus folyóirat szerkesztője
 • Zalán Tibor – költő, író, dramaturg

A verspályázat döntőjébe jutottak névsora június 17-én, az Éden Művészeti Hálózatba tartozó Édentől Északra Csoport honlapján lesz olvasható, míg az eredményhirdetés július 24-én késő este lesz olvasható.

A döntőbe jutásról és az elért helyezésről külön e-mailben senkit nem értesítünk. Mindezek időpontjai megtalálhatóak a kiírásban, valamint az Éden oldalon lehet tájékozódni.

A pályázat eredményének közlésekor táblázatban közöljük a döntőbe jutott 40-50 versíró zsűritől kapott pontszámait – de nem csak az összesített pontszámot, hanem azt is, hogy az adott vers milyen lebontásban kapta a pontokat a zsűritagoktól. Ez merőben szokatlan a versírópályázatoknál, ugyanakkor igen érdekes és izgalmas.

Valamint az összes döntős vers is felkerül az oldalra.

Egyedi lehetőségek pályázata!

A verspályázat döntőjébe jutott versek közül 25 elhangzik majd az Éden Versklub irodalmi műsorában, amely a Spinoza Színházban kerül megrendezésre. Az eddig lezajlott versklubok fotói az alábbi linken tekinthetők meg: http://edentol.gportal.hu/gindex.php?pg=34831719&nid=6302359

A hálózat honlapja, ahol a régebbi pályázatok eredményei és versei megtekinthetőek: http://edentol.gportal.hu/