palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Történetek a ládafiából videófilm pályázat

Az Örökségünk mozgalom videófilm-pályázatot ír ki amatőr alkotók és professzionális stábok részére Történetek a ládafiából címmel.

A pályázatra legfeljebb 10 perc hosszúságú alkotásokat várunk digitális formában, lehetőleg Full HD (1920×1080 px) minőségben.

A videó készülhet akár mobiltelefonnal, akár professzionális technikával.

Minden családban, közösségben vannak történetek, amik nem merülhetnek feledésbe. Állítsd kamera elé szüleidet, nagyszüleidet, a nagy öregeket, akik megélték mindazokat az eseményeket, amiket a fiatalok legfeljebb a történelemkönyvekből ismernek. Idézzétek fel együtt a tanulságos történeteket, mit jelent számukra a magyarság.
Olyan sztorikat várunk, amit te is továbbadnál a gyermekeidnek. A beszélgetés lehetőleg térjen ki a hagyományok, a közösség és a magyarság megőrzésének fontosságára.
A történetmesélést felirat, narráció és vágókép is segítheti.

Nevezni a YouTube-ra feltöltött videóval lehet, az arra mutató linket az Oroksegunk.net oldalon keresztül vagy az oroksegunk@oroksegunk.net e-mail címre kell beküldeni. A YouTube-ra feltöltött videó leírásában szerepeltetni kell a készítő nevét, hol és kit mutat be az alkotás, illetve érdemes beilleszteni a #tortenetekaladafiabol hashtaget.

A nevezéssel a videó készítője hozzájárul, ahhoz, hogy az alkotást az Örökségünk Facebook oldalán, honlapján közzétegyék, illetve ahhoz, hogy az Örökségünk mozgalom népszerűsítéséhez, egy későbbi közösségi film öszszeállításához felhasználják.

Nevezési díj nincs, az első nevezési határidő 2017. május 15.
Az első forduló összdíjazása 500.000 Ft.

További információ: www.oroksegunk.net, oroksegunk@oroksegunk.net