palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Történetek – pályázat csoportos kiállításon való részvételre

ph21logoTörténetek címmel, a PH21 Galéria pályázati felhívása csoportos kiállításon való részvételre.

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 22.
A kiállításon résztvevő alkotások kiválasztása a zsűri döntése alapján történik.
Nevezési díj: 15 eurótól
18 év feletti alkotók, saját eredeti munkáikkal jelentkezhetnek a pályázatra.

A kiállítás megtekinthető: 2016. szeptember 29-től október 25-ig

A fotókkal kapcsolatban leggyakrabban talán az idő egy pillanatának megragadása jut eszünkbe, azonban a fotográfia legalább annyira a történetmondás médiuma is. S bár egy fotó technikailag valóban csak az itt és most pillanatát rögzíti, az elkapott és kimerevített pillanat magában hordozza saját előzményeit csakúgy, mint ami utána következhet. A pillanathoz vezető és az abból kibomló lehetséges eseményeket a befogadói értelmezés történetté formálhatja.
Az embereket, tárgyakat vagy különböző helyszíneket ábrázoló fotók megannyi inspiráló, lebilincselő vagy éppen elgondolkodtató történetet mondhatnak el, feltéve, ha tudunk időt szakítani a fotók tanulmányozására és értelmezésére, ha kellő odafigyeléssel és kíváncsisággal fordulunk feléjük. A történet egyetlen képben való megjelenítése és kibontása az egyik legizgalmasabb kihívás mind a fotográfusok, mind pedig a nézők számára.
Korábbi narratív tematikájú kiállításaink sikerétől indíttatva a PH21 Galéria idén is pályázatot hirdet csoportos kiállításon való részvételre, melynek témája: Történetek. Minden olyan alkotó munkáját várjuk, aki a benevezett fotóival egy-egy történetet mondana el, és a PH21 Galérián keresztül szívesen osztaná meg alkotásait egy szélesebb, nemzetközi közönséggel is. A téma a lehető legtágabban értendő: a történetmondás megjelenhet személyes vagy társadalmi szinten, közvetlen vagy absztrakt, szimbolikus eszközök használatával kibontva is. A történetek szólhatnak emberekről, közösségekről, tárgyakról csak úgy, mint helyekről. A pályázat nyitott a téma bármely kreatív fotográfiai értelmezésére.

Bővebb információ: http://www.ph21gallery.com/#!blank-2/tpgfo