palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Továbbképzés tanároknak előítéletmentesség oktatásról (Tom Lantos Intézet)

A 2013/2014-es tanév első felében a Tom Lantos Intézet a Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezettel együttműködve tanártovábbképzéseket szervez általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító kollégák számára.

Az egyenként kétnapos képzések háromszor kerülnek meghirdetésre:

  • 2013. október 25-26-én,
  • 2013. november 9-10-én,
  • 2013. december 6-7-én.

A képzésre fővárosi és vidéki kollégák jelentkezését egyaránt várják.

Az  elméleti és gyakorlati elemeket egyaránt tartalmazó program  központi eleme az előítéletek és az antiszemitizmus történelmi és szociálpszichológiai hátterének bemutatása már elkészült tananyagok segítségével. A képzések gyakorlati része a Zachor Alapítvány és az Anne Frank Ház együttműködésében készült munkafüzet sorozatra és tanári kézikönyvre (Antiszemitizmus Európában 1945-ig; Antiszemitizmus a mai Európában; Mindenkinek vannak előítéletei?; Tanári kézikönyv), valamint személyes visszaemlékezéseket tartalmazó videóinterjús tananyagokra épül.

A képzés célja, hogy az elméleti ismeretek mellett az oktatásban közvetlenül felhasználható, konkrét módszereket és tananyagokat adjon segítségül az érdeklődő pedagógusok számára.

A képzés a résztvevők számára ingyenes, a vidéki kollégák utazási és szállásköltségeit a program fedezi.

Amennyiben jelentkezni szeretne valamelyik tréningre, küldje el az alábbi jelentkezési lapot a agnesfarkaskinga@gmail.com email címre.

Letölthető dokumentumok