palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

TRANSZFORMERSZ tárgyátalakító pályázat

TRANSZFORMERSZ # tárgyátalakító pályázat & aukció . Tervezd újra – alakítsd át! Láttál már drótból szőtt szarvastrófeát, SzuperJézust, télen is használható napozóágyat, újságtartóból átalakított laptoptartót, érintésre érzékeny lámpát vagy pehelysúlyú mérleget? Mi se gondoltuk volna, hogy léteznek, de tavaly decemberben ilyen és ezekhez hasonló re-tárgyak kerültek kalapács alá a MÜSZi-aukción. A sort tavasszal ismét szeretnénk bővíteni, ezért újra objekt-átalakításra hívjuk a kacatkedvelőket. Legyél te is TRANSZFORMER!

Kedves designerek, bútor- és formatervezők, iparművészek és barkácsolni vágyó alkotók!

A Művelődési Szint folyamatosan épül, szépül, alakul és átalakul. Mint ismeretes, a területén számos régi bútor és használati eszköz található, melyek régi családi vagy épp közösségi történeteket őriznek, ugyanakkor upcycling-ra és újragondolásra várnak.

Ezért a MÜSZi pályázatot ír ki egyéni és csapatban alkotó művészek számára használati tárgyak újratervezésére és/vagy átalakítására. A jelentkezők szabadon választhatnak egy-egy kedvenc elemet a kiállítási formában installált készletből, amennyiben vállalják, hogy egy hónapon belül új formában juttatják vissza a Corvin Áruház 3. emeletére.

A pályázat három részből áll:

 1. Válaszd ki!
 2. Alakítsd át!
 3. Vegyél részt az aukciónkon!

TIMELINE:

 • A „nyers” bútorok 2013. március 8-15. között naponta 10:00-20:00- ig megtekinthetőek a MÜSZiben.
 • Március 8-án szombaton 19:00 órakor Storytelling klub keretén belül megnyitjuk a felajánlott tárgyakból épült kiállítást. Meghívott vendégünk Szentpéteri Márton, a MOME tanára, eszmetörténész és designkritikus. Itt Te is elmesélheted a régi tárgyaidról szóló vicces, megható, vagy bizarr történeteidet, miközben bárki mazsolázhat a felajánlott tárgyak között, valamint lehetőség adódik régi bútorok, érdekes tárgyak, alapanyagok további felajánlására is.
 • Március 15-én csütörtökön zárul a válogatás, ez lesz az utolsó séta a régi tárgyak között, a kiválasztott tárgyakat legkésőbb március 17-ig kell elszállítani.
 • Március 15 – április 11-ig: A felújítást/átalakítást, egy hónap alatt kell befejezni, az átalakítás fotódokumentációját megjelentetjük facebook oldalunkon.
 • 2013. Április 11. – az újjászületett művek leadási határideje.
 • Az újraértelmezett tárgyakat 2013. április 13-20. naponta 10:00-20:00h között állítjuk ki, a finissage on megrendezett aukción pedig bárki megvásárolhatja őket. A befolyt összeg egyharmada az (újra)tervezőket illeti, a bevétel további részét pedig a MÜSZi építészeti munkálataira és a Hunkies Egyesület további programjaira, kiadványaira fordítjuk.
 • Április 13. szombat 18:00h kiállításmegnyitó az új tárgyakból, koncert, nyitóbuli. Indul az onlájn licit!
 • Április 20-án csütörtökön 19:00 h-kor AUKCIÓ, itt lehetőség adódik az izgalmas tárgyak megvásárlására, a MÜSZI támogatására, és egyben remek szórakozásra is.

További információk: Domokos Emőke emdo91@gmail.com, 0620/9535946