palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Trianon I. kerületi szemmel esszépályázat

TRIANON I. KERÜLETI SZEMMEL című pályázat egyetemek és főiskolák hallgatói számára.

Témakörök

  1. Szétszakított budavári családok
  2. Vagonlakók az I. kerületben
  3. Trianon hatásai a budaváriak életére
  4. A békeszerződést követő migráció

A pályázatra a magyarországi felsőoktatási intézmények alap-, mester-, doktori vagy osztatlan képzésében részt vevő, valamint a Magyarországgal szomszédos államok magyar nyelven is oktató felsőoktatási intézményeinek nappali vagy levelező tagozatos, aktív státuszú hallgatói jelentkezhetnek.

Pályázni olyan magyar nyelvű pályaművel lehet, amely a meghirdetett témakörök közül egy témát vizsgál.

A pályázat formai követelményei: legfeljebb 7500 leütés (irodalomjegyzéken, mellékleteken kívül), 12-es betűméret, Times New Roman betűtípus, másfeles sorköztávolság, sorkizárt szöveg, 2,5 cm-es margók. A pályaműben hivatkozni kell a felhasznált forrásokra, és azt irodalomjegyzékkel ellátni.

A pályázat jeligés. Egy jeligével ellátott borítékban kérjük a pályázó nevét, születési dátumát, telefonszámát, e-mail címét, postacímét, a mellékletben található kitöltött adatkezelési tájékoztatót, illetve a hallgatói jogviszony igazolását a pályázathoz csatolni. Érvénytelen az a pályázat, amelyből a pályázó személye megállapítható, vagy amelyikhez a fent említett zárt borítékot nem mellékelték.

A pályázatot egy példányban az alábbi címre várjuk: Budavári Önkormányzat, 1014 Budapest, Kapisztrán tér 1.

A pályázat beküldésének határideje: 2020. július 30.

A pályázatokat bírálóbizottság értékeli, amely fenntartja magának a jogot, hogy a pályaművek minőségére tekintettel, egyes helyezéseket ne ítéljen oda, vagy több helyezettet javasoljon díjazásra.

A pályázat díjazása:
1. helyezett: 120 000 Ft
2. helyezett: 90 000 Ft
3. helyezett: 60 000 Ft

A díjazott pályamunkák megjelennek a Várnegyed c. újságban, és a kiemelkedőnek ítélt pályázatokat elérhetővé tesszük online, a Budavári Önkormányzat oldalán.

A pályázat eredményhirdetésére 2020. szeptember 30-án kerül sor.