palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tudományos-ismeretterjesztő cikk-pályázat fiataloknak

sya pályázatSzeretném felhívni a figyelmeteket a sya.hu legújabb pályázatára. Az Űrkutatásról mindenkinek program célja, hogy egy fiatalok által írt, természettudományos-ismeretterjesztő könyv kerüljön forgalomba, ami magában foglalja az űr megismerésének történetét egészen napjainkig.

Hogy ez miért fontos nektek?
Mert ti lehettek a kötet szerzői, szerkesztői. Minden fejezetet megpályáztatunk, és a legjobbakból fűzzük majd össze a kész könyvet. A kötet a tervek szerint országos forgalomba kerül, és a cél az, hogy minden könyvtár is legalább egy példányt a magáénak tudjon majd.

Milyen műveket várunk?
A cél, hogy fiatalok (12 éves kor felett) és idősek is szívesen a kezükbe vegyék a könyvet, bárki megértse, de mégse süllyedjen a színvonal a tudományos pontosság, a precíz megfogalmazás alá.

Előny, ha érdekességeket is tartalmaz a fejezet/cikk, valamint szintén előny, ha az írás végére minimum öt, maximum tíz ismétlő kérdést is feltesztek (ez később mindenképpen a kötetek végére kerül, de jobb, ha már ti kitaláljátok őket). Fontos továbbá, hogy ne térjetek el nagyon a fejezet témájától, és ne lopjátok el más fejezetének tartalmát. A cikkeknek saját címet adhattok, a lentebb megjelölt fejezetcímek csak a témát fogják közzé, és jelölik meg. Az írás minimálisan 3000, maximálisan 8000 szó hosszú lehet.

Mikorra, hogyan?

A sya.hu oldal keretei között lehet nevezni a pályázatra, egészen augusztus 31-ig. Egy felhasználó egy fejezetre csak egy javaslatot adhat le, de akár az összes fejezetre is írhat egyet. A Share Your Art fenntartja a jogot, hogy a szerkesztőség válassza ki a szerinte legjobb művet, viszont a netes közösség fogadtatása számít majd az értékelésnél.

Mit nyerhettek?
A megjelenés maga egy nyeremény, amit garantálunk a legjobbaknak. Ezen felül tervbe van véve több szponzor szerzése a programhoz, így ezen felül még minden a kötetbe bekerülő szerző egy ajándékcsomagot is magáénak tudhat majd, amiben egy tiszteletpéldány is helyt kap majd.

Bővebben, jelentkezés:  http://www.sya.hu/urkutatas.php