palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

TypoSzalon tipográfiai pályázat

Trend of print – ez volt a Typochondria sorozat tizedik, záró kiállítása, amely a Széchenyi Könyvtárban rendezett könyvbemutató keretében volt látható. A TypoSzalon ebben az évben új témasorozatot indít és új pályázatra hívja a tipográfusokat, tervezőgrafikusokat. Ezzel a három tételre tervezett újabb posztersorozattal a társművészek felé fordulunk.

Az első tétel a Tízéves jubileum – ünneplés zenével, s egy új kiállítással, amelyre invitálunk. A számítógép előtt ülünk napokat, órák hosszat. Közben zenét hallgatunk. Mi sem természetesebb! Hangok és csend. Érzelmek és gondolatok forrása a zene. Ahogy Beethoven mondja: a zene magasabbrendű megnyilatkozás, mint minden bölcsesség és filozófia. Vagy kicsit a tipográfia felől közelítve: a zenének hét betűje  az írásnak huszonhat hangja van. (Joseph Joubert) Nos, ha csak hirtelen a B betűre gondolunk – Bach és a Beatles, Bernstein vagy Bartók, másoknak David Bowie, a Beach Boys, Beyoncé vagy a blues jut eszébe. Óriási az arzenál és bizonyára mindenkinek vannak kedvencei. tehát a téma a zene, és kérjük, hogy a következő egy hónap alatt- persze, csak ha van kedved mondani és mutatni valód – készíts egy 70×50 cm (álló vagy fekvő formátumú) posztert. Inspirációként Friedrich Schillert idézve: A betű teste és hangot ad a néma gondolatnak.

A kiállításra 2013. március 7-i megnyitóval a Vizivárosi Galériában kerül sor, ahol a Valóságos álom – tavaszi fesztiválra válogatott kiállításunk volt.

A munkák bekeretezésére a korábbi készletekből válogatunk, így csak az alkotások kiprintelése lesz a tervezők költsége.

Egyéb: a rendezvényekre vonatkozó információk Bornemissza Rozi címén: Budapest, Keleti Károly utca 20/B illetve a bornemissza.rozi@freemail.hu email címén kaphatók. Ide várjuk a terveket is!

Beadási határidő: 2013 február 25. hétfő 18.00 óra.

A csoportos kiállításon csak a pályázatra beadott és kiíró által jóváhagyott munkákat tesszük ki. A rendezvény gazdája a rendezői és válogatói feladatok felelősségét fenntartja.

Forrás: TypoSzalon pályázat