palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ú.T. Program – pályázat előadó-művészeti események létrehozására

A program fő célja néző és művész, közönség és művészet kapcsolatának teljesebbé, gazdagabbá tétele. Előadó-művészeti események létrehozására, fejlesztésére, bemutatására vállalkozó művészek együttműködési ajánlatait várjuk. Olyan alakuló, félkész, vagy már bemutatott események támogatását tervezzük, melyek fő célja e kapcsolat ápolása, intenzívebbé tétele.

A program gazdája az Új Előadóművészeti Alapítvány, a kortárstánc művészet és képzés területén folytat innovációs munkát, de e program nyitott a társ-művészetekre, fúziós kezdeményezésekre, hagyományos és innovatív formákra egyaránt.

A támogatás formáját és mértékét a produkció fejlesztési igényeihez szabjuk:

  • Első körben a kiválasztott projekt pontosításához, az erősségek központba állításához és a projekt gyengéinek kiiktatásához nyújtunk anyagi és tartalmi segítséget.
  • A program második fázisába jutó produkciók a formanyelvi és módszertani fejlesztéshez kapnak a szükségletekhez igazodó támogatást, segítséget.
  • A további fejlesztésre érdemes munkák bemutatóhoz vezető próbafolyamatát támogatjuk.
  • Végül a közönség számára is nyitott szakmai bemutató után döntünk a továbbjátszás támogatásáról.
  • A közös tanulás és a folyamatok átláthatósága érdekében a projekt-prezentációs fórumok és munka-bemutatók nyilvánosak a program résztvevői számára. A művészeti és produkciós szempontok egyidejű és egyenrangú érvényesülését művészeti tanácsadók: Bakó Tamás és Boross Martin, valamint produkciós tanácsadók: Rácz Anikó és Péter Petra segítik.

A támogatásokra jelenleg felhasználható keretösszeg 13 millió HUF, melynek felhasználása 2019. december 31-ig lehetséges.

Ajánlatokat az e linken elérhető kérdés-sor megválaszolásával lehet benyújtani.
További információt ezen a címen lehet kérni.

A legközelebbi prezentációs lehetőség 2019. október 2. 12.00 és 15.00 óra között lesz a Goli Tánchelyen, ahová a benyújtott ajánlatok alapján hívjuk meg a prezentálókat.