palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Új forrásokkal és egyszerűsített pályázati eljárásokkal érkeznek az új KKV pályázatok

Új Európai Uniós forráslehetőségek nyílnak meg a kis- és középvállalkozások fejlesztésére a 2021-2027-es európai uniós pályázati ciklusban, és jól járnak a Pest megyeiek is!

A pályázati eljárások egyszerűsödni fognak, lesznek úgynevezett tömegpályázatok, amelyeket negyedévente hirdetnek meg, és ezekről 3-4 hónap alatt döntések is születnek.

A pályázatok nem a hagyományos rendszer szerint fognak működni, nem kell külön eszközre, foglalkoztatásra, digitalizációra, energiahatékonyságra, képzésre és más fejlesztési célokra pályázni, hanem csak magára a beruházásra, amelyhez – a felsorolt – szakmai részek tartoznak. Így lesz a kis- és középvállalkozói (kkv) stratégia high-tech és zöld.

Lesznek továbbá úgynevezett kiválósági pályázatok. Ezek esetében, ha valaki vállalja, hogy az elkövetkező két évben a hozzáadott értékét 20, 30, 40, 50, illetve 60 százalékkal növeli, akkor pályázatát 4-6 hónap alatt elbírálva forrásokhoz tud jutni, de már a pályázat beadásakor meg tudja kezdeni a beruházást.

Elérhetővé válnak úgynevezett transformers pályázatok, ami azt jelenti, hogy a támogatói összeget a támogatói okirat kiállítása után egyben odaadják a vállalkozásoknak, egyelőre hitel formájában, és amint teljesülnek a feltételek, a finanszírozás vissza nem térítendő támogatássá alakul.

Végül, jó hír a Pest megyeieknek, az elkövetkező pályázati ciklusban Pest megye különálló régió lesz, ezért sokkal nagyobb uniós támogatásban részesülhetnek az itt működő vállalkozások, mint eddig.