palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Új tananyagok az előítélet-mentesség oktatásában – felhívás pedagógusok számára

Képzés általános iskolai és középiskolai tanároknak. A Tom Lantos Intézet a Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezettel együttműködve 2013 őszén három alkalommal, egyenként kétnapos képzéseket szervez általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító pedagógusok számára Új tananyagok az előítélet-mentesség oktatásában címmel.

 

Időpontok: 2013. október 25-26.

– Jelentkezési határidő: 2013szeptember 30.

2013. november 9-10.

– jelentkezési határidő 2013. október 15.

2013. december 13-14.

jelentkezési határidő 2013. november 10.

Helyszín: Közép-Európai Egyetem (CEU), Budapest, 1051 Nádor u. 9.

Jelentkezés: az adott időponthoz tartozó határidőig, a jelentkezési lap kitöltésével

Jelentkezési lap letölthető a Zachor Alapítvány honlapjáról: www.emlekezem.hu

A jelentkezéseket az agnesfarkaskinga@gmail.com címre kérjük elküldeni.

A programon való részvétel ingyenes, a vidéki kollégák utazási költségeit fedezzük, és szükség esetén szálláslehetőséget biztosítunk.

Az elméleti és gyakorlati elemeket egyaránt tartalmazó program központi eleme az előítéletek és az antiszemitizmus történelmi és szociálpszichológiai hátterének bemutatása már elkészült tananyagok segítségével. A képzések gyakorlati része a Zachor Alapítvány és az Anne Frank Ház együttműködésében készült munkafüzet sorozatra és tanári kézikönyvre (Antiszemitizmus Európában 1945-ig; Antiszemitizmus a mai Európában; Mindenkinek vannak előítéletei?; Tanári kézikönyv: /imagebase/672f7626/tanari.pdf), valamint személyes visszaemlékezéseket tartalmazó videóinterjús tananyagokra épül. A tananyagokat a résztvevők a képzés után megkapják.

A képzés tervezett programjában a tananyagokhoz kapcsolódóan elméleti háttérismeretet nyújtó (szociálpszichológiai, pedagógiai) előadásokra, műhelyfoglalkozásokra, gondolatindító gyakorlatokra és szakmai kérdések megvitatására, illetve az oktatási anyagok tantervbe illeszthetőségének megbeszélésére kerül majd sor.

A program vezetői:

  • Dr. Kovács Mónika (ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Interkulturális Pszichológia és Pedagógia Tanszék)
  • Szőnyi Andrea (Zachor Alapítvány)