palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Újbuda női szemmel fotópályázat

A JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány és a Három Hét Galéria ” Újbuda női szemmel” címmel amatőr fotópályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy friss szemmel készült, városlakó, városfogyasztó képek beküldésére inspiráljuk az alkotókat és a tudatosítsuk az itt élőkben, hogy a városrész adta pillanatok azok tulajdonképpen Újbudán „otthon készült” képek. A pályázat előremutató, fantáziával megáldott műveket kíván bemutatni és nem titkoltan lehetőséget ad a kerületi lét női perspektíván keresztüli megjelenítésére és az Újbuda Kulturális Városközpont területén történő kiállítására.

Az ” Újbuda női szemmelfotópályázat a JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány „Nőként Újbudán” programjának keretében valósul meg, melynek célja, hogy az Újbuda Kulturális Városközpont szerves részeként kulturális és közösségi teret ötvözve megszólítsa és kultúrafogyasztásra aktiválja a városi nőket. Ehhez az őket érdeklő és érintő témákon – pl. női életpálya, önmegvalósítás – és a közösségi formákon keresztül egymást inspiráló beszélgetéssel és aktív időtöltéssel- teremt megnyilvánulási lehetőséget. A program arra törekszik, hogy a művészet eszközeivel .a nők reflektáljanak a mindennapi életre, közvetlen és tágabb környezetükre, majd váljanak alakítójává saját személyes és kulturális terüknek. A nyertes pályaműveket a Három Hét Galéria mutatja be a 2012. március 8-i ünnepélyes kiállításmegnyitót és pódiumbeszélgetést követően 2012. március 17-ig. A fotókat 2012. február 20-ig a foto@jol-let.com e-mail címre várjuk.

A pályázat zsűrije:

  • Aknay Csaba fotográfus
  • Edelényi Szilvia, Újbuda Önkormányzata, PH Kulturális Csoport, művelődésszervező
  • Glázer Attila fotográfus
  • Keveházi Katalin, a JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány vezetője
  • Rácz Zsuzsa író

A fotópályázat és kísérő programja Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, mint Közvetítő Szervezet által meghirdetett, az Újbuda Kulturális Városközpont városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló „Nőként Újbudán UKVK 2010” mini-projekt keretében valósul meg.

A pályázat kiírója a: JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány (www.jol-let.com)

A fotópályázattal kapcsolatos részletes technikai információk a honlapon olvashatók.