palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Uniós támogatás a vonyarcvashegyi Helikon Taverna szálloda fejlesztésére

vonyarcvashegyi-helikon-tavernaA műemléki védettségű épület első ütemű felújítására a Nemzeti Fejlesztési Terv keretein belül került sor 2007-ben, amikor közel 22 millió forintos uniós támogatással 104 millió forintos beruházás valósult meg. A megújult hangulatos panzió, az egyedi íz világot kínáló étterem és a muzeális értékű borospince, azóta is számos családi és céges rendezvénynek biztosít helyszínt.

Az egyedülálló környezeti adottságokkal rendelkező panzió 13 szobája a kereslet igényeit már nem tudja kielégíteni, ezért most az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a szállodai kapacitás bővítésére kerül sor. Megépítésre kerül egy új, már négy csillagos épületszárny, ahol további 35 szoba, konferencia terem és wellness részleg kap helyet.

A Taverna Pince Kereskedelmi és Vendéglátóipari Kft. nevében Fodor Márk ügyvezető igazgató és a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség képviseletében Horváth Jácint ügyvezető igazgató ünnepélyes keretek között írták alá a Helikon Taverna támogatási szerződését.Az eseményen részt vett Manninger Jenő a Zala Megyei Területfejlesztési Tanács elnöke, Mohácsi József országgyűlési képviselő és Scheffer József Vonyarcvashegy polgármestere.
(westpa)