palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

ÜzletRace innovációs verseny

Az OTP Business által meghirdetett verseny az innovatív banki megoldások világába kalauzolja el a résztvevőket. A célunk az, hogy olyan új, formabontó ötleteknek adjunk teret, amelyek túlmutatnak a hagyományos banki működésen. Ha érdekel a téma, és kész vagy részt venni a bankszektor megújításában, itt a helyed!

A pályázók köre
A pályázaton bárki részt vehet, aki valamely felsőoktatási intézményben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, akár gazdasági, akár ettől eltérő szakirányon folytat tanulmányokat. Indulni egyénileg, és csapatban is lehet, azonban pályázónként egy kategórián belül egyszer nyújtható be pályázat. Egy csapat maximális létszáma legfeljebb három fő.

A pályázat tárgya: Az OTP Business az érdeklődő hallgatók részére kétfordulós pályázatot hirdet, az alább felsorolt kategóriákban.

Pályázati kategóriák: Pályázatot a pályázati céloknak megfelelő feladatokra az alábbi kategóriákban lehet benyújtani

I. „Reklámguru” kategória
A vállalati társadalmi felelősségvállalás, a CSR lényege, hogy a vállalatok önkéntesen szociális és környezetvédelmi célokhoz igazítják az üzleti tevékenységüket. Ilyen projektek hazánkban is szép számmal születtek a rendszerváltás óta elmúlt két és fél évtizedben. Ugyanakkor nagyon gyakran lehet tapasztalni azt, hogy a támogató vállalat üzleti profilja és a támogatott ügy, illetve a szervezet tevékenysége között olyan nagy a távolság, hogy a társadalmi felelősségvállalás területén indított kezdeményezés érdemben nem tud hatással lenni a támogató vállalat megítélésére, márkájára.
Tegyen javaslatot egy technológiai, informatikai fejlesztésekben elkötelezett bank számára egy 50 millió forint keretösszegű CSR-projekt megvalósítására, amely erősíti a bank márkaidentitását, illetve pozitívan befolyásolja a megítélését, továbbá előremutató és társadalmilag is hasznos!
Kifejezett elvárás, hogy a támogatott terület tevékenysége és eredményei a széles nyilvánosság számára is érthető, érdekes és szórakoztató módon legyen bemutatható.

II. „Fejlesztő” kategória
A „fintech” vagy pénzügyi technológiai (financial technology) cégek térhódítása a bankszektor talán legizgalmasabb kérdése manapság. Az okoseszközök fejlődése és elterjedése kitűnő táptalajt nyújtott számukra az elmúlt évek során, ugyanakkor a szabályozó környezet és a hagyományos bankok sokszor komoly akadályokat görgettek az innovatív ötletek és kezdeményezések útjába. Ez azonban most úgy tűnik, megváltozik, ugyanis 2018-ban alkalmazni kell Magyarországon is a PSD2 néven ismertté vált Európai Uniós szabályozást. Ez az innováció elősegítése, valamint a transzparencia és a hatékonyság növelése érdekében kötelez minden európai bankot és pénzintézetet, hogy adjon hozzáférést harmadik fél számára is az ügyfelek meghatározott adataihoz, melynek segítségével ezek a cégek felépíthetik saját szolgáltatásaikat. Egyes elemzők szerint a fintech cégek a hagyományos bankok piacának jelentős részét megszerezhetik a következő években, mások úgy vélik, a fintech cégek által kidolgozott technológiákkal, illetve általában a pénzügyi technológia használatával a hagyományos bankok csak tovább erősíthetik a piaci pozíciójukat.
Mutassa be egy hipotetikus vagy létező példán keresztül, hogy ezek a jellemzően startup cégek milyen fenyegetést vagy üzleti lehetőséget jelenthetnek a hagyományos bankok számára!

Díjazás:
A pályázati díj formája pénzbeli juttatás.*
A szakmai zsűri a 2. fordulóban, mely egyben a döntő is, a fenti két kategóriában első, második és harmadik helyezettet hirdet:

 • Első díj: 350.000 Ft,
 • Második díj: 250.000 Ft,
 • Harmadik díj: 150.000 Ft.

Ezen felül közönségszavazás alapján kategóriánként egy darab Különdíj is kiosztásra kerül:

 • Különdíj: 150.000 Ft.

Különdíj – közönségszavazással
A különdíjért azon pályázók indulhatnak, akik a pályázat 2. fordulójába nem kerültek be, és a pályázati adatlapon jelezték részvételi szándékukat, kitöltötték a vonatkozó részeket (lásd az adatlap III. pontja), valamint mellékeltek maximum 10 dia hosszúságú prezentációt. Ezen pályázatok közül a szakmai zsűri kategóriánként 5-5 db pályázatot jelöl Facebook közönségszavazásra. A Különdíjat a szavazás időtartama alatt legtöbb szavazatot/like-ot gyűjtő (holtverseny esetén a kellő szavazatszámot előbb összegyűjtő) pályázat nyeri el.

A szavazás Vállalkozók Fóruma Facebook-profilján lesz elérhető 2017. április 3.- április 9. között.

Csatolandó dokumentumok

Az érvényes pályázatnak kötelezően tartalmaznia kell:

 • EUROPASS önéletrajzot, melyet az Európai Szakképzés-fejlesztési Központ által fenntartott online szerkesztőfelületen keresztül, regisztráció nélkül és ingyenesen tölthetnek ki (www.europass.hu)
 • a hiánytalanul, géppel kitöltött pályázati adatlapot
  • a pályázó/k adatait (csapat esetén hallgatónként)
  • a pályázati kategória/kategóriák megjelölését
  • a pályázat rövid szöveges ismertetését
 • a kidolgozott pályázati munkát,
  • szöveges formátumban (Power point bemutató, pdf formátum, maximum 10 dia hosszúságban)

Letölhető dokumentum

uzletrace pályázati szabályzat

Pályázat benyújtása

 • Csak géppel (pl. szövegszerkesztő programmal) kitöltött pályázati adatlapot tudunk elfogadni! A pályázati adatlap a Vállalkozók Fórumán erre kialakított oldalon (www.vallalkozokforuma.hu) érhető el, a kitöltött adatlapokat az oldalon elérhető form segítségével lehet feltölteni.
 • A pályázati munkát a WeTransfer fájlküldő programmal a Vállalkozók Fórumán erre kialakított oldalon
  feltüntetett e-mail-címre kell elküldeni!
 • A pályázat benyújtásának formátuma: ppt/pdf/prezi
 • A pályázati munka hossza maximum 10 dia, melynek részletes bemutatása a 2. fordulóban esedékes, egy legfeljebb 10 perces prezentáció keretein belül.

A pályázatok beküldési határideje: 2017. március 5. 23:59
A késve vagy hiányosan leadott, valamint a pályázati célnak nem megfelelő pályázat érvénytelen

A verseny weboldala: ÜzletRace innovációs verseny