palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

V. Transnatura természetfotó pályázat

A sepsiszentgyörgyi VADON Egyesület meghirdeti a V. TransNatura Nemzetközi Természetfotó pályázatot.

A pályázat nyílt, amatőr és profi fotósok egyaránt benevezhetnek a világ bármely pontjáról, kivételt képeznek a zsűri tagjai és a szervezők. Alapkövetelmény, hogy a felvételeknek természetes élőhelyeken kell készülniük anélkül, hogy megzavarnák az élővilágot. A felvételeken, csak vadon élő állatok szerepelhetnek, fogságban tartott állatokról készült felvételekkel nem lehet a pályázatra benevezni.

A művekkel két kategóriában lehet nevezni:

 • A kategória: Nyílt Bármilyen természetfotóval lehet nevezni (állat, makró, növény, táj stb.);
 • B kategória: Pókok és rovarok világa Pókokat és rovarokat ábrázoló természetfotóval lehet nevezni;

PÁLYÁZATI NAPTÁR

 • Benevezési határidő: 2018. július 31.
 • Az alkotások zsűrizése: 2018. augusztus 06. – 27.
 • Eredményhirdetés: 2018. szeptember 05.
 • Kiállításmegnyitó: 2018. október 05.

ZSŰRI

A beérkezett alkotásokat a következő nemzetközi zsűri bírálja el:

 • Radisics Milán, Magyarország;
 • Orosz György, Magyarország;
 • Florin Andreescu, Románia; –
 • Damokos Csaba, Románia
 • Ștefan Dorel Găină, Románia;

DÍJAZÁS
A verseny keretében összesen 7 díj kerül kiosztásra:

 • TransNatura díj (fődíj): 1.000 euró;
 • A kategória: I. díj – 600 euró II. díj – 400 euró III. díj – 200 euró
 • B kategória: I. díj – 600 euró II. díj – 400 euró III. díj – 200 euró

NEVEZÉSI FELTÉTELEK
Egy pályázó kategóriánként legtöbb 4 képpel nevezhet be.
A pályázatra a képeket digitális, jpg formátumban kell benevezni. A fotók hosszabbik oldala 1920 pixel kell legyen, 300 dpi-s felbontásban, de a mérete nem haladhatja meg a 10 MB-ot. A fotóknak RGB színterűeknek kell lenniük. A felvételek lényeges képi elemeinek módosítása nem megengedett. A kép feldolgozása során csak a következő, teljes képre vonatkozó digitális korrekciók megengedettek: szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast), árnyékok/csúcsfények (shadow/highlight). A szervezőknek jogukba áll bekérni az eredeti felbontású felvételeket, amennyiben a pályázó nem küldi be a szervezők által kért felvételt kizárható a pályázatról. A pályázatra beküldött pályamunkák semmilyen feliratozást, vízjelt nem tartalmazhatnak. A díjazott és kiállításra beválogatott képeket, a szervezők utólag nagy felbontásban is bekérik, a pályázóktól. Az utólag bekért képek jpg formátumban, 300 dpi-s felbontásban, a rövidebb oldala legalább 60 centiméter kell legyen és a hosszabb oldal nem haladhatja meg a 90 centimétert.

A pályázó a beküldött képeket a következőképpen kell, elnevezze: Kategória_Családnév Keresztnév__sorszám_kép címe Példa: A_SzaboIstvan_01_Magany .jpg
A pályázó a fotók feltöltésével vállalja, hogy a feltöltött felvételek a saját szellemi termékei, ezért korlátozás nélkül, szabadon teljes körű joggal rendelkezik felettük. A pályázó a felvételek feltöltésével tudomásul veszi, hogy a felvételek bemutatásával okozott bármely személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség Őt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A szervezők nem vállalnak felelősséget az ezek hiányából eredő jogvitákban.
A felvételeket a pályázók a www.vadon.ro, honlapra tölthetik fel, regisztráció után. A regisztrációkor megadott címeknek egyezniük kell a digitális felvételek címével.
Az eredményről mindenkit e-mailben értesítünk.

NEVEZÉSI DÍJ
A nevezés egy kategóriába díj 10 euró, két kategóriába 15 euró (vagy az ennek megfelelő lej érték a hivatalos napi árfolyam szerint) amelyet a RO52BTRLRONCRT0235072401 (RON) vagy RO02BTRLEURCRT0235072401 (EUR) számlaszámra kell utalni, vagy PayPal rendszerben a transnatura@vadon.ro címre. Kérjük utaláskor a pályázó nevének feltüntetését. Bank SWIFT kódja: BTRLRO22
A szervezők a nevezést csak a nevezési díj befizetésének időpontjától tekintik érvényesnek.
A kiállítás anyagából készült digitális katalógus letölthető lesz a www.vadon.ro honlapról a kiállításmegnyitót követően.
A pályázó a regisztrációval elfogadja a pályázati feltételeket, és hozzájárul ahhoz, hogy a szervezők a felvételeket a kiállítás népszerűsítésének érdekében szabadon, a szerzői jog felhasználása nélkül használja. Azok a pályázati munkák, amelyek nem felelnek meg a fent leírtaknak automatikusan kizáródnak a versenyből, valamint a feltételek el nem fogadása is kizárást jelent.

Letölthető dokumentum

További információ a transnatura@vadon.ro e-mail címen igényelhető.