palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Vallásközi kultúrális fotópályázat

vallaskozi fotopalyazatFotópályázat a vallások közötti párbeszéd jegyében. Igen, mi hiszünk a vallásközi párbeszédben. Az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) vallásközi párbeszéd kezdeményezéséhez kapcsolódóan a thaiföldi kormány vallásközi kultúrális fotópályázatot hirdet, amely a kultúrák közötti, vallási és társadalmi kérdésekre fókuszál. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet felelősségünkre, a párbeszéd és a különböző vallások megértésének fontosságára. Mit jelent igazából a vallások közötti párbeszéd? Miért fontos ma ez, és miért fontos Európa, Ázsia és saját életünk szempontjából? Miért érint a téma mindenkit, aki Európában vagy Ázsiában él? Miért fontos, hogy a vallások között legyen érdemi párbeszéd? Mit kellene tennünk azért, hogy jobban elfogadjuk egymás vallását, jobban megismerjük a különböző vallásokat?

A fényképek témái többek között a következők lehetnek:

  • 1. Ugyanazon társadalomban élő eltérő vallású emberek interakciói a mindennapi életben.
  • 2. Bármilyen valláshoz kapcsolódó, mindenki által látogatható fesztiválok.
  • 3. Egyházi műemlékek, amelyek vallás- és lelkiismereti szabadságát szabadon gyakorló vallási kisebbség területén találhatóak.

Részletes tudnivalók a www.we-ifd.org honlapon és ennek a kiírásnak a mellékletében olvashatók.

A beküldési határidő: 2010. január 4.

A fényképeket kérjük elektronikus formában a következő e-mail-címre küldeni:
ibolya.pezenhoffer@okm.gov.hu; vallaskozi@gmail.com

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium interkulturális és vallásközi párbeszéddel foglalkozó munkatársaiból, valamint hivatásos fotográfusból álló hazai zsűri választ ki 10 fényképet, melyet továbbít a nemzetközi zsűrinek.

További információ az ASEM együttműködésről:
http://ec.europa.eu/external_relations/asem/index_en.htm

Melléklet

Pályázati kritériumok:
Magyar állampolgárok pályázhatnak korra való tekintet nélkül; a szervezők olyan fotókat várnak, amelyeket még nem publikáltak, nem jelentek meg kiadványokban, honlapokon stb. Meztelenség vagy erőszak nem lehet témája a képeknek.
Minimum 300 dpi minőségű, 8×10 inch méretű képekkel lehet pályázni.
A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezők a képeket a későbbiekben felhasználják a kezdeményezés keretén belül.

Az első három helyezett 1000, 500 és 250 euró díjazást kap, az első öt helyezett vállalja, hogy 2010 februárjában Thaiföldre utazik a díjátadó ünnepségre, valamint a pályázathoz kapcsolódó kiállítás megnyitójára. Az utazás, a szállás és az ellátás költségeit a thaiföldi Külügyminisztérium állja.

Forrás: OKM; www.we-ifd.org