palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Vaoobook kiadó irodalmi pályázat

A Vaoobook kiadó nyílt pályázatot ír ki Jelen-LÉT elnevezésű tematikus sorozatának Viharfelhők című második kötetében való megjelenésre.  Viharfelhők – egyedülálló politikai antológia – A Jelen-LÉT antológia sorozat második kötete. A sorozat második kötete Viharfelhők címmel, egyedülálló módon politikai tartalmú antológiának szánjuk. A kötet a ma emberének politikai véleményét hivatott megmutatni a szerzők művészi látásmódján keresztül. Szándékunk hű képet adni a mai politika megítéléséről, így a kötetbe a mai politika mellett és ellen is várjuk az irodalmi alkotásokat!

Témakör: politika

Téma leírása: a kötet célja, hogy átfogó, hű képet nyújtson a ma emberének hazai politikai látásmódjáról, így a kötetbe a jelen politikai irányvonalat támogató és ellenző hangvételű irodalmi alkotásokat is várjuk

Művészi módon, irodalmi nyelven!

Kategória: kortárs vers és kortárs próza

Pályázat lezárása: 2012. július 15. 

Pályázati anyag leadása: a pályaművek az oldalon történő ingyenes regisztrációt követően a pályázatok/kéziratok feltöltése menüpontban adható be.

Terjedelem: pályaművekre vonatkozó terjedelmi megkötés nincsen. (Optimális terjedelem 2-10 oldal, de az értékelést a terjedelem nem befolyásolja.)

Pályázati díj: 2000.-Ft A/5 oldalanként (a díjat sikertelen pályázat esetén nem kell megfizetni)

Kötet paraméterei: max. 200 oldal, limitált, sorszámozott példányszámok, A/5-méret (szerzőink tiszteletpéldányai a sorszámozott kiadásból kerülnek átadásra, valamint az első kiadás a pályázat ideje alatt, és a pályázat lezárását követően a megjelenésig elővételben rendelhető 2000.-Ft/kötet áron. A kötet a megjelenést követően 2700.-Ft. kereskedelmi áron lesz csak elérhető terjesztőinknél és kiadónknál).

A beérkező pályaművek elbírálása folyamatosan történik, az elbírálás eredményéről szerzőinket e-mailben értesítjük.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:

A pályázaton minden amatőr költő és író részt vehet, saját, eddig még nem publikált művel. (Interneten sem.)

Az első kiadásból származó bevételből a szerzői jogdíj nem kerül kifizetésre, a kiadás értékesítésének célja a másodkiadás nagyobb kereskedelmi példányszámú finanszírozása, ami nem sorszámozott, de azonos minőségben és tartalommal kerül kiadásra. (Az újranyomásból a jogszabályban előírtaknak megfelelően jogdíj kifizetésében részesedik a szerző.)

Pályázni 2012. július 31-ig (vagy a pályázat lezárásáig) lehet saját művel, a pályázat témájában. Az oldalak tördelését a kötet szerkezete adja meg, (az A/5-ös oldalkiosztást a kötet paraméterei alapján a szerkesztőség határozza meg a sikeres pályázati eredményt követően).

A művek elbírálásáról a szerzőt e-mailben értesítjük, melyhez mellékeljük a kötet tördeléséhez igazított írások oldalszámát, megjelenési formáját (PDF formátumban), valamint a PDF kivonat szerzői jóváhagyásával a 2000.-Ft A/5-oldalankénti pályázati díj megfizetése is esedékessé válik.

Elbírálás: beérkezés sorrendjében folyamatos. Az oldalszám díjának, és az aláírt szerződésnek beérkezési határideje az elfogadástól számított 15 napon belüli idő.

Az alkotó saját kezűleg aláírt, és postai úton kiadónkhoz eljuttatott szerződéssel (amit a mű tördelt, végső szerzői jóváhagyásra megküldött pdf állományával együtt továbbítunk a szerzőnek) valamint, az oldalankénti díj befizetésével igazolja részvételi szándékát.

Elérhetőségek:

Vaoobook Kiadó – szerkesztőség

Mobil: +36 20 364 0540

e-mail: balazs.sebestyen@vaoobok.hu

Központi Iroda:

Vaoo Szolgáltató Iroda – Vaoobook Kiadói Szolgáltatás

Tel/fax: +36 22 950 060

e-mail: info@vaoobook.hu

Website: vaoobook.hu

Levelezési cím: 8007 Székesfehérvár, Pf.:6.