palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Vers-esszenciák versíró pályázat

Az Éden Művészeti Hálózat „Vers-esszenciák” címmel versíró pályázatot hirdet. A verspályázat témája kötetlen, tehát bármilyen verssel lehet nevezni! A versenyre 14 éves kortól nevezhetnek az amatőr, elismerésre és megmérettetésre vágyó, alkotószellemű versírók a világ bármely pontjáról. Nem csak új versekkel, régiekkel is lehet pályázni a vers író pályázatra. Kötettel rendelkező költők is pályázhatnak!!

Nem lehet pályázni szonett-koszorúval, valamint a versek terjedelme nem haladhatja meg a három A/4-es oldalt 12-es betűmérettel.!!

A pályázaton a zsűri tagjainak családtagjai és az Édentől Északra csoport tagjai nem vehetnek részt!!  Nyolc fős, izgalmas összetételű zsűri bírálja el a verseket!!

Nevezési határidő: 2013. október 11. 23 óra 30 perc, a nevezési díj utolsó feladási időpontja október  16.

Nem elegendő számú pályázati vers esetén a nevezési időt meghosszabbítjuk!

Kérnénk a pályázókat, hogy a versküldést és a befizetést lehetőleg ne az utolsó napokra hagyják, mert ez az eredményhirdetés csúszását eredményezheti!! Várjuk a pályázók mihamarabbi nevezését. Köszönjük.

Díjazás:

  • I.   díj: 15 ezer Ft + 10 ezer Ft értékű könyvcsomag
  • II.  díj: 7 ezer Ft + 7 ezer Ft értékű könyvcsomag
  • III. díj: 10 000 Ft értékű könyvcsomag
  • IV. díj: 7 000 Ft értékű könyvcsomag
  • V.  díj: 5 000 Ft értékű könyvcsomag

Különdíj: A legjobb helyezést elért – nem az első ötben szereplő – 25 év alatti versíró 5000 Ft értékű könyvcsomagot kap.

A verset a tenyforras@gmail.com e-mail címre kell küldeni. A levélben kérjük a pályázók életkorának feltüntetését és postázási címüket, valamint pár soros nyilatkozatot arról, hogy a beküldött mű saját szellemi termék!!

Nevezési díj: 1000 Ft/vers.

Az Éden Művészeti Hálózat a nevezési díjakból befolyt összeget az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan irodalmi estek színházbérleti díjára, tehetséges alkotók versantológiákban való szerepeltetésére, támogatására fordítja!!

Legutóbb az 5. Éden Versklub rendezvényét támogattuk, amely a „Megújulás – Költők szabadsága” című pályázattal volt kapcsolatos – a helyszín a Spinoza Színház Téli Kertje volt: http://edentol.gportal.hu/gindex.php?pg=35371684&gid=2897364

A nevezési díjat rózsaszín postai utalványon, a következő címre lehet elküldeni, legkésőbb a beküldési határidőig, kérésre számlaszámot is tudunk adni:

Beri Róbert
Budapest
II. ker. Érmelléki út 15. als. 2.
1026

Kérnénk mindenkit, hogy adatait a csekken olvashatóan tüntesse fel!

Pályázni akár több verssel is lehet, a nevezési díj ebben az esetben értelemszerűen annyiszor 1000 Ft, amennyi verssel nevez a pályázó.

A legjobbnak ítélt beérkező 50 alkotást a következő zsűri bírálja el:

Beri Róbert – költő, az Éden Művészeti Hálózat vezetője, a Comitatus folyóirat főszerkesztő-helyettese: http://www.poet.hu/user/Bero

Csák Gyöngyi – költő, író: http://www.muveszetek.hu/csakgyongyi/

Kőhalmi Ildikó – költő: http://kohalmi.gportal.hu/

Payer Imre – József Attila-díjas költő, esszéista, irodalomtudós: http://hu.wikipedia.org/wiki/Payer_Imre_%28k%C3%B6lt%C5%91%29

Pethes Mária – költő: http://alkoto-haz.hu/?q=node%2F2348

Petz György – költő, író, Szépírók Társasága egyesület: http://edentol.gportal.hu/gindex.php?pg=34377846&nid=6161473

Serfőző Attila – költő, író, festőművész, a Héttorony irodalmi portál vezetője: http://www.serfozoattila.hu/

Zalán Tibor – költő, író, dramaturg: http://www.zalan.deltabroker.at/ikreator/zal/cms_pub/home

A verspályázat döntőjébe jutottak névsora október 17-én, az Éden Művészeti Hálózatba tartozó Édentől Északra Csoport honlapján lesz olvasható, míg az eredményhirdetés október 22-én.

A pályázat eredményének közlésekor táblázatban közöljük a döntőbe jutott 50 versíró zsűritől kapott pontszámait – de nem csak az összesített pontszámot, hanem azt is, hogy az adott vers milyen lebontásban kapta a pontokat a zsűritagoktól. Ez merőben szokatlan a versírópályázatoknál, ugyanakkor igen érdekes és izgalmas.

Valamint az összes döntős vers is felkerül az oldalra.

Egyedi lehetőségek pályázata!

A verspályázat döntőjébe jutott versek közül 25 elhangzik majd az Éden Versklub irodalmi műsorában, amely a Spinoza Színházban kerül megrendezésre. Az egyik lezajlott verspályázat döntős verseiből is készült műsor, az alábbi linken megtekinthető a beszámoló és fotók:

http://edentol.gportal.hu/gindex.php?pg=34831719&nid=6302359

 A hálózat honlapja, ahol a régebbi pályázatok eredményei és versei megtekinthetőek:

 http://edentol.gportal.hu/