palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Verspályázat-Értékek a kortárs költészetben

poet_palyazat

„Értékek a kortárs költészetben” címmel pályázat került kiírásra a Poet-en. A három részesre tervezett pályázatsorozat első témája a „hiány” állapotának költői szintre való emelése.

A versek terjedelme és formája kötetlen. A zsűri által legjobbnak vélt húsz szerző versei egy újonnan induló antológia sorozat első kötetében kapnak helyet 10-10 oldal terjedelemben. A kötet az Alföldi nyomdában készül, keményfedeles, francia formátumú, Szilágyi Imre grafikusművész borítótervével, exlibriszével díszített kiadásban. A nyertesek a kötetből 5-5 tiszteletpéldányt kapnak.

A zsűri tagjai:

  • Székelyhidi Ágoston, író, publicista;
  • Dr. Ködöböcz Gábor, az Egri főiskola irodalomtanszékének irodalmára, adjunktusa;
  • Dr. Csiha László, irodalmár;
  • Pintér István, a Partium alapítvány elnöke;
  • Barabás Zoltán, József Attila – díjas partiumi költő;
  • Papp Für János, a Poet.hu művészeti vezetője, a Hajdúsági Irodalmi Kör elnöke.

A pályázaton egy szerző maximum 5 alkotással pályázhat, a nevezési díj alkotásonként 1500 Ft, melyből a szervező teljes egészében a kötet kiadását, reklámozását – illetve az esetlegesen fennmaradó összegből a sorozat következő részét – finanszírozza.

A pályázat jelentkezési határideje 2009. augusztus 31.

Az eredményhirdetésre és a kötet bemutatójára 2009. október 31-én, egy irodalmi est keretében kerül sor.

A verseket csatolt fájlban, 12-es betűmérettel várjuk a furjanos@poet.hu (Az e-mail cím megtekintéséhez a JavaScript engedélyezése szükséges.) e-mail címre.

A nevezési díjat a 11773384-00028257 bankszámlaszámra, vagy postai csekken a Papp János, 4220 Hajdúböszörmény, Weszprémy G. u. 16. fsz/3. címre várjuk. A pontos azonosítás érdekében a megjegyzés mezőben ne felejtsétek el megadni neveteket, és e-mail címeteket!

A pályázat szervezője, felelőse és lebonyolítója Papp Für János. Kérlek, hogy bármilyen problémád vagy kérdésed van a pályázattal kapcsolatban, közvetlenül hozzá fordulj!

Forrás: Poet