palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Victor Vasarely Művészeti Verseny

Victor vasarely pályázatA művészeti utánpótlás határokat átlépő folyamatokba való bevonására a Dél-Dunántúli Építész Kamara, partneri együttműködésben Pécs városával, az Aix-en-Provence-i Vasarely Alapítvánnyal és a Lenau ház Robert Bosch kulturális menedzserével az „Európa Kulturális Fővárosa Pécs 2010“ keretében kiírja a „Victor Vasarely Művészeti Verseny“-t pécsi és Aix-en-Provence-i művészeti oktatásban tanuló diákok és hallgatók számára.

Leírás
A keresett három, vagy többdimenziós alkotás művészeti verseny nyerteseként a „Victor Vasarely Nemzetközi Pályázat a Köztéri Művészetért„ díja lesz, tehát ezen nemzetközi pályázat győztesének kerül átadásra.
További alkotói korlátok szándékosan nincsenek megszabva. A rendezők ezen eljárása ama meggyőződésükből fakad, hogy a fiatalok, ill. a fiatal felnőttek már képzésük során sem találkozhatnak kellő gyakorisággal a művészeti szabadsággal.

A benyújtott alkotás ebből adódóan lehet materiális ill. immateriális természetű is. Döntő azonban, hogy az alkotáshoz egy művészeti koncepciót ill. az ünnepélyes átadás koncepcióját kell csatolni.

A kiírásra minden pécsi és Aix-en-Provence-i 15 és 23 év közötti diák jelentkezhet.

Határidő: 2010. június 30.

Az értékelést egy helyi szakmai zsűri végzi, a „Victor Vasarely Nemzetközi Pályázat a Köztéri Művészetért„ kurátora, Héctor Solari közreműködésével.

A húsz legjobb benyújtott pályázatból Pécs, majd pedig Aix-en-Provence városában kiállítás nyílik.

Kedvet kaptál, hogy egy alkotással részt vegyél a „Victor Vasarely Művészeti Verseny”-en?

Úgy küldd el alkotásodat és olvashatóan, hiánytalanul kitöltött és aláírt, ill. szülőd/nevelőd által aláírt jelentkezési irataidat megcímezve és felbélyegezve a „Victor Vasarely Művészeti Verseny” jeligével a következő címre

Robert Bosch Kulturmanager, Lenau-Ház
Christian Gracza
Munkácsy M. u. 8
H-7621 Pécs

FONTOS: Kérjük, gondoskodj róla, hogy jelentkezési anyagaid alkotásoddal együtt 2010. június 30. du. 16:00 óráig a fenti címre megérkezzenek. Későn érkezett jelentkezéseket nem veszünk figyelembe. Fenntartjuk továbbá a lehetőséget, hogy jelentkezési anyagaidat és alkotásodat személyesen add le a fenti címen, 2010. június 15. du. 16:00 óráig.
A „Nemzetközi Victor Vasarely Verseny” kurátorának művészeti koncepcióját, a www.ek2010.hu cím alatt tekintheted meg.

Jelentkezésednek a következőket kell tartalmaznia:

  1. Művészeti alkotás
  2. Motivációs levél (max. 1DIN A4)
  3. Alkotásod koncepciója (max. 1 DIN A4)
  4. Immateriális alkotásoknál az ünnepélyes átadás koncepciója (max. 1 DIN A4)
  5. Életrajz (max. 1 DIN A4)
  6. Kitöltött, általad, vagy kiskorúak esetében szülő/nevelő által aláírt adatlap, a részvételi feltételekkel együtt.

Kérjük, három mappát állíts össze. Mindegyik mappának tartalmaznia kell a teljes jelentkezési anyagot. Az alkotást mindössze egy példányban kell elküldened.

Letölthető dokumentumok:

Forrás: http://www.ddek.hu