palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

VII. Színházi befogadói pályázat

2013. június 28-án, hetedik alkalommal hirdeti meg színházi befogadói pályázatát a Bakelit Multi Art Center, aktuálisan a 2013/2014-as színházi évadára; független, alternatív, illetve struktúrával nem rendelkező hazai és határon túli társulatok számára már bemutatott előadásaik továbbjátszására, valamint premier előadásokra lehet pályázni. Műfaji meghatározás nincs.


Az elmúlt évek szakmailag folyamatosan erősödő befogadói pályázataink sikerére való tekintettel, hazai-és nemzetközi pozíciónk tovább erősödése mellett, valamint intézményünk önálló és előremutató piaci működésének köszönhetően a 2013/2014-es évadban a Bakelit Multi Art Center ismét várja olyan színházi és táncszínházi társulatok jelentkezését, akik szeretnék darabjaikat továbbjátszani vagy új előadásukat bemutatni.

 

A Bakelit M. A. C. az alábbi segítséget nyújtja a befogadott társulatoknak:

A szakmai zsűri által kiválasztott társulatok számára teret biztosítunk az előadás bemutatása előtti közvetlen és feltételen szükséges próbákhoz, illetve ahhoz, hogy bemutathassák előadásaikat. A helyszín mellett szakmai és infrastrukturális segítséggel is állunk a nyertes pályázók rendelkezésére.

 • A színházterem és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló egységek térítésmentes biztosítása.
 • Az előadást megelőző napon, esetleg napokban próbalehetőség.
 • Európai színvonalú színháztechnikai kiszolgálás, előzetes helyszínbejárást követően, előre egyeztetett és elfogadott rider alapján.
 •  A nézőtér, illetve a játéktér igény szerinti beépítése mobil dobogórendszerrel, színháztechnikai berendezésekkel.
 • A díszletek, kellékek, jelmezek biztonságos tárolása a próbák és az előadások idejére.
 • Öltözés céljára megfelelő helyiség (ek) kiszolgáló helyiségekkel (zuhanyzó, mellékhelyiség) illetve zárható öltözőszekrény biztosítása
 • Előre egyeztetett megfelelő létszámú technikai személyzet biztosítása (teremépítéshez, bontáshoz, technikai beépítéshez).
 • Próba és előadásnapokon az aktivitás előtt és után is takarítás.
 • Online/Offline promóció a Bakelit MAC honlapján, közösségi oldalain, blogjain, hírlevelében és szóróanyagain egyaránt, mely információkat angol nyelven is hozzáférhetővé tesszük külföldi érdeklődők számára.
 • Sajtó-és média megjelenés biztosítása kiterjedt sajtó-és médiakapcsolataink révén.
 • Jegyértékesítés a INTERTICKET országos hálózatában és a JEGY.HU rendszerén keresztül, valamint intézményünk hivatalos weboldalán is közvetlenül.
 • Az előadásban aktívan résztvevő alkotók számára előadásonként 1 db. tiszteletjegy és 1 db. szakmai jegy biztosítása.
 • Promóciós anyagok (flyer, plakát) tervezése, kivitelezése és terjesztése.
 • Promóciós célzattal próba-és előadásfotók készítése, valamint az előadás teljes archiválása, videós rögzítése, megvágása, videóspot készítése a darabról, mely vágott anyagokat promóciós célzattal a társulatok rendelkezésére bocsájtunk.
 • Írásos, videó és rádiós interjú készítése és eljuttatása média partnereink felé.
 • A Bakelit szerkesztésében létező rádióműsorba (Kontakt Rádió – Bakelit FM 87,6) vendégként meghívjuk a társulat képviselőit, az előadást háttérműsorral reklámozzuk.
 • Az előadáshoz szükséges adminisztrációs szolgáltatás színházunk irodájában (iroda használat, fénymásolás, laminálás, fax, nyomtatás, wi-fi, internet).
 • Határon túli-és vidéki társulatok részére szállást tudunk biztosítani intézményünk hosteljében (Factory Hostel Budapest) itt tartózkodásuk idejére.
 • Innovatív elképzeléseinkkel, bővülő hazai-és nemzetközi kapcsolatrendszerünkkel, igény esetén szakmai tanácsokkal segítjük a társulatok munkáját.
 • Hosszú távú partnerség lehetősége intézményünkkel (közös projektek, közös pályázatok)
 • A nyertes produkciókat intézményünk, személyes megegyezés szerint akár több alkalommal is műsorra tűzi színházunk 2013/14-es évadában, valamint nemzetközi kapcsolatainkon keresztül a külföldi bemutatkozás lehetőségét is igyekszünk megteremteni.
 • A társulat részére tiszteletdíj biztosítása az előadás jegybevételéből az alábbiak alapján:

A társulat által eladott jegyek száma szerint

Társulat részesedése az előadás teljes jegybevételből

Bakelit részesedése az előadás teljes jegybevételből

0

40%

60%

20

50%

50%

40

60%

40%

60

70%

30%

80

80%

20%

A társulati jegyértékesítéshez megfelelő számú előre nyomtatott jegyeket biztosítunk bizományosi jegyértékesítés céljából. A jegyeket átadás/átvételi jegyzőkönyv által adjuk át, mely jegyekkel és a jegyek árával az előadás előtt 2 órával köteles a társulat elszámolni.

Pályázási mód és feltételek:

A környezettudatosság kapcsán és persze egyszerűsége révén is, egy olyan pályázási rendszert dolgoztunk ki, amiben minimálisra csökkenthetjük a papírmunkát és így a felhasznált papír mennyiségét.

Ebből adódóan pályázni kizárólag online úton, weboldalunkon történő regisztráció után a pályázatok menüpontban található ÚTMUTATÓ szerint lehetséges.

Pályázni az online felületünkön található jelentkezési lap hiánytalan (minden pontja kitöltendő!) kitöltésével és a jelentkezési laphoz csatolandó mellékletek határidőre történő beküldésével lehet.

Kötelezően csatolandó mellékletek:

 • Hiánytalanul kitöltött és aláírt jelentkezési lap
 • A továbbjátszásra szánt előadásról kép és videófelvétel (lehet cd/dvd vagy feltöltött formában link)
 • A bemutatandó előadás pontos ridere (nézőtér kialakítása, játéktér kialakítása, függönyözés, fény-és hangtechnikai igények, lámpapozíciók, speciális technikai elemek, hozott és igényelt díszletek, kellékek tételes felsorolása, személyzeti igények pontos megjelölésével, a stáb pontos összetétele illetve, hogy a társulat rendelkezik-e saját fény-és hangtechnikussal illetve aki az eladásban is közreműködik.)
 • Motivációs levél (miért a Bakelitben szeretné bemutatni a társulat az előadást, min. 8-10 mondat)

A pályázati adatlapot és azok mellékleteit a Bakelit weboldalának pályázatok menü alatt található online felületen regisztráció után lehet feltölteni vagy az alábbi email címre kérjük megküldeni:

http://www.bakelitstudio.hu/palyazat/11/VII_Szinhazi_Befogadoi_Palyazat.html

szinhaz@bakelitstudio.hu

Beküldési határidő: 2013. augusztus 14 éjfél

A szerződéskötés feltételei:

 • A Bakelit Együttműködési Feltételeinek elfogadása. (letölthető honlapunkról)
 • Az előre meghatározott időhatárok pontos betartása, úgymint: a; helyszínbejárás a Bakelit képviselőjével és technikusával a nyerés kiértesítését követő 30 napon belül. b; mindenre kiterjedő technikai rider elküldése, majd a Bakelit jóváhagyása után a technikai adatlap aláírása a nyerést követő 45 napon belül. c; szerződéskötés az előadás előtt 30 nappal. d; sajtóanyag, szinopszis, nagy felbontású képek eljuttatása részünkre 60 nappal az előadás előtt. e; a szerződéskötés előtt lefixált próbanapok és időpontok betartása.
 • A társulat aktívan és ellenőrizhető módon részt vesz közönségszervezésben, melyhez a háttértámogatást szolgáltatásaink alapján biztosítjuk.

A Bakelitben fellépő társulattól, minden esetben ellenőrizhető módon az alábbi közönségszervező és népszerűsítő aktivitásokat várjuk el: 

 • saját weboldalán és közösségi oldalain (pl.: facebook; twitter; blog.hu; wordpress; iwiw; satöbbi…) aktivitás a lekötött előadással kapcsolatban, úgymint saját hírek, információk generálása, folyamatos posztolás és megosztás a Bakelit által generált híreket.
 • a Bakelit által facebookon generált eseményt megosztják, az eseményre ismerőseiket meghívják.
 • a Bakelit által gyártott előadás hirdető plakátokat, flyereket ellenőrizhető módon kiszórják potenciális célközönségük felé.
 • részvétel a Kontakt Rádió (FM 87,6 Mhz) Bakelit című kulturális riportműsorának az aktivitás hetében készülő műsorában promóciós célzattal.
 • lehetőség szerint minél több jegy direkt eladása, amihez bizományosi jegyátadással biztosítjuk az előadásra szóló jegyeket.

Általános rendelkezések:

A pályázatra minden társulat maximum három produkcióval pályázhat.

A pályázat a 2013/2014-as évadra szól.

A pályázat beküldési határideje: 2013. augusztus 14 éjfél

A jelentkezők közül 10 – 15 produkciót fog a szakmai zsűri kiválasztani.

Az elbírálás szempontjai, előnyei:

szakmai felkészültség, eddigi referenciák, nyitottság, szellemesség, megvalósíthatóság, közönségszervezési hajlandóság, díszletigény (egyszerűbb díszlet előny) illetve mikor tudjuk az előadást műsorra tűzni (minél hamarabb, annál jobb)

A fenti szolgáltatásaink és feltételeink tudatában, azok elfogadásával kérjük tisztelt pályázóinkat, hogy küldjék el minden részletre kiterjedő jelentkezési lapjukat. Az időhatáron túl vagy hiányosan (csatolandó mellékletek hiánya) kitöltött jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni és a zsűri részére eljuttatni.

A döntést 2013. augusztus 15-én tesszük közzé a honlapunkon, illetve minden pályázót emailben is értesítünk.

A nyertes pályázókkal a kiértesítést követő napokban felvesszük a kapcsolatot a helyszínbejárással, technikai egyeztetéssel és a szerződéskötéssel kapcsolatban.

A pályázattal kapcsolatban további információk a szinhaz@bakelitstudio.hu e-mail címen illetve a 06-30-950-3780-as telefonszámon kérhetők.

Pályázati kapcsolattartó: Paróczay Csaba (+36 30 950 3780)

Bakelit Multi Art Center
1095 Budapest, Soroksári út 164. 18-as épület
+36 1 347 0803
+36 1 347 0804 (FAX)

http://www.bakelitstudio.hu
http://www.facebook.com/bakelitmac