palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Világörökségi Helyszíneink Képekben alkotói pályázat

Világörökségi Helyszíneink Képekben” országos alkotóművészeti pályázat  általános iskolák 7. és 8. évfolyamos tanulók részére  a Nemzeti Tehetség Program keretein belül az Art Misszió Alapítvány szervezésében.

Pályázni lehet a jelentkezési lap kitöltésével, valamint 1 db A/4-as méretű grafika, színes olaj, akvarell vagy pasztell technikával készült, fentiekben megjelölt témájú, világörökségi helyszínekről készült alkotással.

Az alkotásokat postai úton, lezárt borítékban, az Art Misszió Alapítvány nevére, 3910 Tokaj, Hegyalja út 2. szám alatti telephelyünkre (a program helyszíneként szolgáló Hegyalja Üdülő, Kemping és Szabadidő Központ) és az alkotásokról készült digitális fotót (minimum 2300×1700 pixel felbontás) az artmission@artmissionsite.com e-mail címünkre kérjük elküldeni.

A borítékon kérjük feltüntetni: „Világörökségi Helyszíneink Képekben”

Maximálisan tervezett alkotások száma 500 db.

Beérkezési határidő 2013.05.25.

A beérkezett alkotások közül régiónként a legmagasabb pontszámot elért 6 alkotás készítője versenyünk középdöntőjébe jut. A középdöntőbe jutott versenyzőket eredményeikről 2013.05.28.-ig értesítjük elektronikus úton és felkérjük a következő fordulón való részvételre.

A középdöntőbe jutottaktól 1 db A/3-as méretű grafika, színes olaj, akvarell vagy pasztell technikával készült „Világörökségünk Tokaj Hegyalja” témájú  alkotást várunk. Várható beérkezési határidő: 2013.06.07.

A beérkezett alkotások készítői közül, régiónként egy továbbjutót választ a szakmai zsűri. Az alkotások értékelése 1-10 terjedő pontozással történik. A legmagasabb pontszámot elért pályázó vehet részt a döntőben.

A döntőbe jutott 7 versenyzőt (régiónként 1-1 gyerek) 2013.06.10.-ig értesítjük a döntőben való részvételről.

A verseny döntőjének időpontja: 2013.06.22. szombat 10.00 óra és 15.00 között

A verseny döntőjének helyszíne: 3910 Tokaj, Rákóczi u.45 szám alatt található Tokaji Galéria és Képzőművészeti Szalon, Tokaj központjában.

Jó idő esetén a szabadban alkothatnak a döntős tanulók három meghatározott helyszín közül tetszőlegesen választva, rossz idő esetén a Tokaji Galéria és Kézimunka Szalonban, valamint a Tokaji Manufaktúra és Alkotóházban dolgozhatnak a résztvevők.

A három meghatározott helyszín:

  • Tokaj Óváros
  • Tisza és Bodrog folyók torkolata (vízparton)
  • Tokaji Kopasz-hegy

A döntőben monochrom grafika, színes olaj, akvarell és pasztell technikával készült A/3-as méretű helyszínen készített alkotásokkal lehet részt venni. Rajzfelszerelést és minden szükséges eszközt biztosítunk.

A döntőbe jutott alkotásokat virtuális kiállítás formájában www.artmission.hu valamint a www.interculturport.com nemzetközi weblapunkon, valamint a Tokaji Galéria és Képzőművészeti Szalonban (Tokaj), a Térgalériában (4400 Nyíregyháza, Nyírfa tér 5.) bemutatjuk.

Az első és második forduló legjobb munkáit képeslap és kiadvány formájában megjelenítjük, fiatal tehetségeinket és Magyarország világörökségi helyszíneit népszerűsítve.

A döntőben résztvevők díjazása:

  • I.Díj: Az első helyezett 5 napos Tehetségtáborban való részvétel lehetőségét nyeri Tokaji Képzőművészeti Tehetségtáborunkban, ahol szaktanárok (rajztanár, művészettörténész, festőművész) vezetésével fejlesztheti rajztudását. A tanuló részére teljes ellátást biztosítunk.
  • II. Díj: A második helyezett részére az Art Misszió Alapítvány Lillafüredi Lilla Villa Üdülő és Alkotóházban három nap és két éjszaka szállást biztosít két felnőtt és két gyerek részére a Bükki Nemzeti Park területén, túravezetéssel.
  • III. Díj: A harmadik helyezett részére az Art Misszió Alapítvány Lillafüredi Lilla Villa Üdülő és Alkotóházban két nap és egy éjszaka szállást biztosít két felnőtt és két gyerek részére a Bükki Nemzeti Park területén, túravezetéssel.

Továbbá a verseny döntőjébe jutott minden tanuló oklevelet és értékes jutalmat kap.

További információ:
Art Misszió Alapítvány
4400 Nyíregyháza, Hősök tere 6. 1/1.
Tel/fax.: 42/400-782
E-mail: artmission@artmissionsite.com
Weboldal: www.artmission.hu