palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

VODAFONE 7próba kreatív diákreklám pályázat

vodafone 7próba pályázatMiért ilyenek a mobiltarifák? Bezzeg nyugaton? Szerinted sehol egy izgalmas reklám? Ha így gondolod, ne csak a szád járjon, hanem nevezz a KREATÍV kommunikációs szaklap és a Vodafone közös marketing- és reklámversenyére, a VODAFONE 7próbára, és bizonyítsd élesben, hogy te tudnád máshogy csinálni!
A döntősök élőben prezentálnak a Vodafone vezetőinek és ügynökségeinek. A legjobbakat pedig fizetett szakmai gyakorlatra várja a cég, na meg ment közben egy alapos csobbanásra a Magyar Marketing  Reklámszakmában. Válassz kategóriát, vagy markold fel az összes briefet, és nevezz összesítettben!
Jelentkezés a versenyre
A Kreatív Diákreklámverseny kiírója a KREATÍV marketing és kommunikációs szaklap, valamint a versenyfeladatot adó VODAFONE.

A verseny célja: A KREATÍV és a VODAFONE a magyar reklámélet aktív szereplőjeként lehetőséget kíván adni a résztvevő diákok számára, hogy valós, életszerű helyzetben dolgozva bizonyítsák felkészültségüket a szakmai zsűri és a reklámszakma előtt.

A verseny célja, hogy a résztvevő diákok / hallgatók jelentős reklámszakmai tapasztalatokra tegyenek szert, és szembekerüljenek egy valódi marketingkommunikációs problémával. A verseny lehetővé teszi a résztvevő diákok számára a piaci adatok értékelését és/vagy összegyűjtését, és ezek után a megoldást célzó javaslatok átfogó és részletes kifejtését.

Pályázók köre:
A versenyre nevezhet minden közép- és felsőoktatási intézményben tanuló diák. A pályázók indulhatnak egyénileg, és csapatban is. Egy csapat maximum 3 hallgatóból állhat. A csapat tagjai akár több oktatási intézményből is összeállhatnak.
Egy fő nem lehet egyszerre több csapat tagja.

A verseny menete:
A verseny kétfordulós.
Az első körben a csapatok az általuk kiválasztott kategóriá(k)ban nyújthatnak be pályaműveket. A csapatok a versenyre nevezhetnek egy vagy több kategóriában. A feladat egy teljes kampány megtervezése lesz, melynek részeként a csapatok art directori és szövegírói munkákat is bemutathatnak.
Az első körből szakmai zsűri választ minden egyes kategóriában győztest, akik továbbjutnak a második fordulóba.

A második fordulóban a versenyben maradt csapatok egy vagy több új feladatot kapnak, amelyet helyben kell megoldaniuk, és a megoldást helyben, élőben kell prezentálniuk.
A győztes és a díjazottak kiválasztása a helyszínen történik.
A pontos feladatot a nevezés lezárulta után (2010. november 2.) küldjük ki a regisztrált versenyzők számára.

Nevezési határidő: 2010 október 29.

Jelentkezés:
A kitöltött nevezési lapot faxon, e-mailben vagy postai úton várjuk, vagy online a www.kreativ.hu/diakreklamverseny/index.php linken lehetséges.

Szervező:
Milassin Mariann
milassinm@kreativ.hu
tel: 0630 1 430 4333
fax: 36 1 430 4379
Cím: 1037 Budapest
Montevideó u. 3.10
„Kreatív Diákreklámverseny”

Kategóriák, a pályamű

 1. Insight-on alapuló termékfejlesztés (piackutatási – insight – új termékekre ötletek). Mi az, ami nincs, de kellene, hogy legyen? Mi az a díjcsomag, szolgáltatás, opció, ami szerinted még hiányzik a piacról, és a korosztályodnak igénye lenne rá? Próbáld meg nem onnan megközelíteni a dolgot, hogy mindent ingyen adunk! Terjedelem: maximum 10 oldalas Word dokumentum plusz mellékletek
 2. Márkaépítés fiatalok körében. Te vagy a Vodafone. Szólítsd meg a barátaidat! Arra vagyunk kíváncsiak, hogy ha te vagy a célcsoport és a márka is egyben, hogyan kommunikálnál saját magadnak, illetve a korosztályodnak. Mik azok az üzenetek, amikre leginkább fogékonyak vagytok? Terjedelem: maximum 10 oldalas Word dokumentum plusz mellékletek
 3. Szponzoráció: Fesztiválok, Gólyatáborok, Gólyabálok 2011-ben. Nem tetszett, amit láttál? Csináld jobban! Milyen aktivitás, brand megjelenés a legvonzóbb szerinted a fenti eseményeken, milyen installáció tud emlékezetes maradni? Terjedelem: maximum 10 PowerPoint slide
 4. Hagyományos kommunikációs csatornák (POS, Print, Billboard). Te mire kapnád fel a fejed? Mind képi világában, mind üzenetben keressük az átütő megoldásokat a klasszikus kommunikációs csatornákon. Terjedelem: maximum 10 PowerPoint slide
 5. Vírusvideó. Forgass nekünk egy videót, miközben a büdzsé konvergál a nullához! Ragadj ki egy elemet a kampányból, építs fel köré egy történetet, nem muszáj profi körülmények között megvalósítani, lényeg hogy rövid, figyelemfelkeltő legyen! Terjedelem: maximum 30 másodperc
 6. Online + közösségi média. Lájk, tvít, poszt….. Vállalkozz az interneten! Banner, microsite, Facebook, stb.? Melyik a leghatásosabb módja a fiatalok elérésének, azon belül is, te hogyan csinálnád? Terjedelem: maximum 10 oldalas Word dokumentum
 7. Gerilla, ambient, alternatív aktivitások. Ereszd szabadjára a fantáziád! Minden megoldás érdekel minket! Terjedelem: maximum 10 PowerPoint slide.

A feladatok részletes leírását az első forduló feladatkiadásakor, 2010. november 2-án küldjük meg.

A pályamű:
A verseny első fordulójára beadott pályaműveknek a kategóriá(k)tól függetlenül tartalmazniuk kell egy helyzetelemzést, a célok meghatározását, marketing- és célpiac-választási stratégiákat, megfelelő pozicionálást és a megfelelő promóciós stratégia meghatározását. Ez utóbbi magában foglalja a kreatív célok felsorolását, a NAGY ÖTLET-et, a központi kampány anyagát a megfelelő kreatív célokkal, stratégiákkal és kivitelezéssel; média célokat, stratégiákat és ütemtervet; az above és below the line arányaira vonatkozó javaslatot, az eladásösztönzés, direkt marketing és PR tervet, a teljes költségtervet; valamint a kutatásokra vonatkozó javaslatokat. A javaslatoknak az ügyfél tudtára kell adniuk, mit és hogyan csináljon, valamint tartalmazniuk kell egy ésszerű magyarázatot, pl. a költség/nyereség figyelembevételére.

A pályamű tartalma a következő:

 1. Csapat neve, versenyzők neve, versenyzők iskolája, felkészítő tanár (ha van)
 2. Melyik kategóriá(k)ban indul
 3. Tartalomjegyzék
 4. Helyzetelemzés és javaslatok
 5. A kreatív megvalósítás layout-jai (pl. sajtóhirdetés, rádióspot, storyboard, vírusvideó esetén a videó, weboldalesetén oldalterv stb.)
 6. Médiaterv
 7. Költségterv (a briefben megadott költségkeret alapján úgy, hogy ez tartalmazza az ügynökségi jutalékot, valamint a rabattokat egyaránt)
 8. Illusztrációk (pl. képek, grafikonok, ábrák…stb.)
 9. Hatékonysági vizsgálatok, elemzések

A tervezetnek A/4 méretű papíron kell készülnie. Különleges méretű és összehajtott lapok nem használhatóak. A pályamű minimális terjedelme nincs meghatározva, maximális terjedelme a Verseny Kategóriái fejezetben van megjelölve. Egy A/4-es Word dokumentum oldal kb. 42 sor, soronként kb. 80 leütéssel.
A borítólapon legyen rajta a csapatnév, a résztvevők neve, versenyzők iskolája, felkészítő tanár (ha van). A programtervezet mellett kategóriától függően várjuk a videókat és egyéb kreatív anyagokat is.

A verseny menete
Az elkészített pályaműből egy példányt, valamint 1 CD/DVD-t kell eljuttatni a címére 2010. december 17-ig.

Kreatív
Milassin Mariann
1037 Budapest, Montevideo u. 3.10

A későn érkezett tervek a versenyben nem vehetnek részt.

Második forduló és Prezentáció:
Minden második fordulóba jutott csapatnak a helyben kapott brief alapján el kell készíteni és elő kell adni egy prezentációt, ami nem lehet hosszabb 20 percnél. Számítógépes prezentáció és grafikák használata megengedett, amennyiben azt a versenyzők készítik el, és nem egy külsős szakember.
A prezentációkra 2011. február 17-én kerül sor. Minden kategóriagyőztes csapat lehetőséget kap a szóbeli bemutatkozásra.
Erről a csapatok 2011. január 18-ig írásbeli értesítést kapnak. Ekkor adjuk meg a prezentáció pontos helyét és idejét. A prezentáció nyilvános, a szervezők a szakmai közönség meghívásáról gondoskodnak, a csapatok maguk is hívhatnak vendégeket, de a prezentációhoz semmiféle segítséget nem nyújthatnak. A prezentációk sorrendjét előzetes sorsolással dönti el a zsűri. Az induló csapatok a versenytársak prezentációját csak abban az esetben hallgathatják meg, ha a sajátjukat már előadták.

A prezentációkhoz a következő technikai felszereléseket biztosítjuk:

 • vetítővászon
 • projektor
 • laptop
 • hangtechnika

A technikai eszközök használatához egy technikust is biztosítunk, aki az esetleges fennakadások kiküszöbölésében segíti a csapatokat. Saját számítógép használata engedélyezett.
A technikai felszerelésekre vonatkozó igénylőlapot kérjük a KREATÍV címére eljuttatni!
Minden csapat prezentációját egy 10 percnél nem hosszabb „kérdezz-felelek” követi. A kérdéseket csak a zsűri tagjai tehetik fel.

Értékelés:
A résztvevők munkáját az ötletek tartalma szerint bírálják el.
Minden benyújtott munkát döntőbizottság értékel. Különleges hangsúlyt kapnak az értékelőlapon meghatározott kritériumok.
Az értékelés pontrendszere a brieffel együtt kerül kiküldésre.

Díjazás:
A második fordulóban résztvevő csapatokat rangsorolják. A legmagasabb pontszámot elérő csapat lesz a Kreatív DiákReklámVerseny győztese. Minden második fordulóba jutott csapat (kategóriagyőztes) oklevelet vehet át.

A verseny fődíja a VODAFONE-nál eltöltött szakmai gyakorlat.

Időzítés:
Nevezési határidő: 2010. október 29.

Feladatkiadás első forduló: 2010. november 2.
Az első forduló leadási határideje: 2010. december 17.
Az első forduló eredményhirdetése: 2010. január 17.
Feladatkiadás második forduló: 2010. január 20.
Prezentáció, értékelés, díjátadó, buli: 2010. február 17.

Letölthető dokumentumok

Forrás: http://www.kreativ.hu