palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Wazamba érdekességek a szerencsejátékok fővárosából Las Vegasból

Ha azok közé tartozol, akik az interneten szabadidős tevékenységet is folytatnak, és szeretsz játszani, biztosan nem cseng számodra ismeretlenül a wazamba és más szerencsejáték oldalak neve. Ez nem meglepő, hiszen a wazamba casino és a hozzá hasonló platformok ma milliókat vonzanak kínálatukkal.

A wazamba és a többi online kaszinó vonzereje több tényezőből tevődik össze. Ezek egyike a játékkínálat. Ma egy olyan platformon, amilyen a wazamba, több ezer játék közül tudsz választani. Ráadásul, ezek között nem is csak a jól ismert kaszinó játékok találhatók meg, hanem számos olyan időtöltés is, amelyek csak az online térre jellemzőek.

A másik dolog, amit a wazamba és más oldalak kapcsán érdemes megemlíteni, az a mozgásszabadság. Egy ilyen platformon való játékhoz elegendő, ha a böngészőbe beütöd az adott oldal címét és pár pillanat múlva már játszhatsz is.

Ráadásul, ma már akár okostelefonon is lehetőséged van játszani, éppen ezért teljesen szabad vagy. Ha úgy tartja kedved játszhatsz a villamoson, a munkahelyi szünetben, de nyaralás közben a strandon is. Az egyetlen feltétel, hogy a tartózkodási helyeden legyen megfelelő internetes kapcsolat.

Vegas: a kezdetek

Ugyanakkor, aki szeretné megtapasztalni a valódi kaszinó élményét, ahogyan az a korabeli filmekben is látható, az, persze ha teheti, Las Vegas felé veszi az irányt, hiszen minden, ami kaszinó, legyen az igaz, vagy legenda, ehhez a városhoz kötődik.

Las Vegas, a város a sivatagban 1905-ben alakult ki, amikor a nagy amerikai vasútépítés megérkezett ebbe a térségbe is. A szerencsejátékokat 1931-ben legalizálták, ami után a kaszinók virágzásnak indultak. A város legendáriumát jelentősen bővítette a tény, hogy a harmincas évek szesztilalma idején számos gengszternek ebben a városban volt a főhadiszállása.

De a Las Vegashoz köthető érdekesség, noha kissé bizarr, az is, hogy az ötvenes évek elején sokan nem feltétlenül a rulettkerék, vagy a blackjack asztal miatt jöttek ide. A hidegháború keretében ekkor javában zajlott az atomverseny, az amerikai próbarobbantások egy része pedig a Nevada sivatagban zajlott.

Nagyon sok turista pedig azért érkezett ide, hogy valamely kaszinó tágas üvegablakain keresztül a robbanás után keletkező gomba felhőt nézhesse. Röviden fogalmazva: a katasztrófa turizmus nem egy újsütetű fogalom a világban.

Az első engedély

A városhoz kapcsolódó érdekesség az is, hogy az első hivatalos kaszinó engedélyt egy hölgy vehette át, 1931-ben. Ő Mayme Stocker volt, aki a vasútépítés idején költözött a városba férjével és három fiával. A vasúttársaság, amelynek a család férfi tagjai dolgoztak nem engedélyezte az alkalmazottaknak a szerencsejátékokat, ezért döntöttek úgy, hogy Mayme igényli az engedélyt.

Szintén sokan vannak azok, akiknek Las Vegasról a könnyű házasságkötés jut az eszükbe. Ez is egy olyan attrakció, ami jelentős turisztikai potenciált rejt magában és egészen a kezdetekig vezethető vissza.

Az első esküvőket a város egyedi kápolnáiban már az 1930-as években megkötötték az ide érkező párok. Ez a szolgáltatás a mai napig nagyon népszerű, azzal, hogy ma már az esetek jelentős részében különböző Elvis imitátorok végzik az esketést.

Elvis, Sinatra, show

A kaszinók üzemeltetői gyakorlatilag már a kezdeti években rájöttek, hogy annak érdekében, hogy a vendégek minél hosszabb időt töltsenek a városban és persze minél többet költsenek, ehhez plusz produkciókat kell biztosítani.

Ennek keretében már a negyvenes évektől voltak olyan fellépők, akik kisebb, nagyobb rendszerességgel felléptek a város szállodáiban. A legismertebb fellépők azonban Frank Sinatra volt, aki hosszú évtizedeken keresztül volt itt rendszeres szereplő. Sőt, 1959-ben az egyik kaszinóban társtulajdonossá is vált.

A másik kiemelkedő név pedig a már említett Elvis Presley. Érdekes, hogy amikor a Király 1956-ban először lépett fel a városban, a fogadtatás eléggé hűvös volt, ő azonban nem adta fel. A hatvanas években több filmet is itt forgatott, többek között a Viva Las Vegast, sőt, Priscillával az esküvőjét is itt tartotta.

A karrierje végén lévő Elvis 1969-től a haláláig több ezer koncertet adott a városban, ahonnan gyakorlatilag ki se tette a lábát. A legenda olyannyira él, hogy a város utcáin ma is hemzsegnek az Elvis imitátorok.

A város aktuális korszaka 1989-ben vette kezdetét, ekkor nyílt meg a Mirage, ami a maga 3400 szobájával a világ legnagyobb ilyen komplexuma volt. Ezt utána számos egyéb hasonló gigantikus létesítmény követte.
(X)