palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Windows 8 programozói ötletpályázat

A programozásban az a szép, hogy a mai technológiákkal bárki képes lehet akár egy személyben, nulla költségvetéssel nagyot alkotni – ha ért az informatika, még inkább a programozás nyelvén. Mára az informatika az önkifejezés eszközévé vált. Ha van egy ötleted, valósítsd meg!

A Windows 8 operációs rendszer elterjedésével az erre az operációs rendszerre írt alkalmazások hatalmas piaci lehetőséghez fognak jutni, ezért a NetAcademia Oktatóközpont az ígéretes tehetségek támogatására Windows 8 programozói ötletpályázatot hirdet, amelyre Windows 8 operációs rendszeren, lehetőleg érintőképernyős üzemmódban működő, megvalósítandó szoftverötletekkel lehet pályázni.

A pályázaton nem feltétel a programozni tudás, hiszen azt a legjobbak tanfolyam formájában ingyen megkapják, mert az első 5 legizgalmasabb ötlettel előálló pályázó ingyen végezheti el az alábbi hivatalos, online Microsoft programozói (MTA) képzést április 2-től: MTA40373: Microsoft alapú mobil alkalmazás fejlesztés (Windows 8 és Windows Phone 8).

Minden résztvevőnek oktatói segítséget is biztosítunk az appok publikálásakor, május végén.

Ki pályázhat és mivel?
Bárki jelentkezhet a NetAcademia pályázatára, akinek van egy olyan ötlete Windows 8 alkalmazásra, melynek a programozási részét egyedül szeretné megvalósítani. Programozási múlt nem szükséges, de megléte sem jelent hátrányt. Az sem baj, ha az ötlet megvalósítása már elindult, csak azért még legyen rajta sok munka.

Meddig, hová, mit kell küldeni?

A pályázatokat 2013. március 28-ig várjuk az iroda(kukac)netacademia(pont)net címre. A pályázati anyag férjen rá egy A4-es oldalra (nem kell bő lére ereszteni) és feltétlenül tartalmazza a következőket:

 • az ötlet munkaneve, rövid leírása, célcsoportja
 • miért pont erre a témára esett a választásod
 • készenléti állapota, azaz eddig mi van meg belőle, ha már van valami

Mit kapnak, akik nyernek a pályázaton?
A NetAcademia szakmai bizottsága 5 ötletet választ ki, amelyek megvalósítását a következőkkel segíti:

 • egy MTA-oktatás Mobil alkalmazás fejlesztés témakörben, összesen 18 órában április 2-18 között:
  MTA40373: Microsoft alapú mobil alkalmazás fejlesztés (Windows 8 és Windows Phone 8)
 • az MTA-oktatáshoz kapcsolódó vizsgát is ingyen biztosítjuk ennek az 5 nyertesnek second shot vizsgakuponnal legkésőbb 2013. május 31-ig
  (a second shot azt jelenti, hogy kétszer is meg lehet próbálni az alábbi vizsgát):
  098-373: Mobile Development Fundamentals

Mit kell tudni a pályázóknak?
A pályázók beküldött ötleteit bizalmasan kezeljük és tiszteletben tartjuk, hogy az az ötletgazda szellemi alkotása, azaz nem nyúljuk le :). Az ösztöndíjasok által fejlesztett alkotásokra, vagy az azokból a jövőben származó jövedelemre a NetAcademia semmilyen jogot nem formál. Az ötlet megvalósításába a NetAcademia koncepcionálisan nem szól bele, a közös munka szigorúan a programozásra és annak szakmai vetületeire terjed ki.

Forrás: http://www.netacademia.hu/Page/MTA_otletpalyazat