palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

X. Nemzetközi Költészeti Verseny – Castello Di Duino 2014

A X. Castello di Duino Nemzetközi Költészeti Színház Verseny kiírásra került 30 év alatti fiatalok számára. A versenyt az UNESCO Olasz Nemzeti Bizottsága és az olasz Külügyminisztérium támogatja.

Határidők:

 • I. és II. szakasz: Egyéni részvétel: 2013. december 8.
 • III. szakasz: Iskolai projektek: 2014. január 7.

Általános szabályok:

 • A versenyen 30 éves kor alatti fiatalok vehetnek részt.
 • A részvétel ingyenes.

A 2014-es X. verseny témája:

Én / Te – Párbeszéd, Szerelem, Barátság, Gyűlölet, Vagy akármilyen másság témája lehet, akár emberé akár környezeté, vagy bármilyen másik javaslattal teljesen szabadon lehet foglalkozni

I. szakasz: kiadatlan versek

 • a résztvevőknek egy, eddig kiadatlan valamint eddig soha nem díjazott költeményt kell elküldeniük, ami maximum 50 soros.
 • a költemények a szerző anyanyelvén kerülnek elfogadásra, de angol, spanyol, olasz vagy francia fordítás szükséges.
 • nemzetközi zsűri fogja értékelni a verseket, amennyire lehetséges, a szerzők anyanyelvén is.

A munkáknak 2013. december 8-a előtt be kell érkezniük!

 1. Lehetőleg e-mailen a valeragabriella@gmail.com címre.
 2. Vagy postai úton küldjék el a következő névre és címre: Prof. Gabriella Valera Gruber, Via Matteotti 21, 34138, Trieste (Italy). Ami a határidőt illeti, figyelembe vesszük a postabélyegzőn talált dátumot, ám egy verset sem tudunk elfogadni, amely az után érkezik, hogy a zsűri megkezdte munkáját (közel a határidő lejárta után).

Nyeremények:

 • Első, második, harmadik helyezett: 500 euró jutalomban részesül. Összhangban a verseny alapvető céljával, hogy egyesítse a szolidaritást és a költészetet, a nyertesek választhatnak egy humanitárius ügyet, amelyre a nyereményük egy részét szentelik (200 eurót).
 • Az Itáliai Köztársaság Elnöke által átadott kitüntetésben részesül az a költemény, amely rendkívüli szociális-humanitárius értékkel bír.
 • „Sergio Penco” különdíj a legjobb „16 év alatti” versnek.
 • Kupák vagy más kisebb nyereménytárgyak a figyelemre méltó versekért.
 • A nyertesek versei továbbá a legjobb kiválasztott versek mind ingyenes kiadásra kerülnek a “Ibiskos Publishing House Risolo” (Empoli, Italy) verseny szponzor által, olasz valamint angol nyelven egy CD-vel együtt amely az eredeti nyelven írt költeményeket fogja tartalmazni.

Az eladási bevételt a Luchetta-Ota-D’Angelo-Hrovatin Alapítvány – a háborús gyermek áldozatokért- részére ajánljuk fel. (www.fondazioneluchetta.org )

II. szakasz: Színház: két személy közti monológ vagy párbeszéd

 • Egy eddig kiadatlan, nem díjazott Színházi Munka (Monológ vagy Párbeszéd 2 ember között), maximum 5 oldalas (nem több, mint 10000 karakter).

EGY JÓ OLASZ FORDÍTÁS FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES. A MUNKÁK NEM LESZNEK EREDETI NYELVEN ÉRTÉKELVE, CSAKIS OLASZ FORDÍTÁSBAN!

A munkák beérkezésének határideje: 2013. december 8.

 1. Lehetőleg e-mailen a valeragabriella@gmail.com címre.
 2. Vagy postai úton küldjék el a következő névre és címre: Prof. Gabriella Valera Gruber, Via Matteotti 21, 34138, Trieste (Italy). Ami a határidőt illeti, figyelembe vesszük a postabélyegzőn talált dátumot, ám egy verset sem tudunk elfogadni, amely az után érkezik, hogy a zsűri megkezdte munkáját (közel a határidő lejárta után).

Nyeremények:
A zsűri három nyertest fog kijelölni (akik kupákkal illetve érmekkel lesznek kitüntetve) továbbá fenntartja magának a jogot, hogy kiválaszthasson más munkákat is, amelyek valamilyen szempontból kitűnnek a többi közül.
A legjobb darabok elő lesznek adva egy fontos belvárosi színházban, a Díjátadó Ünnepségek ideje alatt.

III. szakasz: Iskolai projektek: Határidő: 2014. január 7.

A zsűri kijelöli a legjobb Költészeti Munkákat, amelyek kollektív munkaként születtek meg iskolák által (diákok és tanárok által):

 • Első helyezett 500 euró nyereményben részesül, amelyet a kitüntetett diákok és tanárok egy általuk kiválasztott humanitárius célra ajánlhatnak fel.
 • Más kisebb díjak.

A díjazott vagy kiválasztott iskolák, csoportok Triesztbe lesznek hivatalosak, hogy átvegyék a nyereményeiket egy díjátadó ceremónia keretein belül, ahol felolvasások és előadások lesznek a város különböző fontos pontjain. A diákok lehetőséget kapnak, hogy felolvassák a verseiket, a tanárok pedig, hogy elmagyarázzák a projektjeiket.

A hivatalos, tanároknak járó kitüntetések egy Díjátadó ceremónián kerülnek majd átadásra, Castello di Duinoban.

A projekteket postai úton 2 másolatban kell elküldeni a következő névre és címre: Prof. Gabriella Valera Gruber, Via Matteotti 21, 34138, Trieste (Italy). ). Ami a határidőt illeti, figyelembe vesszük a postabélyegzőn talált dátumot, ám egy verset sem tudunk elfogadni, amely az után érkezik, hogy a zsűri megkezdte munkáját (közel a határidő lejárta után).

Vagy e-mailen a valeragabriella@gmail.com címre.

A nyertesek listája közzé lesz téve a honlapon: www.castellodiduinopoesia.org
A nyerteseket telefonon, e-mailen vagy postai úton fogjuk értesíteni.
A Díjátadó ceremónia 2014. március 23.-án a Duino Kastélyban kerül megrendezésre.

További információk: http://home.castellodiduinopoesia.org/bandi/?lang=en