palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokság fotópályázat

A Magyar Búvár Szakszövetség és a Tengeri Só Alapítvány, az EOX Kft. informatikai szolgáltató társaság, valamint a búvársporthoz kapcsolódó más szervezetek és média szereplők támogatásával, megrendezi a 2013-évi Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokságot, a következő kategóriákban:

  • A: Nagy látószögű felvételek
  • B: Hal felvételek
  • C: Makro felvételek
  • D: Mérsékelt vagy hideg égövi felvételek
  • E: Kompakt géppel készült felvételek
  • F: Digitális videokamerával készült „kisfilmek”
  • G: Video- vagy filmkamerával készült „nagyfilmek”.

A versenyen bármely magyar búvárfotós, vagy búvárfilmes részt vehet, ha 2013. január 15. és február 3. között a verseny hivatalos honlapján ( www.buvarfotosob.hu ) bejelentkezik, elfogadja a részletes pályázati feltételeket* és feltölti a képeit.

A versenyben a nevezők természetes, vagy mesterséges nyílt vízben készített felvételekkel vehetnek részt, medencében, vagy akváriumban készítettekkel nem. A felvételeket etikus módon, az élővilág károsítása, vagy durva megzavarása nélkül kell készíteni. Bármilyen rendszerű (analóg, vagy digitális) fényképezőgép használható, de a képeket egységesen, digitális fájl, illetve állomány formájában, a részletes pályázati feltételekben* meghatározott módon kell korrigálni és a honlapra, illetve az „F” és „G” kategóriában a vimeo.com-ra feltölteni. Az „F” kategóriában legalább 3 perc, legfeljebb 6 perc hosszúságú komplett kisfilmek pályázhatnak. A kisfilmek legfeljebb 15%-ban felszíni felvételeket tartalmazhatnak. A „G” kategóriában tetszőleges hosszúságban készített búvárfilmeket várunk, amelyek legfeljebb 50%-ban tartalmazhatnak felszíni felvételeket. E kategóriában pályázhatnak analóg video-, illetve filmtechnikával készített nagyfilmek is (kivéve a 2003-as első Tengeri Só búvárfilm szemlén szerepelt filmeket), de digitálisan vetíthető állomány formájában.

A rendezők a kategóriák 1-3 helyezettjeit plakettel és oklevéllel, az összetett fotós győztest serleggel és egyhetes vörös-tengeri búvárkodás tárgyjutalommal díjazzák. A legmagasabb pontszámot elért kép „A verseny legjobb felvétele – Best of Show” címet nyeri el, amelyet ugyancsak serleggel díjaznak. A legmagasabb pontszámot elért film „A verseny legjobb filmje – Best of Show” címet nyeri el, amelyet ugyancsak serleggel és egyhetes vörös-tengeri búvár szafari tárgyjutalommal díjaznak. További tárgyjutalmak tárgyalás alatt.

(előzetes pályázati kiírás)

Forrás: http://www.buvarfotosob.hu/

Noivalto-Fesztival_2023