palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

XIX. Alföldi Fotószalon 2013

A fotókiállítás célja: Állandó fórumot biztosítani a fotográfusok színvonalas, művészi igénnyel készített felvételeinek.

Pályázati feltételek: 

 • A pályázaton részt vehet minden fotós 2009 után készült és Szentesen az Alföldi Fotószalonon még nem szerepelt képekkel.
 • Beküldhető maximum 5 db kép (hagyományosan fotópapírra laborált, vagy nyomtatási eljárással készült színes, fekete-fehér, monochrom, vagy archaikus kidolgozású). Várjuk a fotósok hagyományos fekete-fehér, camera obscurás képeit, valamint a kézműves eljárásokkal készült (argentotípia, cianotípia, pigment eljárás, olajnyomat, sópapír, nitrotranszfer stb.) műveket is. A nevezési lapon meg kell jelölni a képkészítés technikáját.
 • A nevezési lap letölthető, vagy a rendezőktől kérhető e-mailben a kultura@szentes.hu címen. Ha módjában áll, kérjük, számítógéppel töltse ki, majd nyomtatás után lássa el aláírásával.
 • Aláírás hiányában a nevezés érvénytelen.
 • Csak 30 x 40 cm méretű, vagy erre a méretre kasírozott, illetve paszpartuzott alkotásokat fogadunk el, melyek vastagsága maximum 2 mm lehet, (mert az üvegezett képkeretben vastagabb kép nem fér el). A kép mérete ezen belül tetszőleges, ezt az alkotóra bízzuk.
 • A sorozatok megbonthatóak, amennyiben a szerző ez ellen írásban nem tiltakozik. A sorozatokban lévő képek sem léphetik át a maximális 5 képes darabszámot.
 • A fotók képoldalán nem szerepelhet az alkotó neve, névre utaló jelzés és a kép címe.
 • A hátoldalon kérjük feltüntetni a kép címét, a szerző nevét, lakcímét, alkotó csoporti tagságát.
 • A képeket postai úton történő visszaküldésre alkalmas csomagolásban kérjük elküldeni. A szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállalunk. A képeket postán visszaküldjük a beküldés módjával megegyezően.
 • A kiállításra el nem fogadott képeket személyesen is át lehet venni a kiállítás megnyitóját követően a helyszínen, vagy a visszaküldés időpontját megelőzően a rendezővel történő egyeztetés után.
 • A kiállítási anyag a szentesi kiállítás után a művelődési intézmények, galériák és fotóklubok rendelkezésére áll. Az anyag el- és visszaszállításáról a másodbemutató rendezője gondoskodik.
 • Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, nem kerülnek a zsűri elé.
 • A kiállítási anyag képeit digitális formában elkérjük a fotósoktól 13 x 18 cm méretben, 300 dpi felbontásban a katalógus készítéséhez. Ezt a zsűrizés után a szerző által megadott email címről kérjük el. A teljes kiállítási anyagot 300 x 500 pixel méretben elhelyezzük a Szentesi Fotókör weboldalán.

Nevezési díj: 1.000,- Ft. Számlaszám: Szentesi Művelődési Központ 12067008-01331892-00100004

Megjegyzés: Alföldi Fotószalon (A nevezési díjat a kiállítási katalógus előállítására fordítjuk, melyből minden pályázó számára egy-egy példányt biztosítunk.)

Zsűri tagjai: Balla András (Esztergom), Kincses Károly (Budapest), Szamódy Zsolt Olaf (Tatabánya) fotóművészek.

Díjak: I., II., III. díj (bronz plakett), továbbá 5 különdíj (tárgyjutalommal és oklevéllel).

Letölthető dokumemtumok

Kiállítási naptár:

Beérkezési határidő: 2013. szeptember 30.  
Zsűrizés: 2012. október 3-10.
Kiállítás megnyitó: 2013. október 23, (szerda) 15.00 órakor

Beküldési cím:
Szentesi Művelődési Központ, Szentesi Fotókör
6600 Szentes, Tóth József u. 10-14.

Pályázati kiírás:    http://www.szentesinfo.hu/fotokor/palyazatok/alfoldifotoszalon2013.doc
Nevezési lap:    http://www.szentesinfo.hu/fotokor/palyazatok/alfoldinevezesilap2013.doc