palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

XV. Tatai Vadlúd Sokadalom alkotói pályázat

DINPI pályázatA Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület pályázatokat hirdet a XV. Tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából.

PÁLYÁZATI KATEGÓRIÁK:

A) Képregényíró pályázat, melynek témája: Mit tehetünk az egyes évszakokban a környezet- és/vagy a természet megóvása érdekében?

Pályázók köre: 6-12 éves korig.

 • Maximum 4 db A/4-es oldalon minimum 4, maximum 12 „képregénykocka”;
 • színes vagy fekete-fehér kivitelben;
 • jól olvasható kézzel vagy géppel írt szövegdobozokkal;
 • szabadon választott technika és anyaghasználat;
 • kézi vagy digitális grafika használata.

A pályaművek elbírálása során elsősorban nem a vizuális megvalósítást díjazzuk, hanem a természetvédelmi probléma felvetését és megoldását.

B) „Klímaváltozás márpedig van!” Készíts olyan digitális prezentációt, animációt, klipet, GIF-et, képsorozatot,stb., melynek segítségével barátaidnak röviden bemutatod a klímaváltozás jelenségét.

Pályázók köre: 13-18 éves korig, lehet csoportban is.

 • A pályázathoz felhasználható minden legálisan elérhető számítógépes program. (Photoscape, GIMP, Movie to Animated GIF Converter, AviTricks Video Editor Classic, GifSplitter, Animator Nine, Microsoft GIF Animator).

C) A XVI. Tatai Vadlúd Sokadalom ajándéktárgy tervének elkészítése.

Olyan innovatív ajándéktárgy ötleteket várunk, melyek megvalósíthatóak és a 2016. évi rendezvényre ténylegesen kivitelezésre is kerülhetnek és a látogatók körében nagy népszerűségre számíthat.
A tárgyak funkciója, megjelenése, anyaga illeszkedjen a rendezvény szellemiségéhez, díszítésében, formavilágában jelenjenek meg a védett természeti értékek. A tervezésénél vegyék figyelembe a megvalósíthatóságot (alapanyag, gyártási technológia, stb.) és az értékesíthetőséget. Az értékesítési ár 300-5000 forint között legyen. A tervhez egy rövid leírást is kérünk, mely tartalmazza a tárgy legfontosabb paramétereit.

Pályázók köre: 14-99 éves korig.

 • pályázni elkészített mintadarabbal vagy rajzzal, tervvel lehet;
 • a terveket lehetőleg digitálisan kérjük beküldeni.

 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK:

A pályázatra egy alkotó kategóriánként egyetlen, eddig nyomtatásban vagy interneten meg nem jelent alkotással lehet pályázni.

A pályaművekhez kérjük csatolni:

 • név;
 • kor/osztály;
 • pályázó postacíme, telefonszáma, e-mail címe;
 • kiskorú pályázók esetében a felkészítő tanár vagy szülő neve és elérhetőségei.

Pályázattal kapcsolatos értesítéseket kizárólag e-mailen küldünk.

A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza.

A pályamű beküldésével úgy tekintjük, hogy a pályázó vagy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez és a mű esetleges kiállításon, honlapokon való megjelenéséhez, illetve ahhoz, hogy az ajándéktárgy ötletet felhasználjuk és kivitelezzük a jövő évi, XVI. Tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából az alkotók külön hozzájárulása és díjazása nélkül.

Az alkotásokat a zsűri kategóriánként és korosztályonként értékeli és jutalmazza. A legjobb alkotások megtekinthetők lesznek Tatán az Öreg-tónál 2015. november 28-án a XV. Tatai Vadlúd Sokadalom helyszínén. Mindhárom kategória első három helyezettjét megjelentetjük a www.dunaipoly.hu weboldalon.

Az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2015. november 28-án 11.00 órakor kerül sor Tatán az Öreg-tónál a XV. Tatai Vadlúd Sokadalom keretében.

nyari_ludak_CsonkaP
Fotó: Nyári ludak a tatai Öreg-tónál (Csonka Péter)

A PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA:

A pályázati anyagokat 2015. november 13-ig elektronikus úton a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságdinpi@dinpi.hu e-mail címére vagy az apostoln@dinpi.hu címre kérjük beküldeni. Kérjük, az e-mail tárgyaként írják rá a pályázat címét.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Apostol Nikolett
tel.: +36 1/391 4638, +36 30/531 9363,
e-mail: apostoln@dinpi.hu