palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Zöld a Ligeten túl pályázat

A Városliget teljes megújítását magában foglaló Liget Budapest Projekt kapcsán a Városliget Zrt. pályázatot hirdet Zöld a Ligeten túl címmel VI., VII. és XIV. kerületi társasházak és lakásszövetkezetek számára.

A Városliget Zrt. által meghirdetett Zöld a Ligeten túl pályázatára az alábbi szabályok érvényesek:
 
A Pályázat szervezője és lebonyolítója: A Pályázat szervezője és lebonyolítója a Városliget Ingatlanfejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság.
 
A Pályázat célja: A pályázat célja, hogy a Városliget megújítása során ne csupán a park zöldje újuljon meg, hanem az érintett kerületek épületeinek homlokzatai és belső udvarai is 2015 tavaszától fokozatosan zöldebbé váljanak.

A Pályázat időtartama: A Pályázat 2014. október 30. 00.00 órától 2015. március 14. 24.00 óráig tart. A Pályázat időtartamát a Szervező bármikor, külön értesítés és indoklás nélkül módosíthatja. A Szervező jogosult továbbá jelen Pályázati kiírást a miLigetünk Facebook oldalon történő közzététellel bármikor módosítani.

A pályázat témája
A Pályázók két témában pályázhatnak együtt és külön-külön is:

 1. Társasházak belső udvarainak zöldítése –terület újragondolása és zöldítése, Növények kihelyezésével, fásítással, bokrosítással és/vagy füvesítéssel egy épület belső udvarának zöldesítése, funkcionálisan használhatóbbá tétele
 2. Társasházak homlokzatainak zöldesítése – Balkonládák kihelyezésével, kúszó növények telepítésével vagy bármilyen időtálló megoldással az épület homlokzatának zöldebbé tétele.

 A Pályázatban résztvevők köre:  A pályázatban részt vehetnek a VI., VII. és XIV. kerületben lévő társasházak és lakásszövetkezetek (Továbbiakban „Pályázó”).

Egy Pályázó mindkét kategóriára maximum 3-3 tervvel pályázhat.

liget

A Pályázat részletei

I. Társasházak belső udvarainak zöldítése

Rendelkezésre álló összeg: 1.000 000 HUF/nyertes pályázat/kerület

A feladat: A pályázatban szereplő épület belső udvarának az ott élők, azt használók számára zöldebbé tétele növények ültetésével, telepítésével, füvesítéssel, kis kert kialakításával vagy bármilyen egyéb módon, ami zöldebbé teszi, és alkalmasabbá az ott élők számára közösségi időtöltésre az adott teret. Kizárólag köztéri elemek beszerzésére irányuló pályázatok nem támogathatók.
 
Benyújtandó anyagok:

 • a tervezett átalakítás szöveges leírása, amely részletesen felsorolva tartalmazza a beszerzendő növényeket, eszközöket árakkal alátámasztva;
 • egyszerűsített rajz a tervezett kialakításról (kézi, vagy számítógépes)
 • 3-5 db fénykép a házról és az udvarról (jpeg, gif, png), a képeken látszódjanak az udvar arányai és a rajta elhelyezkedő fontosabb elemek (ha vannak ilyenek);
 • a társasház/lakásszövetkezet alapszabálya (pdf, jpeg, png) és – amennyiben van külön – akkor szervezeti és működési szabályzata is (doc, pdf, jpeg, png).
 • a közös képviselő e minőségét igazoló okirat hiteles másolata (pl.: megválasztásáról szóló közgyűlési határozat)

II. Társasházak homlokzatainak zöldesítése

Rendelkezésre álló összeg: nettó 1.000 000 HUF/nyertes pályázat/kerület

A feladat: A pályázatban szereplő épület homlokzatának zöldebbé tétele növények, balkonládák kihelyezésével, vagy más egyéb módon történő „zöldesítéssel”.

Benyújtandó anyagok:

 • a tervezett átalakítás szöveges leírása, amely részletesen felsorolva tartalmazza a beszerzendő növényeket, eszközöket árakkal alátámasztva;
 • egyszerűsített rajz a tervezett kialakításról (kézi, vagy számítógépes)
 • 2-3 db fénykép a ház homlokzatáról (jpeg, gif, png), a képeken látszódjanak a homlokzat arányai
 • a társasház/lakásszövetkezet alapszabálya (pdf, jpeg, png) és – amennyiben van külön – akkor szervezeti és működési szabályzata is (doc, pdf, jpeg, png).
 • a közös képviselő e minőségét igazoló okirat hiteles másolata (pl.: megválasztásáról szóló közgyűlési határozat)

Pályázat benyújtására mindkét kategória esetén kizárólag a társasház, vagy lakásszövetkezet közös képviselője jogosult, és csak az fenti feltételnek megfelelő pályázat alkalmas elbírálásra.

A benyújtandó árajánlatok összege nem haladhatja meg az adott kategóriára kiírt összeget.

Letölthető dokumentumok

Regisztrációs adatlap

pályázati kiírás

pályázati szabályzat

A Pályázat beküldésének módja, határideje

A pályázatokat elektronikus úton (e-mailben, csatolt fájlban) 2015. március 15. 24.00 óráig a miligetunk@ligetbudapest.org e-mail címre
vagy
személyesen munkanapokon 10-17 között, illetve 2015. március 15-én 17 óráig a Városliget Zrt., 1064 Budapest, Dózsa György út 84/a címre kérjük eljuttatni

A Pályázat részvételi feltételei, lebonyolítás:
Regisztráció: A pályázaton való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a miLigetünk Facebook pályázati oldalon keresztül lehet az onnan letölthető pályázati adatlap kitöltésével, és annak eljuttatásával a pályázati anyaggal együtt a pályázat leadásához megadott címek valamelyikére.
Regisztrálni a társasház, vagy lakásszövetkezet nevében a közös képviselő jogosult.
A Pályázat időtartama: 2014. október 30. 00.00 óra – 2015. március 14. 24.00 óra.

A pályázat lebonyolítása: 2014. október 30.

A pályázat kiírása és a regisztráció kezdete 2015. március 15.

A pályázat beadásának határideje: 2015. március 23.  (?)

Eredményhirdetés, Információ: A pályázók kérdéseiket 2015. március 14-én 24.00 óráig tehetik fel miligetunk@ligetbudapest.org címen.A nyertes pályamunkákról a miLigetünk Facebook pályázati oldalon adunk tájékoztatást.A nyerteseket a megadott e-mail címre küldött levélben értesítjük.

A Pályázat díjazása

 1. Társasházak belső udvarainak zöldítése : Kerületenként egy nyertes pályázat kerül díjazásra nyertes pályázatonként nettó 1.000.000 HUF értékben
 2. Társasházak homlokzatainak zöldesítése : Kerületenként egy nyertes pályázat kerül díjazásra nyertes pályázatonként nettó 1.000.000 HUF értékben.