palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Zsirai pincészet-borcimke pályázat-nyertes pályázatok

zsiraiPincészetünk borcimke pályázatára – várakozásainkat alaposan felülmúlva – összesen 207-en, több, mint 350 pályamunkát készítettek és nyújtottak be az augusztus 30-i határidőre. A pályázók névsora itt található! Köszönjük szépen munkáikat!

Időközben felkérést és lehetőséget kaptunk a Vasárnap Kft-től, hogy a szeptember 13-án rendezendő WAMP-on (Budapest, Erzsébet tér) – kapcsolódva a rendezvény „szüreti” témájához és hangulatához – bemutassuk a legjobbnak ítélt alkotásokat. Ez a körülmény immár határidőhöz kötötte a legjobb pályaművek, ezzel együtt a nyertes pályázat kiválasztását..
A pályaművek értékelése négy szálon futott, ahol nagyrészt a szakmai oldal: a grafika, a tipográfia, a borászat és a nyomdatechnika szempontjainak vizsgálatát végezte három felkért szakember, negyedrészt a család és vele együtt a pincészethez kapcsolódó munkatársak, barátok, véleménye kerülhetett a mérlegre..
Önzetlen, segítőkész együttműködésükért és munkájukért itt is köszönetet mondunk az értékelő bizottság tagjainak:

Alkonyi László,         a Borbarát főszerkesztője;
Ipacs Zsolt,              a Sprint Nyomda ügyvezetője;
Ligetfalvi Zsolt,         grafikus, tipográfus.

Nagyon nehéz és néhol hálátlan feladatot jelentett a sok, kiváló alkotás közül kiválasztani azt a néhányat, amelyet az említett rendezvényen szélesebb közönség elé tárhatunk. Kissé oldotta ezt a feszültséget az a tény, hogy az egymástól független értékelések legtöbb esetben egy irányba mutattak, így nyugodtan beszélhetünk közös döntésről.

Ezek alapján az alábbi pályázók munkái jelennek meg a kiállításon: Bátori Zsuzsa, Benedek Adrienn, Boldogné Horváth Ilona és Fehér Felícia, Burcsa Gábor, Gilányi Nóra, Hegedűs Ágnes, Jámbor Csaba, Kárpáti Róbert, Kiss Zsombor, Sáfrány Attila, Sántha András, Rekeczki Roland.

A kiállításról, helyszűke miatt lemaradt pályamunkák: Berinkey Katalin, Hajnal Balázs, Kis Gergely, Molnár Mihály, Mórocz Tamás, Oláh Ferenc, Orbán Péter.

A legnehezebb feladat természetesen a pályázat nyertesének kiválasztása és megnevezése. Szerencsére ebben is konszenzus alakult ki az értékelők között. Az eredmény kihirdetésére a WAMP szeptember 13-i vásárán kerül sor, ezt követően ezen a helyen is közzétesszük.

A pályázók névsora: http://www.zsiraipinceszet.hu/

Forrás: Zsirai Pincészet