palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mi várható az Otthon melege programban 2016-ban?

Várhatólag a családi házak energiahatékonysági felújításának támogatására fekteti a hangsúlyt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2016. évi Otthon melege programban.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015-ben, a társasházak, lakásszövetkezetek komplex energetikai felújítását támogató Otthon Melege alprogramon belül és az időközbeni keretemelésnek köszönhetően 447 társasházban valósulnak meg a lakások  energiahatékonyságát  javító fejlesztések, amelyek csökkentik a családok rezsiterheit is. Az NFM közleménye szerint a korszerűsített épületekben található háztartások kiadásai a beavatkozás mértékétől függően évi 30-180 ezer forinttal mérséklődhetnek.

Szabó Dávid a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felelős államtitkára, a Népszabadságnak adott nyilatkozatában, jövő tavasztól a családi házak energiahatékonysági felújítására vonatkozó vissza nem térítendő támogatások elérhetőségét helyezné előtérbe és folytatná eddigi, más forrású programjait.

A 2015. évi programhoz képest azt tervezik, hogy 2016-ban a teljeskörű energiahatékonysági felújításokat támogatnák és elképzelhető még az, hogy a vissza nem térítendő támogatás mértéke 50 százalékról 40 százalékra módosulna.

A támogatáshoz kamatmentes és alacsony kamatozású hitel is társulhat húsz százalék önrészigény mellett.

Tovább folytatódna a mosógépcsere program is és továbbra sem állna le a hűtőgépcsere és a 60-nál többlakásos társasházak támogatása sem.

 palyazatok.org

Holnaptól elérhető a családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása című pályázat

Változások az Otthon Melege Program hátterében