palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Légy Tuborg designer! designpályázat

tuborgdesignerAz idei december óriási kihívást tartogat minden kreatív számára, hiszen a Tuborg designpályázatot hirdetett 2016-os csomagolása megtervezésére. A nyertes munkák hat országban, 40 millió Tuborg terméken, mintegy 30 millió vásárlóhoz jutnak majd el a régióban, ráadásul a győztesek részt vehetnek Európa legjelentősebb designrendezvényén, a TYPO Berlin konferencián. Légy Tuborg designer! – Nyílt, regionális designpályázatot hirdetett a Tuborg.

A Tuborg egy példa nélküli kezdeményezéssel zárja az idei esztendőt: rendhagyó módon nem kreatív ügynökségi tendert írt ki jövő évi termékcsomagolásának kifejlesztésére, hanem designpályázatot hirdetett, amelyen bárki részt vehet.

A 2015. december 31-én, délben záruló verseny összesen hat országot érint: Szerbiát, Magyarországot, Bosznia-Hercegovinát, Bulgáriát, Montenegrót és Horvátországot.
A kampány elsősorban a kreatív- és alkotó szakmát célozza, ugyanakkor bárki elengedheti a fantáziáját.

A pályázati kiírás szerint a versenyzőknek a Fun életérzést kell megjeleníteniük a beadott munkákon a Tuborg öt színnel fémjelzett arculatának jegyében. Erre utal a pályázatot meghirdető kampány szlogenje és headline-ja is: „Légy Tuborg designer!“, valamint „5 szín – 1 sör – a Te designod“.

A pályázati kiírás részletei a www.tuborg.design weboldalon olvashatóak. Az első fordulóban, minden egyes országban lokális zsűri választja ki azt a három kreatív anyagot, amelyek bejutnak a nemzetközi versenybe. Ezek a csomagolástervek felkerülnek egy weboldalra, ahol már a fogyasztók közönségszavazás keretében döntik el, hogy melyik a legizgalmasabb. Országonként egy-egy csomagolás nyer, ezek vegyesen kerülnek majd legyártásra és forgalmazásra a régióban. A győztesek a Tuborg jóvoltából elutazhatnak a TYPO Berlin konferenciára. A designversenyt regionális kampány támogatja, amelynek magyar adaptációját a ::progressive:: reklámügynökség készítette.

A 2015-ös év a szórakozásról szólt a Tuborg márkánál, nemcsak a kupakok pompáztak ötféle színben, de a színek mindegyike egy-egy vidám életérzéssel is társult. A Tuborg az élet vidám oldalát ünnepelte színes megjelenésével, és ezt a filozófiát viszi tovább a decemberben meghirdetett kreatív pályázat is. Itt az öt szín újabb jelentésekkel gazdagodik: a sárga a szeretetet, a piros a felfedezőkedvet, a narancs a játékosságot, a zöld az élvezeteket, míg a kék az érzéseket jelképezi. A pályázati brief szerint a versenyzőknek ezt az öt színt és a hozzájuk társuló életérzéseket újrakomponálva kell megjelenítenie a szórakozást minden egyéb kötöttség nélkül. „Azt gondolom, hogy ez a verseny valódi kihívást jelent a kreatív szakemberek számára, akiknek ritkán van alkalmuk arra, hogy regionális, hat országra érvényes csomagolást tervezzenek, ráadásul itt közvetlenül a fogyasztók választják ki a legjobbakat. A pályázat bárki számára nyitott, így elképzelhető, hogy olyan amatőr pályázó nyer, aki korábban még soha nem tervezett semmilyen csomagolást. Emiatt ilyen izgalmas ez a verseny!

A részletes versenykiírás és a kreatív brief a www.tuborg.design oldalon található. ” – mondta Pusztai László, a Carlsberg Hungary marketing vezetője.

Az egyes országok győztesei a Tuborg vendégszeretetét élvezve részt vehetnek a TYPO Berlin konferencián, ami az öreg kontinens legjelentősebb designrendezvénye.

A 2016. május 12-15. között megrendezésre kerülő találkozóra mintegy 1500 kreatív szakembert várnak a világ minden tájáról. Az előadók között ott lesz például Jonathan Barnbrook, Nagy-Britannia egyik legismertebb designere, aki David Bowie-nak készített vírusmunkáiról vált világhírűvé. Workshopot tart majd Christoph Riechert német designer, aki megálmodta a Philips márka jelenlegi arculatát. A konferenciára érkezik Dr. Nadine Chahine is, akit 2012-ben a világ 100 legkreatívabb embere közé választottak. Az előadókat és a részletes programot a http://typotalks.com/berlin/ weboldal tette közzé.