palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Safer Internet videópályázat

SID 2016 logo previewTe mit teszel azért, hogy az internet jobb hely legyen? – A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2016-os Biztonságos Internet Nap alkalmából versenyt hirdet a hazai általános iskolások, középiskolások és felsőoktatásban részt vevők számára rövidfilm, animáció vagy riport készítésére.

A verseny célja, hogy a fiatalokat, „digitális bennszülötteket” motiválja médiatartalmak előállítására a biztonságos internet témájában és ezáltal hívja fel a figyelmet az internet számtalan lehetőségére és lehetséges veszélyeire.

A pályamunkák elkészítésekor fontos szem előtt tartani, hogy az alkotásokat később felvilágosító, figyelemfelkeltő céllal szeretnénk terjeszteni.

Ki jelentkezhet?

Három korcsoportban várjuk a jelentkezőket.

  • Általános iskola felső tagozatos tanulók (5-8. évfolyam)
  • Középiskolai tanulók (9-12. évfolyam)
  • Felsőoktatásban részt vevő hallgatók (elsősorban, de nem kizárólag a következő szakok hallgatóit várjuk: kommunikáció és médiatudomány; mozgóképkultúra és médiaismeret tanár; filmtudomány; szabad bölcsészet; videotechnikus; mozgókép-film- és televíziórendező szakirány stb.)

Csapatlétszám: legfeljebb 3 fő, de egyéni versenyzőket is várunk!

Mivel lehet pályázni?

Három kategóriában várjuk az alkotásokat.

  • Rövidfilm
  • Animáció
  • Riportfilm

Időkorlát: 3 perc

Témakörök

  1. „Netes identitás”: (például: Milyen képet mutatunk magunkról az interneten? Hogyan kommunikálunk másokkal? Saját gondolatainkat fejezzük ki? Mi befolyásolja a véleményünket? Hogyan jelenjünk meg közösségi oldalakon, chatszobákban, társkereső oldalakon?)
  2. „Online játékok” (például: Hasznos időtöltés az online játék? Vannak fejlesztő, közösségépítő hatásai? Kialakulhat játékfüggőség? Fejleszti a kreativitást vagy agresszívvá tesz? Milyen hatásai vannak a videójátékok élő streamelésének?)
  3.  „Különböző generációk és az internet kapcsolata” (például: Mi szülők véleménye a gyerekek internetezési szokásairól? Hogyan használják az internetet a kistestvérek? Hogyan használják az internetet a nagyszülők? Lehetnek-e konfliktusok a generációk között? Hogyan segíthetik egymást a különböző generációk?)

Jelentkezési határidő: 2016. január 8.

Beküldési határidő: 2016. január 22.

Nyeremény: A beérkezett munkákat szakmai zsűri fogja elbírálni. A kategóriák győztesei értékes nyereményekkel gazdagodnak, továbbá meghívást nyernek a Biztonságosabb Internet Nap központi rendezvényére, ahol egy kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt az IT szakma jeles képviselőivel és átvehetik a díjaikat. Ennek időpontja 2016. február 9. kedd, Budapest. A részletekről a nyerteseket korábban értesíteni fogjuk!

Lebonyolítás

Jelentkezés: sip@gyermekmento.hu A tárgyban szerepeljen a verseny szó és a csapat neve!

Eredményhirdetés: 2016. február 1. (emailben értesítünk mindenkit)

Díjátadás: Budapest, 2016. február 9.