palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

„Előhívás – utóirat” novellaíró pályázat

A TotáLiber Könyvkiadó „Előhívás – utóirat” címmel novellapályázatot hirdet. A pályázat témája: Neked mit üzen egy megállított pillanat? Egy pillantás, egy mozdulat, egy rezdülés? Teremtsd meg a saját történetedet! Írj novellát az általunk megadott hat kép valamelyikéről. A képeket a Fortepan online privátfotó-gyűjteményéből (fortepan.hu) válogattuk. A képek a pályázat ideje alatt megtekinthetők a Caffé 22 kávézóban. (1054 Budapest, Szemere utca 22.)

Jelentkezés és beküldési határidő

Beküldési határidő: 2013. április 30.

A pályaműveket a szerkesztoseg@totaliber.hu címre várjuk MS Word.doc formátumban, a következő fájlnévvel: „szerzo neve_novella cime”. A novella szövege alatt elkülönülve szerepeljen a novella szerzője, levelezési címe és a választott fotó sorszáma. Az e-mail tárgymezőjében kérjük, tüntessétek föl: TotáLiber novellapályázat.

Részvételi feltételek

Pályázó: bárki, aki 18. évét betöltötte.

Terjedelem: maximum 15 000 leütés (karakter szóközökkel).

Egy szerző maximum 3, korábban még meg nem jelent pályaművel nevezhet.

Díjazás

A pályaműveket elismert szakemberekből, neves irodalomtörténészekből álló független szakmai zsűri bírálja el. A zsűri tagjai: Sándor György, Kossuth- és Jászai Mari-díjas író, előadóművész, Horváth Bence, a Kortárs Kiadó vezetője és Antall István, a Kossuth Rádió irodalmi szerkesztője.

A novellapályázat első három helyezettje pénzjutalomban részesül:

  • I. helyezett: 30 000 Ft;
  • II. helyezett: 20 000 Ft;
  • III. helyezett: 10 000 Ft;
  • IV-V. helyezett: könyvcsomag.

A legjobb pályaművekből a TotáLiber Könyvkiadó novelláskötetet jelentet meg az Ünnepi Könyvhétre. A könyvből egy példányt adunk ajándékba minden olyan szerzőnek, akinek a művét beválogattuk.

Egyéb feltételek

Nevezési díj: 2500 Ft novellánként.

A nevezési díjat a TotáLiber Könyvkiadó Kft. CIB Banknál vezetett 10701520-67804423- 51100005 számú bankszámlájára kérjük átutalni a pályamű beküldésével egyidejűleg. Közlemény: szerző neve és novella címe.

Jogi és szerzői jogi feltételek

A pályázaton résztvevők a pályamű(vek) beküldésével, a nevezési díj befizetésével automatikusan elfogadják a kiírás feltételeit. A pályázó pályázata beküldésével feltétlenül és visszavonhatatlanul felhasználási jogot engedélyez a TotáLiber Könyvkiadó részére – kizárólagosan, teljes körűen, korlátozásmentesen és ingyenesen – az általa írt műre vonatkozó valamennyi, a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény III. fejezetében meghatározott vagyoni jog és az ott felsorolt összes felhasználási forma vonatkozásában.

Web: http://totaliber.hu/