palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

„Hogyan őriztük meg… ” pályázat legalább 40 éve házas házaspárok részére

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága meghirdeti „Hogyan őriztük meg… ” pályázatát legalább 40 éve házas házaspárok részére. 

 

Pályázat kódja: 40 ÉV-2012

Pályázati témakör: A pályázati kiírója olyan írásos pályaműveket vár, melyek bemutatják a fiatalabb generációk részére, hogy mi erősítette, erősíti a házasfelek közötti köteléket, mi segítette át a házaspárokat az érzelmi hullámvölgyeken, nehezebb társadalmi-történelmi időszakokon, mi tette a házasságot tartalmassá, az összetartozás-érzést magától értetődővé.

Tudományosan és lélektanilag is bizonyított tény a házasság egészségmegőrző jellege. Ennek ellenére egyre kevesebben vállalják ezt a köteléket, s ha vállalják is, kevesen képesek kitartani egymás mellett egy egész életre szólóan. Jelen pályázati felhívás célja, hogy – hiteles történeteken keresztül – mintákat adjon a fiatalabb korosztálynak a házasság értékteremtő, értékeket megtartó, értékeket (meg)őrző intézményéről.

Pályázók köre: A pályázók köre azon természetes személyek, házaspárok, akik 2012-ben legalább 40 éve házasok.

Beadható pályázatok száma: Jelen pályázati kategóriában házaspáronként egy pályázat adható be.

Letölthető dokumentumok:

Pályázat beadási módja: A megfelelően kitöltött pályázati adatlapot és az elkészült pályaművet egy példányban a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet részére elsősorban elektronikusan a palyazat@ncsszi.hu e-mail címre szükséges megküldeni, valamint postai úton a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet címére.

Formátum: A pályázati adatlapot és a pályaművet kézzel és gépírással lehetséges elkészíteni és elsősorban elektronikusan vagy postai úton megküldeni. Kérjük, a kézzel kitöltött dokumentumok megfelelő olvashatóságára legyenek tekintettel.

Pályázat terjedelme: Kézzel írt dokumentum esetén maximum 15 oldal terjedelemben, A/4-es méretben. Géppel írt dokumentum esetén maximum 10 oldal terjedelemben, A/4-es méretben, 12-es betűméret, 1,5-es sorköz formátumban.

Pályázat beadási határideje: Jelen pályázati kategóriában a pályázat beadási határideje (elektronikus és postai úton egyaránt) 2012. augusztus 21.

Eredményhirdetés: A pályázati eredmények meghirdetésére várhatóan 2012. szeptember 24-én kerül sor.

További tudnivalók

A beérkezett pályázati műveket szakmai Bíráló Bizottság bírálja el. A pályázatok az alábbi díjazásban részesülnek:

  • 10 pályamű pályaművenként bruttó 100 000 Ft-os díjat kap.
  • 40 pályamű pályaművenként bruttó 40 000 Ft-os díjat kap.

Pályázat beadásának módja: A pályázatokat (megfelelően kitöltött pályázati adatlap és a pályamű) egy példányban elsősorban elektronikusan a palyazat@ncsszi.hu e-mail címre vagy postai úton a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet címére várjuk.

A pályamű kizárólag a Pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet. A Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázata benyújtásával a pályamű felhasználási jogát automatikusan átadja a Támogatónak, azt a Támogató a Pályázó külön, további engedélye nélkül nyilvánosságra hozhatja (terjesztés), a nyilvánosság számára bármilyen módon hozzáférhetővé teheti, illetve a szerző nevének feltüntetése mellett átdolgozhatja (fordítás, színpadi feldolgozás).

Lebonyolító

NEMZETI CSALÁD- ÉS SZOCIÁLPOLITIKAI INTÉZET
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Telefon: (06-1) 237-67-82
palyazat@ncsszi.hu