palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

11. Aranyrajzszög díj és kiállítás 2012

Az Aranyrajszög Társaság (ART) az idén is meghirdeti az Aranyrajzszög Díj pályázatot a szokásos kategóriákban. Elsősorban konkrét megbízásokra  készült munkákat várunk, kiállítható formában (keret és paszpartu nélkül), lehetőleg 70×100 cm formátumban. A beérkezett munkákból nyíló kiállítás a Design Terminal (Budapest, V. kerület, Erzsébet tér) épületében (volt távolsági buszállomás műemlék épülete), a Graphifest keretében kerül megrendezésre, a MATT (Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága) által meghirdetett „Urbánus Folklór” című pályázat kiállításával együtt 2012. november 14–25 között (nyitva 10–18 óráig).

Beadási határidő: 2012. október 19.

Cím: 1039 Budapest, Mátyás király út 62.

További információ: 06-20-958-2361, 06-30-942-1011

www.aranyrajzszog.hu

Megnyitó, díjátadó 2012. november 14-én, szerdán, 18 órakor az aranyrajzszög díj a tervezőgrafika műfajában tevékenykedő kiemelkedő alkotók és alkotásaik elismerésére jött létre.

Egy szakmai díj, amelyet kollégák adnak szintén szakmabelieknek és a szakmáért tevékenykedők részére. Társaságunk ily módon nem csupán – eredeti szándékát megvalósítva – közelebb hozza egymáshoz a tervezőgrafika területén tevékenykedő alkotókat, de évről-évre megmutatkozási lehetőséget kínál a műfaj és képviselői számára.

A díj és a hozzá kapcsolódó kiállítás éves periodicitása, valamint az a tény, hogy elsősorban valódi megbízásokra illetve pályázatokra készült konkrét munkákat várunk, komoly kihívást jelent a kollégák számára. A beérkezett pályamunkák- ból a bemutatásra kerülő anyagot a kiállítói tér nyújtotta lehetőségek figyelembe vételével a  Arany Rajzszög Társaság közgyűlése válogatja össze és szavazza meg a díjak odaítélését is.

Az “Életműdíj” és “A közelmúltban kifejtett magas szintű szakmai munkájáért díj” nyerteseinek munkáit minden kiállításon kiemelt módon mutatjuk be.

Aranyrajzszög Díj kategóriái

1. Életmű díj

Olyan kollégák jelölésére van mód, akikről el lehet mondani, hogy több évtizede – de legalább tizenöt-húsz éve – kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a tervezőgrafikai szakmában, oktatásban, eddigi tevékenységükkel növelték a szakmánk tekintélyét, elismertségét, jó példával szolgálva a fiatalabb generációk számára is.

(egyéni díj)

2. Magas szintű szakmai munkáért díj

Olyan kollégák jelölésére van mód, akik az utóbbi időszakban – amely legalább 3-4 évet ölel fel – olyan figyelemreméltó és következetesen magas színvonalú munkát tettek az asztalra, amely növeli a szakmánk színvonalát ezért méltóak az egyesület elismerésére.

(egyéni díj)

3. Kulturális díj

Olyan munkát szeretnénk a díjjal elismerni, amely kulturális vonatkozású, nem feltétlen “profitorientált”, vagy a nem fogyasztási cikkek körébe sorolható produkció. De belefér a kategóriába mindenféle könyv, hanglemez, kulturális plakát – arculat, kiadvány – tehát az a kör, amelyre a szakma részéről is kevésbé esik reflektorfény alá és az elmúlt két évben született.

(egyéni vagy csoportdíj)

4. A legjobb szuverén tervezőgrafikai produkció

Azt a munkát szeretnénk díjazni, amelyben a “főszerep” az tervezőgrafikusé (akár egy kreatív teamen belül) – tehát a kreatív munka főleg vizuálisan erős. Az alkalmazott grafika bármely területéről érkező munkákat – de mindenképpen konkrét megbízásokat – várunk szeretettel.

(egyéni vagy csoportdíj)