palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

11. ARC pályázat

11. arc pályázatHol élsz Te? Európában? Magyarországon? Pesten vagy Bocföldén? A Dózsa György úton? A Facebookon? Vagy leginkább csak ott belül, ahol szabad a fantázia világa? Mi kell az ember helyzetének meghatározásához 2010-ben? Koordináták, emberek, bitek, pénz vagy képzelőerő? Ezen túl: hová tartozol? Nemzet, osztály, család, haverok, vércsoport, munkahely, klub, közösségi portál? Melyek azok a virtuális vagy valós terek, és főleg  közösségek, amelyekben otthonosan mozogsz? Vagy mindegy, hol vagy, mert a legjobb egyedül? A virtuális térben és a való életben felvállalt szerepeid, személyiséged között milyen eltérések mutatkoznak? Ki vagy te mint kommentelő, blog író, közösségi oldal felhasználó? A virtuális tér nem csak a valóság illúzióját nyújtja, hanem a valóságunk része! Hozd nyilvánosságra képi megfogalmazásban ötleteidet, elképzeléseidet, mi mindenre lehet a már meglévőn túl használni a virtualitást, hogyan hathatja át az a mindennapok valóságát? Engedd szabadjára a fantáziádat, humorodat! Gyakorolj kritikát és önkritikát! Legyél szókimondó! Az alkotói szabadság jegyében a felkínált ernyőtémán kívül más aktuális ötlettel, témával is pályázhatsz!

Pályázat kiírása:
2010. május 20.
Pályázat határideje: 2010. július 12.

Közösségek, pályázzatok!

Idén először kínálunk kisközösségek és közösségek számára bemutatkozási lehetőséget.
Közösségek! Készítsétek el plakátotokat / plakátjaitokat, amelyből / amelyekből kiderül, kik vagytok, milyen értékeket képviseltek, mi tartja össze a társaságot, és miért jó tagnak lenni köreitekben! Mindezt – lehetőség szerint – fűszerezzétek humorral, közvetlenséggel, ha kell kritikával és önkritikával.
A pályázó társaság betölthet fontos társadalmi szerepet, de pályázhatnak sokak előtt rejtetten, zárt közösségként működő, ám különlegességük, egyedülállóságuk vagy akár őrültségük, extrémitásuk révén a többség érdeklődésére számot tartó szerveződések is.
Azért tartjuk fontosnak e társaságok létét, mert bennük látjuk bizonyítékát annak, hogy a minduntalan közszemlére tett feszültségek és indulatok mögött egy sokkal, élettel telibb és életrevalóbb, ízesebb Magyarország húzódik meg.

A 11. ARC-on olyan közösségeknek szeretnénk bemutatkozási lehetőséget biztosítani, amelyeket nem politikai, egzisztenciális vagy hatalmi érdekek tartanak össze. Létalapjuk a közös cél, érdeklődés vagy vonzalom.  Amelyek tagjai tesznek másokért, vagy a közösség tagjaiért. Rendszeres eszmecserét folytatnak, vagy szimplán jól érzik magukat egymás társaságában.

Díj: A pályázó kisközösségek, közösségek közül 6-ot választ ki az ARC zsűrije. A legizgalmasabb, legkülönlegesebb társaságok plakátja kikerül a 11. ARC kiállításon.

Alábbiakban az ARC+ vendégpályázatok olvashatók.

1.    ARC+ Leszokásvonal

Témagazdák: Dohányzásról Leszokást Támogató Központ, Pfizer, Médiaunió
Prevenció? Sokkolás? Felvilágosítás? – Mindegyik megoldással találkoztunk már, de még mindig óriási azok tábora, akik ugyan tudomásul veszik a dohányzás egészségkárosító hatását, mégsem tudják feladni káros szenvedélyüket, mivel az meghatározza egyéniségüket, identitásuk része, illetve nem tudják, hogy létezik megfelelő orvosi segítség, szakmai támogatás a leszokás útján. Manapság egy doboz cigarettát sem lehet úgy kibontani, hogy a káros hatásokat részletező óriás karakterek ki ne szúrnák az ember szemét. Ennek ellenére a pusztán akaraterőre támaszkodó leszokás 100-ból 2-3 embernek sikerül. Segítséggel a siker aránya megsokszorozható! A háziorvos vagy a tüdőgondozó is tud segíteni leszokásban.

Van személyes élményed? Leszoktál? Le akarsz szokni? Vagy van ötleted, hogy a leszokáshoz nyújtandó szakmai segítséget, hogy kellene kommunikálni óriásplakáton? Vagy segíteni akarsz valakin, hogy leszokjon? Ismersz olyat, aki leszokott? Neki hogy sikerült?

Alkoss óriásplakátot vagy egyperces filmet! A pályamunkára mindenképpen írd fel: Ha le akarsz szokni, fordulj háziorvosodhoz!

www.leszokasvonal.hu

Díj: bruttó 500.000 Ft

A zsűri további 5 pályaművet választ ki, amelyeket kiállítunk a 11. ARC kiállításon. A 6 beválasztott pályaművet a Dohányzásról Leszokást Támogató Központ logójával köztéren is bemutatjuk 2011 márciusában.*

A nyertes pályaművet a Dohányzásról Leszokást Támogató Központ egyéb kommunikációs anyagaiban is felhasználja.*

*A beválasztott pályaművek alkotói hozzájárulnak ahhoz, hogy külön díjazás nélkül 2011 márciusában a Dohányzásról Leszokást Támogató Központ, saját logójával köztéren is megjelentesse az alkotásokat.  A nyertes pályázó hozzájárul még ahhoz is, hogy a Dohányzásról Leszokást Támogató Központ korlátlanul felhasználhassa az alkotást külön díjazás nélkül. A Központ – ahol lehetséges – feltünteti az alkotó nevét.

2.    ARC+ „Te is tehetsz a szegénység ellen!”

Témagazdák: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., Szociális és Munkaügyi Minisztérium, Európai Bizottság.

A szegénység összetett társadalmi probléma, mely egyre több embert érint és ezáltal egyre több ember identitásának válik részévé. Kik élnek ma közöttünk szegénységben, és hogyan segíthetünk nekik? A közgondolkodásban elterjedt klisék a szegényekkel kapcsolatban egysíkúak és tarthatatlanok. Mindennapi életünkben megnövekedtek a kockázatok, bárki egyik napról a másikra elveszítheti állását, lakását. Ugyanakkor mindannyian tehetünk a szegénység ellen! Már a szegénység okainak és következményeinek felismerésével, a környezetünkben élőkre való odafigyeléssel is sokat tehetünk.

A szegénység mértéke csökkenthető, átöröklődése megakadályozható. 2010. a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve. Legfontosabb üzenete: A szegénység elfogadhatatlan, tegyünk ellene!

Hogyan boldogulnak a szegénységben élő emberek, mit jelent számukra a mindennapi létért való küzdelem? Hogyan oldják meg gondjaikat? Segíts felerősíteni a hangjukat! Mutasd be pozitív példán keresztül, hogyan lehet konkrétan tenni a szegénység ellen, a szegénységben és kirekesztésben élőkért! Alkoss óriásplakátot modern vizuális eszközök segítségével, kerülve a témakör sztereotip megoldásait!”

Díjak:

 • 1. díj: bruttó 300.000 Ft
 • 2. díj: bruttó 200.000 Ft
 • 3. díj: bruttó 100.000 Ft

A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy az ARC Kft, az ESZA Nonprofit Kft., a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és az Európai Bizottság a pályaműről készült reprodukciót nonprofit jelleggel, könyv alakban, illetve elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a felhasználói joggal rendelkező szervezetek számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett.

3.    ARC+ „Velünk is megtörtént: bEUgrottunk.“

Témagazda: Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

6 évvel ezelőtt bEUgrottunk egy közösségbe, amit Európai Uniónak hívnak. Nem fejest, és nem is vendégségbe. Teljes jogú tagjai lettünk. Te észrevetted, vagy bezárkóztál, és nem is érdekel, mi történik odakinn? Jól érzed magad itt? Vagy inkább gyorsan elköltöznél? Megtaláltad a helyed? Szereztél új barátokat? Jól kijössz a szomszédokkal? Szoktál velük beszélgetni? Közösségben élsz vagy közönség vagy?

Milyennek látod ezt a közösséget most? Vannak közös értékek, érdeklődési körök?  Hol látod a helyed, Magadat benne? Elfogadod az értékeit vagy elhatárolódsz? Például teszel azért, hogy megóvd környezeted? Elfogadod, hogy nem vagyunk egyformák? Fontos számodra, hogy szabadon élj, szabadon utazhass?

Alkoss plakátot (óriás vagy A0-s formátumban)! Ereszd szabadjára a fantáziádat, humorodat, mondd el képekben, milyennek látod az európai közösséget, mit jelent számodra magyarként európainak lenni!

Díjak:

 • A legjobb alkotás díja bármelyik európai városba szóló (Vista Utazási Irodában kiváltható) utazási utalvány. Az utalvány értéke: bruttó 165.000 Ft.
 • Az Európai Unió Háza ősztől új helyre költözik. A 3 legkreatívabb alkotás a földszinti közösségi térben, az Európa Pontban kerül kiállításra.**

**A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete felhasználhassa az alkotásaikat külön díjazás nélkül, az alkotó nevének feltüntetésével a Ház dekorálására.

A pályázati feltételek szerzői és felhasználói jogok részében az ernyőtémára és ARC+ témákra beérkező pályamunkákra külön-külön szabályozás vonatkozik. Kérjük, olvassátok el figyelmesen!

Pályázat kiírója az ARC Művészeti Szolgáltató Kft. (Postacím: 1022 Budapest, Tövis u. 1/B)

Jogi és személyi feltételek:

 • Érvényesen pályázhat minden 18. életévét betöltött természetes személy.
 • A 18. életévét be nem töltött természetes személyek csak törvényes képviselőjük hozzájárulásával pályázhatnak.
 • Állampolgárság és lakóhely tekintetében a pályázat kiírója nem köt ki feltételt a pályázókkal szemben.
 • Pályázhatnak jogi személyek és jog személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok is.
 • Pályázni csoportosan is lehet.
 • A pályázat kiírójának tagjai, tisztségviselői, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.

Pályamunkák beadásának feltételei:

 • A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.
 • A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka a saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői, felhasználói illetve személyiségi jogát, a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályt nem sért.
 • Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet.
 • Az érvényes pályázat feltétele a www.arcmagazin.hu weboldalon való pályázói regisztráció, a pályázati anyag megfelelő formátumban való feltöltése, és a pályázati feltételek elfogadása.
 • Amennyiben a feltöltött pályamunka részét képezi létező termék vagy létező jogi személy jogilag védett márkajelzése, logoja vagy bármely más arculati eleme, a pályázat érvényességének feltétele az adott márka, logo vagy arculati elem jogtulajdonosának írásos hozzájárulása.
 • A pályázat kiírója különbséget tesz létező termék fiktív reklámja és létező termék bújtatott reklámja között. Amennyiben a pályamunka bújtatott reklámnak minősül és a zsűri beválasztja a kiállítandó alkotások közé, a plakát tényleges kiállításának feltételeiről a pályázónak, az érintett márka jogtulajdonosának és a pályázat kiírójának tárgyalás keretében meg kell egyeznie.

A pályázat benyújtásának módja:

 • A pályamunka benyújtása elektronikusan, a www.arcmagazin.hu weboldalon történik.
 • A pályázónak mindenekelőtt regisztrálnia kell a fent említett weboldalon és elfogadnia a pályázati feltételeket.
 • Az adatlap kitöltését követően a pályázónak fel kell töltenie a pályamunkát a következő pontban felsorolt technikai feltételeknek megfelelően.
 • Amennyiben a pályázó szükségét érzi a pályamunkához készíthet egy leírást (rtf vagy doc formátumban).o Határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.
 • Kérjük a pályázókat, hogy a regisztrációnál megadott e-mail címüket a pályázati időszakban és azt követően a kiállítás megnyitójáig folyamatosan figyeljék!
 • A zsűrizést követően értesítjük pályázóinkat arról, hogy bekerült-e pályamunkájuk a kiállítandó alkotások közé. Amennyiben igen, a pályázónak fel kell töltenie a pályamunka nagyfelbontású anyagát a fent említett módon.

TECHNIKAI FELTÉTELEK
A pályaműveket három formátumban lehet elkészíteni: óriásplakát (504 x 238 cm), álló A0-ás plakát (84 x 118 cm) és egyperces film.
Az ernyőtémára és a Közösségek pályázzatok! témára óriásplakáttal és A0-s plakáttal, az ARC+ Leszokásvonal témára óriásplakáttal és egyperces filmmel, az ARC+ „Te is tehetsz a szegénység ellen!” témában csak óriásplakáttal és az ARC+ „Velünk is megtörtént: bEUgrottunk.” témában óriásplakáttal és A0-s plakáttal lehet pályázni.
Az A0-ás plakátokat a MAHÍR Cityposter Kft. jóvoltából hirdetőoszlopokon állítjuk ki.  A pályamunkákat az alábbi technikai paramétereknek megfelelően kell leadni.

a) Óriásplakát méret:

 • A pályamunkát az elbíráláshoz JPG file, RGB, 1429 pixel x 675 pixel (= 504 mm x 238 mm, 72 dpi) PC/Mac formátumban kell feltölteni.
 • Az óriásplakátként való kiállítás érdekében rendelkezésre kell állnia a pályamű számítógépes állományának 504 mm x 238 mm (+ 2 mm-es kifutó körben) méretben, TIF vagy Illustrator EPS formátumban, 300 dpi, CMYK.
 • Az egyedi megvalósítást igénylő pályamunkákkal kapcsolatban a kiíróval kell a pályázat benyújtását megelőzően konzultálni.

b) A0-s méret:

 • A pályamunkát az elbíráláshoz JPG file, RGB, 238 pixel x 334 pixel (= 84 mm x 118 mm, 72 dpi) PC/Mac formátumban kell feltölteni.
 • Az A0-ás plakátként való kiállítás érdekében rendelkezésre kell állnia a pályamű számítógépes állományának 84 mm x 118 mm (+ 1 mm-es kifutó körben) méretben, TIF vagy Illustrator EPS formátumban, 600 dpi, CMYK.
 • Az egyedi megvalósítást igénylő pályamunkákkal kapcsolatban a kiíróval kell a pályázat benyújtását megelőzően konzultálni.

c) Egyperces film (egyperces filmmel az ARC+ Leszokásvonal témában lehet pályázni)

 • Quick Time, AVI, Mpeg formátumok valamelyikébe kérjük elkészíteni!
 • A pályaművet videó, filmes és/vagy számítógépes, illetve bármilyen animációs technikával készítheti a pályázó.

RÉSZVÉTELI DÍJ
Természetes személyek részére nincs nevezési díj. Jogi személyek esetében a nevezési díj pályaművenként 130.000 Ft +Áfa. (156.000.-Ft). A nevezési díjat csak abban az esetben kell a cégnek befizetnie, ha a zsűri a pályamunkát beválogatta és az alkotás bekerül a Kiállítás anyagába.

Közösségek, pályázzatok! és az ARC+ kategóriák esetében nincs nevezési díj sem természetes személyeknek, sem jogi személyeknek.

HATÁRIDŐ

A pályázatok leadási határideje: 2010. július 12. (éjfél)

A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

Értékelés – Zsűrizés

 • A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai az érintett szakmák, diszciplínák képviselői (pl.: reklám, művészet, társadalomtudományok, kritika, civil szféra).  Az ARC+-ok estében a zsűri kiegészül a témagazdák delegáltjaival.
 • A zsűritagok névsorát az ARC honlapján tesszük közé, június folyamán.
 • A pályázat kiírói felhatalmazzák a zsűrit, hogy a saját maguk által megállapított szempontrendszer alapján tetszésük szerint válasszanak be vagy hagyjanak ki pályamunkákat a kiállítandó művek közül, valamint tetszésük szerint ítéljék oda a meghirdetett díjakat.

Díjak
A zsűri 1. 2. 3. és borzdíj nyertesét az ernyőtémára, valamint szabadon választott témára beérkezett plakát pályázói közül választja ki. A Közösségek pályázzatok! és az ARC+ témákra beérkező pályamunkákat a zsűri külön értékeli és bírálja el.

1. díj – Fődíj

 • 2 db repülőjegy, amelyeket 2010.10.16.-ig bezárólag lehet felhasználni a Wizz Air budapesti indulású járataira. Az utak a foglaltság függvényében elérhetőek. A jegyek az illetékeket tartalmazzák.
 • 1 db Csepel bicikli a Schwinn-Csepel felajánlásával
 • 1 db hetijegy a 2011-es Sziget Fesztiválra
 • 20.000 forint értékű Biopont és 20.000 forint értékű Vodavoda vásárlási utalvány a Biopont felajánlásával
 • 4 hónapra szóló borválogatás a Bortársaság felajánlásával
 • 1 éves Magyar Narancs előfizetés a Magyar Narancs felajánlásával
 • 10.000 forint értékű Népszabadság könyv és DVD csomag
 • 1 db Sportpiac éves előfizetés a Sportpiac felajánlásával
 • 1 db Nagy Kreatív könyv a Kreatív felajánlásával
 • EU-s ajándékcsomag az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének felajánlásával
 • 1 db limitált szériás póló a Printa Artist Collectionból
 • 1 db ARC molinóból készült egyedi táska a Heart’n Roll felajánlásával
 • A nyertes plakát megjelenik a Publimont által biztosított köztéri óriásplakát felületeken vagy a MAHIR Cityposter által biztosított A0-s felületeken.

2. díj

 • 2 db repülőjegyet, amelyeket 2010.10.16.-ig bezárólag lehet felhasználni a Wizz Air budapesti indulású járataira. Az utak a foglaltság függvényében elérhetőek. A jegyek az illetékeket tartalmazzák.
 • 1 db Csepel bicikli a Schwinn-Csepel felajánlásával
 • 1 db hetijegy a 2011-es Sziget Fesztiválra
 • 20.000 forint értékű Biopont és 20.000 forint értékű Vodavoda vásárlási utalvány a Biopont felajánlásával
 • 4 hónapra szóló borválogatás a Bortársaság felajánlásával
 • 1 éves Magyar Narancs előfizetés a Magyar Narancs felajánlásával
 • 10.000 forint értékű Népszabadság könyv és DVD csomag
 • 1 db Sportpiac éves előfizetés a Sportpiac felajánlásával
 • 1 db Nagy Kreatív könyv a Kreatív felajánlásával
 • EU-s ajándékcsomag az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének felajánlásával
 • 1 db limitált szériás póló a Printa Artist Collectionból
 • 1 db ARC molinóból készült egyedi táska a Heart’n Roll felajánlásával
 • A nyertes plakát megjelenik a Publimont által biztosított köztéri óriásplakát felületeken vagy a MAHIR Cityposter által biztosított A0-s felületeken.

3. díj

 • 1 db Csepel bicikli a Schwinn-Csepel felajánlásával
 • 1 db hetijegy a 2011-es Sziget Fesztiválra
 • 20.000 forint értékű Biopont és 20.000 forint értékű Vodavoda vásárlási utalvány a Biopont felajánlásával
 • 4 hónapra szóló borválogatás a Bortársaság felajánlásával
 • 1 éves Magyar Narancs előfizetés a Magyar Narancs felajánlásával
 • 10.000 forint értékű Népszabadság könyv és DVD csomag
 • 1 db Sportpiac éves előfizetés a Sportpiac felajánlásával
 • 1 db Nagy Kreatív könyv a Kreatív felajánlásával
 • EU-s ajándékcsomag az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének felajánlásával
 • 1 db limitált szériás póló a Printa Artist Collectionból
 • 1 db ARC molinóból készült egyedi táska a Heart’n Roll felajánlásával
 • A nyertes plakát megjelenik a Publimont által biztosított köztéri óriásplakát felületeken vagy a MAHIR Cityposter által biztosított A0-s felületeken.

Borz díj
A Borz díj egy olyan díj, amelyet a zsűri immár negyedik alkalommal ítél oda annak az alkotónak, aki a berögzült sémákból kilépve a legkedélyborzolóbb, legpimaszabb pályaművet küldte be. A borz díjat idén az ARC és az Insomnia Reklámügynökség közösen adja át:

 • GARMIN autós navigációs eszköz az Insomnia Reklámügynökség felajánlásával
 • 1 db hetijegy a 2011-es Sziget Fesztiválra
 • 20.000 forint értékű Biopont és 20.000 forint értékű Vodavoda vásárlási utalvány a Biopont felajánlásával
 • 4 hónapra szóló borválogatás a Bortársaság felajánlásával
 • 1 éves Magyar Narancs előfizetés a Magyar Narancs felajánlásával
 • 10.000 forint értékű Népszabadság könyv és DVD csomag
 • 1 db Sportpiac éves előfizetés a Sportpiac felajánlásával
 • 1 db Nagy Kreatív könyv a Kreatív felajánlásával
 • EU-s ajándékcsomag az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének felajánlásával
 • 1 db limitált szériás póló a Printa Artist Collectionból
 • 1 db ARC molinóból készült egyedi táska a Heart’n Roll felajánlásával
 • A nyertes plakát megjelenik a Publimont által biztosított köztéri óriásplakát felületeken vagy a MAHIR Cityposter által biztosított A0-s felületeken.

Közönségdíj
A közönség díjas plakátra a Vista facebook oldalán lehet szavazni.

Közvetlen link: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/vista.utazasi.iroda

 • Európai hétvége, 2 fő részére, 2 éjszakára, repülőjeggyel. Szállás: 2 ágyas szobában, 3*-os kategóriában. Az út a Wizz Air budapesti indulású járataira vehető igénybe, 2010.10.16-ig bezárólag lehet felhasználni és a foglaltság függvényében elérhető. A jegyek az illetékeket tartalmazzák.
 • 1 db Csepel bicikli a Schwinn-Csepel felajánlásával
 • 1 db hetijegy a 2011-es Sziget Fesztiválra
 • 20.000 forint értékű Biopont és 20.000 forint értékű Vodavoda vásárlási utalvány a Biopont felajánlásával
 • 4 hónapra szóló borválogatás a Bortársaság felajánlásával
 • 1 éves Magyar Narancs előfizetés a Magyar Narancs felajánlásával
 • 10.000 forint értékű Népszabadság könyv és DVD csomag
 • 1 db Sportpiac éves előfizetés a Sportpiac felajánlásával
 • 1 db Nagy Kreatív könyv a Kreatív felajánlásával
 • EU-s ajándékcsomag az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének felajánlásával
 • 1 db limitált szériás póló a Printa Artist Collectionból
 • 1 db ARC molinóból készült egyedi táska a Heart’n Roll felajánlásával.
 • A nyertes plakát megjelenik a Publimont által biztosított köztéri óriásplakát felületeken vagy a MAHIR Cityposter által biztosított A0-s felületeken.

100% MTV különdíj

Az MTV a különdíjat a következő szempontok szerint ítéli oda a legmegfelelőbb pályamunka alkotójának. Szempontok: a plakát legyen vagány, merész, lendületes, meglepő, szexi.

 • Díj: egy 100.000 forint értékű, Kuváci Gergő szobrász által készített MTV szobor.

A díjak tartalmazzák a járulékok és adók összegét.

Díjátadás
A díjátadásra a kiállítás nyitónapján kerül sor, 2010. szeptember 2-án délelőtt a Szépművészeti Múzeumban.

Szerzői és felhasználói jogok
A pályázat benyújtói a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiíró részére felhasználási engedélyt:

 • A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá az évente a pályaművekből rendezendő kiállítások népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben csakis a pályázó nevének féltüntetése mellett.
 • A kiíró, úgyis mint a kiállítás rendezője jogosult a művek nyilvánosságra hozatalára a kiállítások keretében, továbbá a kiállításokhoz szorosan kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, reklám stb. keretében a pályázó nevének féltüntetése mellett.
 • A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett. Mivel a kiállítás nonprofit jellege folytán a pályázó a díjazásról lemond.
 • A pályázatra benevezett pályaművek további, azaz már nem nonprofit jellegű felhasználásával kapcsolatban a pályázó és a pályázat kiírója megállapodást kötnek egymással, melyben az esetleges díjazást egymás között megosztják.
 • Az ARC+ „Te is tehetsz a szegénység ellen!” pályázat esetében a következők is érvényesek: téma kiírói – az ARC, az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete – jogosultak a beválogatott és a kiállított pályaművek korlátlan – csakis – nonprofit célú felhasználására, minden esetben csakis a pályázó nevének feltűntetése mellett.
 • Az ARC+ Leszokásvonal pályázaton beválasztott pályaművek alkotói hozzájárulnak ahhoz is, hogy külön díjazás nélkül 2011 márciusában a Dohányzásról Leszokást Támogató Központ, saját logójával köztéren is megjelentesse az alkotásokat.  A nyertes pályázó hozzájárul még ahhoz is, hogy a Dohányzásról Leszokást Támogató Központ korlátlanul felhasználhassa az alkotást külön díjazás nélkül. A Központ – ahol lehetséges – feltünteti az alkotó nevét.
 • A „Velünk is megtörtént: bEUgrottunk.” ARC+ 3 zsűri által beválasztott pályamunkájának alkotói hozzájárulnak ahhoz is, hogy az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete felhasználhassa az alkotásaikat külön díjazás nélkül, az alkotó nevének feltüntetésével a székház dekorálására.
 • A zsűri által beválogatott pályamunkákat a pályázat kiírójának csak akkor áll módjában kiállítani, ha az alkotó az alkotásokra a fent jelzett felhasználási feltételeket nyomtatott felhasználói szerződésben engedélyezi a kiírónak a kiállítás kezdetét megelőzően.
 • A pályázók által megadott elérhetőségeket a pályázat kiírója adatbázisában regisztrálja, azokat harmadik személynek csak a pályázó külön beleegyezésével adja ki.
 • A regisztrált alkotók hozzájárulnak ahhoz, hogy az ARC hírlevélben tájékoztassa az aktualitásokról.

A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.

A pályázat kiírója a hozzá benyújtott adathordozókat nem őrzi meg, nem tárolja, felelősséget e tekintetben nem vállal.

További információ:
telefonon a (+36 1) 345 0452-es telefonszámon kérhető.

Forrás: www.arcmagazin.hu