palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

1300 új munkahely létrehozását segíti a munkaügyi tárca pályázata

szmm pályázatokA Szociális és Munkaügyi Minisztérium összesen 1,38 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg 126 vállalkozásnak az idén is meghirdetett munkahelyteremtő beruházásokat segítő központi programban, kizárólag hazai forrásból.

Az értékelésnél továbbra is prioritás volt, hogy minél több új munkahely kialakítása váljon lehetővé, és kiemelt hangsúlyt kaptak a hátrányos helyzetű térségekben, álláskeresőket alkalmazó beruházók.   A vállalkozások 1297 új munkahely kialakításához, és ezeken a munkahelyeken 938 álláskereső tartós időtartamú foglalkoztatásához nyertek el vissza nem térítendő támogatást. Így a tárca egyúttal további 1089 munkahely megőrzéséhez is hozzájárul.

A vissza nem térítendő támogatás keretében az építési jellegű, valamint új gépek, berendezések, technológiák beszerzése során felmerült költségek számolhatók el. A 2009. január 30-án meghirdetett központi pályázatra a regionális munkaügyi központok a 2009. március 31-ig tartó beadási határidőig összesen 195 pályázatot fogadtak be 2,23 milliárd Ft igénnyel.

Az elbírálásnál előnyt élveztek azok a pályázók, amelyek nagy számban foglalkoztatnak álláskeresőket, közülük is hátrányos helyzetűeket: tartósan nyilvántartásban lévő álláskeresőket, romákat, pályakezdőket, megváltozott munkaképességű személyeket, valamint ha a vállalkozás hátrányos helyzetű térségben, településen működik. Értékelési szempont volt az új munkahelyek száma, a beruházás hatása a térség munkaerőpiacára és az, hogy miként kapcsolódik a kistérségi, helyi fejlesztési koncepcióhoz.
(SZMM)