palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

200 millió euróból épül az új budai városközpont

A XI. kerületben a Kőrössy József utca fogja várhatóan betölteni a Liszt Ferenc tér funkcióját, az utca az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. beruházásában a budai Skála helyén épülő Allee része – közölte a ingatlanfejlesztő. Az Allee 46.000 négyzetméter bevásárló- és szabadidős területet, 7.000 négyzetméter „A” kategóriás irodaterületet, illetve a közel 90 lakásból álló Simplon Udvart foglalja magában, a teljes befektetés értéke 200 millió euró. A projekt novemberre készül el, így a karácsonyi vásárra az itt üzletet bérlő világmárkák készletéből lehet majd vásárolni. A Hennes and Mauritz divatmárka 1.700 négyzetméteres területre írt alá bérleti szerződést.

Az egyik legnagyobb bérlő pedig a Van Graaf, a maga 4.200 négyzetméternyi területével. Az Allee-ban létesülő éttermek és kávézók egy része a földszinten, a ház oldalában kap helyet, és a sétáló utcává alakított Kőrössy József utcára nyílik. A nagy teraszokkal rendelkező vendéglátó egységek között megtalálható az olasz Pomo D’oro étterem is.

A sétálóutca és a hozzá kapcsolódó park Dél-Buda első versenytársa lesz a pesti oldal kedvelt Liszt Ferenc terének. Az Allee 300 ezer embert szolgál ki, és városközponti funkciót is betölt majd.
(MTI)