palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

EU forrásokból épül Debrecenben a Hotel Óbester

hotelA cívisváros szívében, a Péterfia utca 49. szám alatt, 3000 m2-es területen zajlik a Hotel Óbester kivitelezése. A hatszintes, 43 szobás szállodában wellnessrészleg, illetve két étterem is helyet kap.  Aktualizálva! Megnyitó és képek!

Az épület belső udvarán 40 gépkocsi befogadására alkalmas parkolót alakítanak ki. A beruházó Óbester-Panzió Kft. az ÉAOP Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése című pályázatán nyert 211 millió forint uniós támogatást. A debreceni Hotel Óbester átadását 2009. júniusára tervezik. (VG)

———-

Megnyitotta kapuit Debrecen legújabb, négycsillagos szállodája, mely az egykori huszárhagyományok szellemét is megidézi.

http://www.civishir.hu

A Hotel Óbestert a cívisvároshoz is kapcsolódó egyik emblematikus személyiségről, Simonyi József óbesterről (ezredes) nevezték el, s így már sejthető, milyen milliővel találkozhat az, aki betér az elegáns épületbe. A szálloda díszítettsége az ember eszébe juttatja azt a történelmi kort, amikor még jelen volt a huszárság az országban. A szobák egytől egyig felidézik a XVIII. és XIX. század hangulatát, legyen szó a bútorok stílusáról vagy akár a falakon függő, összesen száz festményről. Utóbbiak mindegyike a huszárok temperamentumos, tekintélyt parancsoló egyéniségét juttatja a vendége eszébe.

4

A szálloda építésének gondolata 2005-ben fogalmazódott meg először Boros József vállalkozóban, a kivitelezési munkákat végül 2008 második felében kezdték meg, s a Hotel Óbester 2010. január 25-én már várta első szállóvendégeit. Az érkezők az épületben összesen 45 szoba közül választhatnak, emellett szauna, masszázsterem, welness-helyiség, pubok és étterem is várja őket.

szoba

Boros József, a szálloda tulajdonosa az ünnepélyes megnyitón elmondta: nagy álma volt, hogy megnyithasson, ugyanis Debrecenben olyan jellegű szálláshely, mely a huszárhagyományokat idézi, eddig nem volt.
Előzetesen mintegy 930 millió forintban tervezték az épület megvalósításának költségeit, mely a kivitelezési nehézségek és a gazdasági válsághelyzet miatt végül valamivel több mint 1 milliárd forintba került. A hotel a vendégek ellátásra 40 alkalmazottat foglalkoztat, így újabb munkahelyek jönnek létre a városban.
Pajna Zoltán, Debrecen gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere a helyszínen tartott köszöntőjében hangsúlyozta: a cívisvárosban 2009-ben 1,4 százalékos növekedést jegyeztek a helyi turizmusban, s mintegy 500 millió forint bevételt hoztak a városnak azok a debreceni vállalkozók, akik idegenforgalommal foglalkoznak. Hozzátette: mindig jó a városnak, ha egy újabb turistacsalogató intézmény nyitja meg kapuit, s hosszú távon sikerrel működik.  (MTI)