palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

2010 OCTOPUS Édesvíz-Folyóvíz művészeti pályázat

octopus pályázat2010-ben a Sziget Fesztivál egyik kiemelt témája a víz. Ennek kapcsán a Medence Csoport alkotói pályázatot hirdet az Octopus Összművészeti Helyszínen megvalósuló köztéri alkotásokra. A pályázatra olyan művek terveit várjuk, amelyek az édesvíz-folyóvíz-ivóvíz témára reflektálnak, annak ökológiai, biológiai, energetikai kultúrtörténeti jelentőségére. A műveken keresztül szeretnénk felhívni a figyelmet az édesvíz jelentőségére és az ökológiailag tudatos magatartás fontosságára. Meghosszabított határidő: 2010. június 15!!!!!!!!


A pályázó személyére egyetlen kitétel, hogy 18 év felett legyen. Minden olyan egyén és alkotócsoport jelentkezését várjuk, akik szívesen mutatkoznának meg figyelemfelkeltő köztéri alkotásaikkal a Sziget Fesztiválon.

A támogatás kérhető anyagköltségre és szállításra.
A rendelkezésre álló keretösszeg 600.000.- forint, melyből várhatóan 4-5 pályázatot finanszírozunk.

A pályázathoz csatolni kell:

  • a pályázó tevékenységének rövid bemutatását, (max. 1 A4 oldal);
  • portfolió (max. 3 A4 oldal);
  • műleírást (max. 1 A4 oldal);
  • látványtervet (max. 3 A4 oldal);
  • költségkalkulációt;
  • a pályázat teljes anyaga digitálisan pdf formátumban.

A nem díjazott pályázatokat megsemmisítjük.

A beérkezett ötletterveket zsűri bírálja el. A zsűri tagjai Kopek Gábor, a MOME rektora, Szép Fruzsina, a Sziget Fesztivál Programigazgatója, a Medence Csoport és Üveges Krisztina projekt-koordinátor. Az elbírálás szempontjai, hogy a pályázó új alkotást hozzon létre, az alkotások legyenek kültérben felállíthatóak, stabil, és „vandálbiztos” szerkezetűek, illetve károsodás esetén javíthatóak.

A beküldési határidő: 2010. június 15.

Postacím: 1093 Budapest, Pipa utca 4.

További információ: uvegesk@gmail.com

Forrás: http://medencecsoport.hu/