palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

2013 A polgárok európai éve rajzpályázat

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet szakmai támogatásával ORSZÁGOS RAJZVERSENYT hirdet 10-15 éves tanulók részére 2013 – a Polgárok Európai Éve címmel. A verseny célja, hogy ráirányítsa a fiatalok figyelmét az Európai Unióban zajló folyamatokra, közelebb hozza az Unió eszmerendszerét Magyarország általános iskolás diákjaihoz, aktivizálja a közös célok elérésére a fiatalokat. Ösztönözni kívánjuk továbbá a résztvevőket arra, hogy a 10-15 éves korosztály gyűjtsön információt a verseny témájával kapcsolatban az Európai Unió céljairól, megszerzett ismereteit rendszerezve alakítsa ki  saját álláspontját, elképzeléseit kreatív módon, az alkotások segítségével mutassa be.

A pályázat kiemelt célja, hogy a versenyzők mutassák be a különböző térségek, országok, így Magyarország aktív és részvételi polgárságának mindennapjait. A Polgárok Európai Évének vizuális megjelenítését várjuk, azt, hogyan képzelik el a pályázók a tudatos, aktív európai polgárt, milyen szerepet játszik az összetartozás a korosztály életében, hogyan jelenik meg a polgárok egyenlősége, a részvétel a döntéshozatalban a mindennapok szintjén.

A következő témakörök megjelenítését várjuk a pályázóktól: 

A verseny címe: 2013 – a Polgárok Európai Éve

  • 1. Európai összetartozás – Egység a sokféleségben.
  • 2. Aktivitás – Amit most teszel, az a jövődet szolgálja!
  • 3. Részvétel – Most legyél részese a jövődnek!

A pályázat beküldésének határideje: 2012. október 31.  

Díjazás: A legjobb 12 pályamű bekerül az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája által minden évben elkészített asztali naptár 2013. évi kiadásába.

Letölthető dokumentumok

Forrás: http://www.europarl.hu